حجتالاسلام والمسلمین رضا قاسمینژاد در گفتوگو با ایسنا درخصوص ارتباط نسل جوان با روحانیون و مساجد و تاثیر آن، اظهار کرد: امروزه همچنان ارتباط مناسبی میان نسل جدید و جوان با جامعه روحانیت وجود دارد برای مثال در محیط دانشگاه ارتباط و تعامل روحانیون با دانشجویان بسیار مطلوب است و دانشجویان نیز با اساتید طلبه ارتباط بالایی دارند، یکی از مصادیق این ارتباط را میتوان در کامل شدن سریع ظرفیت کلاس اساتید طلبه در زمان انتخاب واحد دانشجویان نیز مشاهده کرد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به تغییر سبک زندگی که امروز در جامعه رخ داده است، افزود: امروز شاهد هستیم استفاده از فضای مجازی در میان افراد جامعه گسترش بسیاری پیدا کرده و دشمنان نیز با استفاده از همین فضا یک جنگ نرم را علیه نسل جوان کشور راهاندازی کرده و تلاش میکنند جوانان را نه تنها از جامعه روحانیت بلکه از داشتن برنامههای هدفمند دور کنند.
وی ادامه داد: درحقیقت میتوان گفت یک برنامه جامع از سوی دشمن شکل گرفته که این برنامه با عنوانهای جنگ ترکیبی، نرم یا شناختی شناخته میشود و دارای عواقب سنگینی برای نسل جوان است برای مثال دشمنان با استفاده از این برنامه باعث شدهاند نسل جوان در تصمیمگیریهای خود، تعامل با جامعه و به ویژه روحانیون دچار اشتباه شوند، در اثر همین جنگ ترکیبی دشمن، تعامل خانواده با فرزندان نیز از حالت مثبت خارج شده است.
قاسمینژاد عنوان کرد: در سمت مقابل نیز متاسفانه شاهد برخی کوتاهیها در داخل کشور بودیم یعنی در ایران نیز آنچنان که باید به خواستههای نسل جوان پرداخته نشد و برای آنها تولید محتوا، تغذیه فکری و ذهنی صورت نگرفت، برای مثال مساجد یکی از مهمترین مراکزی هستند که باید پایگاه نسل جوان باشند درصورتی که امروز شاهد هستیم مساجد از تنوع، جذابیت و برنامهریزی هدفمند لازم برای جذب جوانان برخوردار نیستند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: برای کودکان، نوجوانان و جوانان نسل قبل مساجد اولین محل اجتماع به شمار میآمدند چراکه این مراکز دارای برنامههای متنوع، جذاب و همچنین برنامههای مذهبی، سیاسی، اجتماعی و... بودند و همین امر موجب میشد پایگاههای فعال متشکل از نسل جوان در مساجد ایجاد شود که متاسفانه امروز شاهد این موضوع نیستیم بنابراین لازم است مساجد احیا شوند.
وی تصریح کرد: اگر با طراحی و برنامهریزیهای دشمنان خارجی مقابله نشود همچنین مشکل غفلت داخلی از نسل جوان و نبود برنامههای متنوع فرهنگی و دینی ایرانی و اسلامی برای آنها رفع نشود ممکن است در آینده میان جوانان و جامعه روحانیت فاصله ایجاد شود.
قاسمینژاد یادآور شد: امروزه فضای لازم برای نسل جوان جهت برقراری ارتباط با روحانیون ایجاد نشده است درصورتی که دشمنان با استفاده از فضای مجازی سعی دارند جوانان را از جامعه روحانیت دور کرده و تعامل آنها را با جامعه و خانواده نیز کاهش دهند بنابراین باید برنامهریزی لازم جهت احیای مساجد، پایگاههای مذهبی و اجتماعی در کشور صورت بگیرد و برای نسل جوان تولید محتوا و فکر انجام شود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: مسئولان نیز وظیفه دارند درمیان نسل جوان امید ایجاد کنند، اگر نسل جوان برای آینده امید نداشته باشد نه تنها از روحانیت بلکه از جامعه، خانواده و حتی از خود نیز فاصله میگیرد بنابراین امیدآفرینی در نسل جوان اهمیت بسیار بالایی دارد.
انتهای پیام