کبری ابوعلی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به حساسیتهای موجود و ارزش این بنای تاریخی و با تاکید بر اینکه پرونده مرمتی این پل تاریخی باید گشوده شود تاکید کرد: پل بکان در بخشهایی نیاز به استحکام دارد و در نخستین فرصت باید مرمت آن انجام شود.
وی اضافه کرد: مرمت این پل باید به گونهای باشد که باعث از بین رفتن بافت تاریخی پل نشود، چراکه در مرمت حفظ اثر تاریخی با کمترین تغییر در سیمای سازه تاریخی مهم است.
ابوعلی با اشاره به اینکه بخشیهای از این اثر تاریخی در سالیان گذشته مرمت شده و استحکام بهتری دارد خاطرنشان کرد: خوشبختانه این پل تاریخی در چندین دوره مرمت و ساماندهی شده و هماکنون در وضعیت تقریبا مناسبی به سر میبرد.
در این زمینه:
پل بکان مربوط به دوره ساسانیان است و در شهرستان بهبهان بخش مرکزی دهستان حومه روستای امام رضا (ع) روی رودخانه مارون واقع شده است. قسمت بیشتر این پل که در محل قدیمی شهر ارجان قرار دارد زیر آب رفته و فقط قسمت کمی از آن مشخص است و در حال تخریب است. از این پل که از جمله اولین آثاری است که در شهرستان بهبهان به ثبت رسیده امروزه ستونهایی برجا مانده است.
پل بکان بر روی رودخانه تاب در محلی به نام بکوبکان در بهبهان ساخته شده است. طول بند و پل بکان ۱۷ متر و عرض آن ۱۳ و نیممتر بود که اینک قسمتی از بند و چهارپایه بزرگ پل باقی مانده و سایر پایهها ویران شده و اثری از آنها بر جای نمانده است.
این اثر تاریخی اول مرداد ۱۳۸۶ با شماره ۱۹۲۶۰ در زمره آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام