امام جمعه سردرود:

سردار سپهبد قاسم سلیمانی علمدار روشنگری بود

امام جمعه سردرود با بیان اینکه سردار سپهبد قاسم سلیمانی به تأسی از حضرت زهرا(س)، علمدار روشنگری بودند، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب از ایشان به‌عنوان یک مکتب یاد می‌کنند، چرا که سردار سره را از ناسره و حق را از باطل با وضوح کامل در دوران حیات خود به نمایش گذاشتند.

حجت‌الاسلام جلیل جلیلی، در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه سردار سلیمانی نگاه گسترده‌ای برای حضور همه مردم زیر چتر اسلام داشتند، گفت: نگاه سردار سلیمانی به مردم بسیار ویژه بود و این نگاه گسترده نیاز امروز جامعه ما برای جذب حداکثری است.

وی با بیان اینکه سردار سپهبد قاسم سلیمانی به تأسی از حضرت زهرا(س)، علمدار روشنگری بودند، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب از ایشان به‌عنوان یک مکتب یاد می‌کنند، چراکه سردار سلیمانی سره را از ناسره و حق را از باطل با وضوح کامل در دوران حیات خود به نمایش گذاشتند.

جلیلی، با تأکید بر اینکه سردار سلیمانی به‌عنوان یک شیعه تراز دوران غیبت بود و ویژگی‌هایی را داشت که از ناصران و یاوران بقیه الله(عج) سراغ داریم، بیان کرد: به نظرم ۲ مورد از ویژگی‌های سردار سلیمانی به‌عنوان ویژگی برجسته تلقی می‌شود که یکی بحث قیام و انقلاب درونی ایشان و دیگری بروز قدرت ایمانی در حوزه مسائل اجتماعی و جامعه است.

این مدرس حوزه و دانشگاه، در این خصوص تصریح کرد: باید در جریان شیعه، قدرت مبارزه با طاغوت شکل گرفته و این جریان قوی شود تا بتواند در مقابل دشمنان بایستد، چراکه قدرت، مسئله مهمی برای جریان شیعه در عصر غیبت بوده و از اصلی‌ترین علل غیبت حضرت بقیه الله(عج) است.

امام جمعه سردرود با بیان اینکه باید توجه کنیم که آیا منشأ قدرت و اقتدار در اندیشه دینی فقط در داشتن سلاح‌های دور برد و تجهیزات نظامی آنچنانی، معنا می‌شود، افزود: آموزه‌های دینی ما چیزی غیر از این را بیان می‌کنند و تأکید دارند که منشأ قدرت در اندیشه دینی، همان ایمان مردم بوده و اگر قدرت از درون و ایمان بجوشد، در این صورت توان مقابله با طاغوت را پیدا می‌کند که در تعابیر قرآن نیز آمده است که با اتکا به ایمان، یک نفر، حریف چند نفر خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه مستضعف هر چند ضعیف به نظر می‌رسد، اما قدرت اصلی همان ایمان اوست، یادآور شد: به همین دلیل است که امام راحل در اوج سختی‌های هشت سال دفاع مقدس، آیه «و لاتهِنوا و لاتحزنوا و أنتُمُ الأعلون إِنْ کنتُم مُؤمِنین». ناراحت نباشید، زیرا شما برترید اگر ایمان داشته باشید را تکرار می‌کند و این همان مفهومی است که حضرت موسی خطاب به امت خود که از سیاهی لشکر فرعون دچار نگرانی شده بودند می‌گوید: خدایی دارم که ما را هدایت خواهد کرد و معجزه شکافته شدن دریا اتفاق می‌افتد.

جلیلی، با بیان اینکه انسان اگر قدرت خود را به قدرت الهی متصل کند و نتیجه نیز برگرفته از قدرت لایتناهی خداوند خواهد بود، گفت: برای رسیدن به این اتصال، باید این قیام درون انسان رخ دهد که به عینه در رفتار سردار سلیمانی قابل مشاهده و از جمله ویژگی‌های برجسته ایشان است.

امام جمعه سردرود، بروز قدرت ایمانی در حوزه اجتماعی و جامعه را دیگر ویژگی برجسته سردار سلیمانی بیان کرد و افزود: انسان در عین اینکه باید قدرت ایمان خود را تقویت کند، باید این ایمان را در ساخت و بافت اجتماعی نیز به بروز و ظهور برساند که سردار سلیمانی این وظیفه را به خوبی ایفا کرد.

وی با بیان اینکه انسان به‌عنوان خلیفه خداوند در زمین، باید وظیفه جانشینی خود را به نحو شایسته در سطح جامعه ایفا کند، گفت: اینکه انسانی صرفاً در خانه خود با تقوا باشد، هنر نیست، بلکه ایمان انسان باید به بروز و ظهور اجتماعی برسد و سردار سلیمانی سه ارتباط را در این رابطه مورد توجه ویژه قرار داده بودند که شامل ارتباط با ولی، ارتباط با مردم و مقابله با طاغوت بود.

جلیلی با بیان اینکه سلسله مراتب حکومت الهی در زمین، از شبکه امامت و کانال ولایت سپری می‌شود و این اتصال باید برقرار باشد، تصریح کرد: سردار سلیمانی به خوبی این ارتباط را برقرار کرده بود تا جایی که در وصیت خود نوشته بود روی سنگ مزارش بنویسند «سرباز ولایت» و این به معنای فرمانبرداری از جایگاه ولایت است.

امام جمعه سردرود با اشاره به اینکه سردار سلیمانی در ارتباط با مردم نیز خود را فدا می‌کند، افزود: این شخصیت بزرگ را با برخی از سلبریتی‌هایی که وطن و هموطنان خود را فدای نفس و فرزند خود می‌کنند، مقایسه کنید. البته قیاس مع الفارق است، چراکه شخصیت سردار بسیار والا بوده و جان و زندگی خود را فدای بشریت کرد.

وی با تأکید بر اینکه حقیقتاً سردار سلیمانی نمود و بروز رفتارهای اولیای الهی را داشتند، ادامه داد: سردار برای تمام مسلمانان و جهان اسلام دل می‌سوزاند و محبوبیت ایشان در سایر کشورهای اسلامی مثل سوریه، عراق، افغانستان، فلسطین، لبنان و یمن نیز نمود و بروز بسیاری دارد.

جلیلی، با اشاره به اینکه رابطه سردار سلیمانی با دشمن ماورای دو رابطه اول بود و مجدانه با داعش و جریان انحراف مبارزه می‌کرد، اظهار کرد: سردار سلیمانی شخصیتی جهادگر و پرچمدار بصیرت بود و تجلی ایمان را در رفتار خود و مقابله با طاغوت نشان می‌داد؛ این همه مطالب در مورد جهاد بیان شده که نمود تمامی آنان را در شخصیت سردار سلیمانی می‌بینیم.

امام جمعه سردرود، با بیان اینکه شخصیت سردار سلیمانی مایه غرور و افتخار مردم بود، اظهار کرد: سردار دارای یک شخصیت جامع بودند و حتی کسانی که اعتقادات آنچنانی ندارند هم با یاد رشادت‌های او احساس غرور می‌کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۲ دی ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1401101207183
  • خبرنگار : 50005