سالروز تاسیس مدرسه علوم سیاسی ایران گرامی داشته شد

آیین گرامیداشت صد و بیست و سومین سالروز تاسیس مدرسه علوم سیاسی ایران (۲۸ آذر ۱۲۷۸) و بزرگداشت روز علوم سیاسی با حضور دانشجویان و اساتید علوم سیاسی کشور به همت اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم سیاسی ایران بصورت مجازی، در بستر اسکای روم برگزار شد.

به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، سخنرانان و اساتید حاضر در این نشست به ترتیب دکتر کیومرث اشتریان، دکتر سید علیرضا حسینی بهشتی، دکتر ابوالفضل دلاوری، دکتر سید جلال دهقانی فیروزآبادی، دکتر الهه کولایی، دکتر مجتبی مقصودی و دکتر ابراهیم متقی از اساتید گروه‌های علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه‌های کشور بودند.

در ابتدای این برنامه سیدمحمدعلی سیدحنایی _ دبیر اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علوم سیاسی ایران با گرامیداشت روز علوم سیاسی و تبریک آن به جامعه علوم سیاسی کشور و خیر مقدم به مهمانان، از لزوم احیای جامعه مدنی در شرایط فعلی کشور سخن گفت و ضمن تاکید بر بازگشت رویکرد و منطق علمی و دانشگاهی در فضای سیاسی و اجتماعی کشور، برگزاری چنین نشست‌ها و جلساتی را در جهت ایجاد مفاهمه و گفتگو و تبیین راه حل برای خروج از بحران‌ها، ضروری دانست.

دکتر کیومرث اشتریان _ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، اولین مهمان این برنامه بود که سخنرانی کرد. وی با اشاره به وضعیت نامطلوب علوم سیاسی در ایران، اذعان داشت: علوم سیاسی ما نتوانسته ارتباط وثیقی را با دانش سیاسی در تاریخ ایران برقرار کند و به نظر می‌آید زمینه‌های نهادی ما با تاریخ گسسته است. مسائل سیاسی ایران که ما در علوم سیاسی به آنها می‌پردازیم کمتر تاریخی هستند. مثلا اندیشه سیاسی ایرانی به صورت نهادی_علمی در دستور کار سیاسی پژوهش‌های ما قرار ندارد.

وی خاطرنشان کرد: این رشته در ایران خیلی نوپاست و نتوانستیم دیوان سالاری ایرانی را به طور تاریخی مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

در ادامه دکتر سید علیرضا حسینی بهشتی _ عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، با تایید صحبت‌های دکتر اشتریان، تاکید کردند: انتظاری که از صاحب نظر علوم انسانی می رود این است که بحث‌هایش فراتر از آنچه در محیط عمومی است، تحلیلی و انتقادی‌تر بوده و در صورت امکان بتواند با پیشنهادهای عملی همراه باشد. تاسیس مدرسه علوم سیاسی نیز با همین نیت بوده است.

پس از آن دکتر ابوالفضل دلاوری _ عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به بحران‌های سیاسی، بیان کرد: علم سیاست در بحران زاده شده و در بحران هم توسعه پیدا کرده است. علم دوره‌های بی‌خیالی و تفنن نیست. یک جریان رسمی علوم سیاسی از بدو تاسیس وجود دارد و همچنان در ابعاد مختلف ادامه دار بوده و با وجود مصائب، توفیقات قابل توجهی هم داشته است.

براساس این گزارش، دکتر سیدجلال دهقانی فیروزآبادی _ عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز با اشاره به انتظارات از علوم سیاسی در ایران، توضیح داد:  در این شرایط به تحقیق‌های علمی عمیق که امیدآفرین باشد نیاز است و باید یک تبارشناسی هم به لحاظ تاریخی و هم به لحاظ علمی داشته باشیم.

او همچنین بیان کرد: ما به علوم سیاسی جامع و همه جانبه‌نگر که یک علم توصیفی، تبیینی، تشخیص دهنده و تجویز کننده باشد، نیازمندیم؛ علوم سیاسی که کارآمد، روزآمد، مفید، مرتبط با جامعه و دارای تعامل با سایر رشته‌ها باشد و بر مطالعه امر ملی تاکید و تمرکز  داشته باشد.

دکتر الهه کولایی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، سخنران بعدی این مراسم بود. او با تاکید بر لزوم کاربردی کردن و پیوند میان دستگاه‌های اجرایی و دستگاه‌های علمی برای حل مشکلات کشور، به اهمیت استفاده از تکاپوهای علمی نهادهای دانشجویی اشاره کرد.

دکتر مقصودی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز نیز در صحبت‌های خود به علوم سیاسی و سنت محافظه‌کاری در ایران اشاره کردند. او خاطرنشان کرد: محافظه‌کاری یک جریان سیاسی و یک جریان فکری است که از تغییر نگران است و می‌خواهد نسبت به آن وضعیت موجود سکوت اختیار کند. از علوم سیاسی امروز انتظار می‌رود که از وضعیت اکنون و چشم‌انداز آینده توضیحاتی ارائه بدهد.

دکتر ابراهیم متقی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به عنوان سخنران پایانی این برنامه، درباره روند افزایش تعداد دانشجویان گرایش‌های علوم سیاسی تصریح کرد: این امر حاکی از آن است که امروز یک نوع انبساط بحران در فضای سیاست‌گذاری آموزشی در حوزه علوم سیاسی و یک چالش جدی در فضای پیوند حوزه دانشجویی با عرصه استخدام و ظرفیت‌های بروکراتیک وجود دارد.

وی افزود: عرصه آموزش در علوم سیاسی کاملا ماهیت بیزینس پیدا کرده است. دانشگاه‌های غیردولتی به موازات دانشگاه‌های دولتی دانشجو را جذب می‌کنند بدون آنکه نسبت به آینده او احساس مسئولیت کنند. امروزه با طیف بی‌شماری از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری روبرو هستیم که در زمره بهترین‌ها بوده‌اند، اما در وضعیت فعلی در شرایط بیکاری قرار دارند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۱ دی ۱۴۰۱ / ۰۷:۳۹
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1401101105921
  • خبرنگار : 90110