حسین هرسیج، در نشستی که امروز ۸ دیماه با عنوان "توسعه فناوری هستهای، مبنای اقتدار ملی" و با هدف شکلگیری و راهاندازی زیست بوم فناوری و نوآوری در حوزه هستهای استان در دانشگاه اصفهان برگزار شد، در رابطه با اهمیت ارتباط دانشگاههای استان اصفهان با سازمان انرژی اتمی کشور، اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی ما شاهد پیشرفت در زمینههای مختلف به ویژه در زمینه هستهای بودهایم که این پیشرفت در نهایت منجر به افزایش اقتدار علمی کشور شده است. امیدوار هستیم که بتوانیم از این فرصتها برای ارتباط بیشتر میان دانشگاههای استان و سازمان انرژی اتمی در جهت افزایش اقتدار کشور استفاده کنیم.
وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی، ما پیشرفتهای مختلفی را در حوزههای مختلف علمی شاهد بودیم و از آن جمله، پیشرفتهای هستهای است که زبانزد عام و خاص است. این پیشرفتهای هستهای نیز منجر به اقتدار علمی کشور شده است و همین امر باعث شده در مقابل کشورهایی که نمیخواستند ما به این انرژی دست پیدا کنیم، اکنون به این جایگاه و رتبه کنونی دست یابیم.
رئیس دانشگاه اصفهان با بیان اینکه استکبار و صهیونیست جهانی هرگز نمیخواستند که ما به این درجه از استقلال برسیم، تصریح کرد: صهیونیست و استکبار جهانی همیشه تهدیدها و تحریمهایی را علیه ملت ایران اعمال کردهاند. ما همیشه شاهد این بودهایم که هر گاه پیشرفتی داشتیم، دشمنان بحرانهای مختلفی را برای ما ایجاد کردهاند. اکثر بحرانها زمانی بوده که ما به یک آرامش نسبی در حوزههای مختلف دیپلماتیک و اقتصادی دست یافتیم. نمونه اخیر آن همین اغتشاشات است که درست بعد از مقطعی ایجاد شد که ما در مذاکرات به پیشرفتهای خوبی رسیده بودیم، اما رهبری، مردم و دانشگاهیان به خوبی توانستند این مرحله را پشت سر بگذارند.
وی ادامه داد: ما هنوز نتوانستهایم آنگونه که باید منافع ملی خودمان را تامین کنیم، اما امیدواریم که با افزایش اقتدار کشور و با یاری دانشگاهها، بتوانیم منافع ملی خود را بیش از پیش در این مذاکرات تامین کنیم. همچنین امیدواریم که با حمایت مردم از تیم مذاکره کننده و به کمک اهرم قدرتی که دانشمندان هستهای به وجود آوردهاند، در آینده نزدیک شاهد تغییر و تحولاتی به نفع ملت ایران باشیم.
هرسیج خاطر نشان کرد: حرف اول را در مذاکرات قدرت میزند و ما باید تلاش کنیم که روز به روز قدرتمان را افزایش دهیم. بر طبق فرموده امام علی(ع)، «العلم سلطان»، علم سلطان است و ما راهی جز این نداریم که با استفاده از پتانسیلهایی که در دانشگاههای مختلف استان داریم، توان و اقتدار خودمان را ارتقاء دهیم و با همیاری دانشگاه اصفهان و دانشگاههای استان، زمینهساز پیشرفت علم و فناوری در استان اصفهان باشیم. از این طریق نیز خواهیم توانست، توان و قدرت هستهای خودمان را در حوزه علوم، فنون و نوآوری گسترش دهیم.
وی در رابطه با تاثیر انرژی هستهای در برطرف شدن مشکلات زیست محیطی استان، خاطرنشان کرد: نیروگاههای فسیلی باعث تحمیل هزینههای کلان و تبدیل شهر اصفهان به آلوده ترین شهر کشور به لحاظ زیست محیطی شده است، ما امیدواریم در بحث محیط زیست بتوانیم به کمک نیروگاههای هستهای این مشکل را حل کنیم.
رئیس دانشگاه اصفهان در پایان با اشاره به اهمیت و نقش دانشگاهها و مراکز علمی برتر کشور در شهر اصفهان، گفت: از جمله دانشگاههای برتر کشور که در شهر اصفهان واقع شدهاند میتوان به دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، شهرک علمی تحقیقاتی و دیگر مراکز علمی استان اشاره کرد. ما برای حل شدن مشکلات زیست محیطی اصفهان به یاری سازمان انرژی هستهای امیدوار هستیم و محقق شدن این امر را در جهت اهداف اصلی این نشست که شکل گیری و راه اندازی زیست بوم فناوری و نوآوری در حوزه هستهای استان است، میدانیم.
انتهای پیام