مسعود نوروزی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ملایر در تولید و ایجاد مزارع تکثیر و تولید ماهیان زینتی رتبه دوم استان همدان را دارد، افزود: این شهرستان در تولید ماهیان سردآبی و گرمآبی گوشتی رتبه سوم استان را به خود اختصاص داده است.
نوروزی به انجام اقدامات و مطالعات اولیه طرح پرورش ماهی خاویار اشاره و مطرح کرد: در حال حاضر به دنبال موافقت اصولی و اخذ مجوز زمین از منابع طبیعی و تخصیص آب پساب سد کلان از امور آب هستیم. قرار است این طرح را به صورت شهرک اجرا و قطعههای مورد نیاز را به دانشآموختگان رشته شیلات واگذار کنیم.
مسئول شیلات اداره جهادکشاورزی شهرستان ملایر در ادامه بیان کرد: تاکنون ۱۲ قنات در سطح شهرستان و در روستاهایی از جمله کسب، ننج، قوزان و بابلقانی مطالعه شدند که قابلیت پرورش ماهی خاویار را دارند.
نوروزی با بیان اینکه به ازای هر لیتر آب این چاه ها می توانیم مجوز پرورش ۲۰ تن ماهی خاویار را صادر کنیم، گفت: آب قنوات مربوط به مالکان روستاها است و آنها باید همکاری لازم را داشته باشند.
وی از صدور مجوز تولید ماهی خاویار ۲۵ تنی در روستای زیرآبیه ملایر از توابع بخش جوکار نیز خبر داد و افزود: به این طرح تسهیلاتی به مبلغ شش میلیارد تومان تخصیص یافته و در دست اجراست.
نوروزی به تعداد بسیار زیاد قنوات، چشمه ها و چاه های با دبی و شرایط فیزیکوشیمیایی مناسب برای آبزی پروری در شهرستان ملایر اشاره و خاطرنشان کرد: به علت موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به بازار مصرفی همچون استان تهران، امکان عرضه ماهی در این منطقه فراهم است.
وی با بیان اینکه سالانه دو میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه ماهی قزلآلا در این شهرستان تولید و رهاسازی می شود، افزود: سالانه حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه بچه ماهی در این شهرستان تکثیر شده و به استان های مجاور فروخته می شود همچنین حدود ۲۰۰۰ قطعه انواع بچه ماهی کپور تولید و به صورت رایگان و ترویجی به مزارع و آب بندان های شهرستان تحویل داده شده است.
انتهای پیام