یک مسئول:

مرمت مقبره شیخ حسن اوغلو در صفی آباد اسفراین به اتمام رسید

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی از اتمام مرمت مقبره شاعر بزرگ قرن هفتم، شیخ عزالدین حسن اوغلو اسفراینی خبر داد.

علی مستوفیان، در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این خبر اظهار کرد: شیخ عزالدین حسن اوغلو اسفراینی (پور مشتور) در اواخر قرن هفتم می‌زیست و به‌عنوان پدر شعر ترکی جهان و از پیش‌گامان هنر منقبت خوانی ائمه و اهل‌بیت شناخته می‌شود.

دکتر علی‌اصغر طاهری صفی آبادی، از فعالین فرهنگی منطقه بام و صفی آباد نیز در این خصوص بیان کرد: ساخت سنگ مزار این شاعر نامی هنر دست استادان و طراحان ماهر و چیره‌دست اصفهانی توسط استادکاران و نصاب‌های منطقه به اتمام رسید و مراحل نصب آن بروی مزار انجام شد.

طاهری صفی آبادی گفت: شورای شهر و شهرداری صفی آباد و همچنین بخشدار منطقه، نقش پررنگی در مرمت و بازسازی مقبره این چهره ادبی داشته‌اند.

وی افزود: پس از نصب این سنگ مقبره، مردم شهر و شهرهای اطراف و مسئولین شهرستان با استقبال از سنگ مقبره ایشان به مقام شامخ این عارف و شاعر نامی، ادای احترام کردند.

این فعال فرهنگی خاطرنشان کرد: اعتبار مرمت این مقبره توسط فعالان فرهنگی منطقه و همچنین جمعیت بام و صفی‌آبادی‌های مقیم تهران تأمین شده است.

شاعر و متصوف بزرگ ترک، "شیخ عزالدین اسفراینی خراسانی" متخلص به "حسن اوغلو" در تذکره‌های قدیمی و نیز تاریخ ادبیات ترکی از موقعیتی استثنایی برخوردار است. وی به‌عنوان پیش‌گام، پدر شعر ترکی جهان و یکی از مهم‌ترین شعرایی که به زبان ترکی آذربایجانی سروده‌اند پذیرفته شده است. حسن اوغلو اسفراینی، متولد شهر ترک‌نشین صفی آباد از توابع اسفراین در خراسان در قرن ۱۳ میلادی (قرن ۷ هجری) بوده و از ترکان خراسان است. این صوفی حروفی که شرح‌حال او در تذکره الشعرای دولتشاه سمرقندی آمده، در سال ۱۲۶۰ میلادی فوت کرده و مقبره‌اش در همان شهر زادگاهش است. حسن اوغلو در عالم طریقت مرید "شیخ جمال‌الدین ذاکر" حروفی بود. این خود نشان می‌دهد که محتملاً او در سال‌های پایانی قرن ۱۲ میلادی به دنیا آمده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ دی ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401101005703
  • خبرنگار : 50346