در نشست خبری آلبوم موسیقی «قاسم هنوز زنده است» مطرح شد

همه جهان از دست دادن یک قهرمان را حس کردند

نشست خبری معرفی آلبوم موسیقی «قاسم هنوز زنده است» با حضور میلاد عرفان پور ـ مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری ـ در استودیو پژواک حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در این برنامه که امروز یکشنبه ـ ۱۱ دی‌ماه ـ برگزار شد، میلاد عرفان‌پور صحبتش را اینگونه آغاز کرد: تقریبا همه قطعات آلبوم «قاسم هنوز زنده است» در همین استودیو پژواک تولید شده است؛ استودیویی که خیلی از هنرمندان کشور آن را بهترین استودیوی کشور می‌دانند.

او ادامه داد: در باب شخصیت‌های بزرگ، آثار پرتره‌ای برای معرفی و ترسیم چهره آنها در حوزه‌های مختلف هنری خلق شده است؛ حال پرتره نقاشی باشد یا یک فیلم بیوگرافی در سینما. ترسیم چهره یک قهرمان در همه حوزه‌های هنری بحث مهمی بوده و هست، حاج قاسم سلیمانی هم نه تنها برای ما بلکه برای همه دنیا قهرمانی است که شاید مشابهی نداشته باشد.

عرفان‌پور تصریح کرد: قبلا اگر می‌خواستیم از قهرمان‌های خود بگوییم مثلا به آثاری از فردوسی مراجعه می‌کردیم که آنچه بیشتر در این‌گونه آثار درباره قهرمان‌ها به ما رسیده، ساخته و پرداخته و هنر نویسنده است. اما قهرمان‌های واقعی که ما در دنیا با آنها روبه‌رو بودیم، قهرمان‌هایی بودند که در چند حوزه کار می‌کردند؛ البته برجسته‌ترین قهرمان‌های ما شهدای ما هستند که برخی از آنها برجسته‌تر هستند.

او گفت که «آنچه شهید قاسم سلیمانی را بیشتر به مردم شناساند، هژمونی رسانه نبود بلکه چیزی بود که در وجود خود این دهقان‌زاده کرمانی بود که در طول زندگی‌اش به گونه‌ای زیست که وقتی شهید شد همه جهان از دست دادن یک قهرمان را حس کردند. او تنها قهرمانِ میدان نبرد نبود و در هر میدان جنگی که پا گذاشت پیروز شد و در نهایت دشمن او را از سر عجز از بین برد. او قهرمان مدارا با مردم، درک معنای حیات و معنای زندگی بود. کسی بود که در همه ابعاد زندگی کوشید برای مردم و خدا زندگی کند.»

مدیر مرکز موسیقی و حوزه هنری با ذکر مثالی به تصریح اینکه چگونه هنرمندان در طول حیات حاج قاسم برای او اثر خلق می‌کردند، پرداخت و گفت: دو روز پیش از شهادت حاج قاسم، شعر «سلام سردار» را سرودم و به ذهنم رسید که آن را دکلمه کنم. در آن زمان هیچ به ذهنم خطور نمی‌کرد که دو روز بعد ایشان شهید خواهد شد. حاج قاسم فردی بود که در طول حیاتش هنرمندان افتخار می‌کردند برایش اثری خلق کنند و هنرمندانی داشتیم که بدون اینکه سفارشی در کار باشد برای او اثر خلق می‌کردند؛ اگرچه خود حاج قاسم دوست نداشت جایی از او مطلبی کار شود. به یاد دارم یک بار قرار بود شب شعری برای ایشان برگزار شود ولی وقتی مطلع شدند بسیار قاطع سعی کردند که آن برنامه را لغو کنند.

او ادامه داد: بعد از شهادت حاج قاسم در حوزه‌های مختلف آثار متعددی برای او ساخته شد و حتی چند کتاب از اشعاری که درباره او ساخته شد، گردآوری شد. در حوزه موسیقی نیز خیلی از هنرمندان وارد عرصه تولید برای ایشان شدند که آلبوم «قاسم هنوز زنده است» یکی از آنهاست. نام آلبوم از معروف‌ترین قطعه آلبوم غلامرضا صنعتگر که دو روز پس از فوت حاج قاسم سلیمانی ساخته شد، برداشته شده است.

عرفان‌پور درباره دیگر هنرمندانی که آثارشان در این آلبوم استفاده شده است، گفت: شاید ماندگارترین هنرمند این آلبوم، علیرضا افتخاری باشد که دو اثر در این آلبوم دارد؛ نخستین اثر «مرد میدان» با شعری از حضرت مولانا است که قبلا خود حاج قاسم در مراسمی این شعر را خواندند و با آن گریستند. دیگر قطعه هم «رقص و جولان» با شعری از محمدمهدی سیار و آهنگساز دکتر عماد توحیدی است. صادق آهنگران هم در این اثر با قطعه «حاج قاسم سلام» همکاری داشته است؛ فردی که سال‌ها رفیق حاج قاسم بود و به گونه‌ی از ایشان می‌خواند که با بقیه متفاوت است. 

عرفان‌پور درباره دیگر ویژگی‌های این آلبوم بیان می‌کند: مرکز موسیقی حوزه هنری هر ساله ده‌ها اثر موسیقی در گونه و موضوعات مختلف خلق می‌کند. ما اعتقاد داریم هنر باید برای زیستن و زندگی باشد. هنر هم باید به عشق بپردازد، هم اخلاق و هم زندگی. هنر باید برای زندگی باشد و زندگی انسان را در همه ابعاد پوشش دهد. حاج قاسم هم همین‌گونه بود و همان قدر که در میدان مرد نبرد بود، یک همسر و پدر مهربان بود و در جامعه یک جهادگر اجتماعی.

او ادامه داد: رویکرد حاکم بر اثر هنری بود و هر کدام از قطعات سعی کرده است از زاویه‌ای متفاوت ایشان را به تصویر بکشد؛ زوایایی همچون حماسی، میهن پرستی، عاشقانه و ... . هنرمندان خودشان برای حضور در این آلبوم پیش قدم شدند و کاری است که از دل برآمده است. این اثر در ژانرهای مختلف ساخته شده و رنگ بندی مختلفی دارد، در حقیقت یک مجله شنیداری است. برخی از این قطعات قبلا منتشر شده‌اند و تقریبا همه قطعات نسخه تصویری هم دارد که منتشر می‌شود.

رونمایی اصلی آلبوم دوشنبه ۱۲ دی در کرمان برگزار می‌شود.

این آلبوم شامل ۱۰ قطعه به شرح زیر است:

«رقص و جولان» با صدای علیرضا افتخاری، شعر محمدمهدی سیار، آهنگسازی عماد توحیدی و تنظیم آرش صفدری 

«غیرت عشق» با صدای محمد حشمتی، شعر امید حسام، آهنگسازی و تنظیم نادر طاهری

«دنیا دلتنگ است» با صدای امیر حقیقت، شعر حسین هدایتی، آهنگسازی و تنظیم میلاد بیضا

«حاج قاسم سلام» با صدای صادق آهنگران، شعر امید حسام، آهنگسازی و تنظیم سامان مهدوی

«انتظار» با صدا و آهنگسازی امیر حقیقت، شعر میلاد عرفان‌پور و تنظیم امیرحسین اکبرشاهی

«دو قاسم» با صدای سیدمحسن حسینی، شعر میلاد عرفان‌پور، آهنگسازی عماد توحیدی و تنظیم آرش صفدری

«قاسم هنوز زنده است» با صدای غلامرضا صنعتگر، شعر میلاد عرفان‌پور، آهنگسازی و تنظیم محمدرضا چراغعلی

«ققنوس» با صدای سیدمحسن حسینی، شعر محمدمهدی سیار، آهنگسازی و تنظیم امیرحسین سمیعی

«پرده آخر» با صدای امیرحسین سمیعی، شعر امیدمهدی نژاد، آهنگسازی و تنظیم سعید چاووشی

«مرد میدان» با صدای علیرضا افتخاری، شعر مولانا، آهنگسازی و تنظیم محمدرضا چراغعلی

انتهای پیام 

  • یکشنبه/ ۱۱ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1401101106170
  • خبرنگار : 71625