علیرضا عباسزاده، امروز پنج شنبه ۸ دی اظهار کرد: در صورت احساس نیازِ مردم به امکانات و لوازم ضروری، با درخواست فرماندار شهرستان، موارد درخواستی از داخل استان و نیز استانهای همجوار تأمین و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه کشور عزیزمان و خراسان جنوبی همواره در معرض رخدادهای طبیعی قرار دارند، بیان کرد: باید با استفاده از اصول فنی و علمی به خصوص در عرصه ساخت و ساز خود را برای مواجهه با زلزله ایمن کنیم.
معاون استاندار با ذکر اینکه پنجم دیماه سالروز وقوع زلزله غم بار بم در سال ۱۳۸۲ بود و به عنوان روز ملی ایمنی در برابر زلزله نامگذاری شده، بیان کرد: خراسان جنوبی از جمله استانهای زلزلهخیز کشور است که ۲۶ حادثه طبیعی را در خود ثبت کرده است.
عباسزاده خاطرنشان کرد: در قرن گذشته تجربههای زیادی از زلزلههای سخت و زبانبار را در استان داریم که میطلبد مردم و مسئولان هشدارها و آمادگی لازم برای مواجهه با شرایط بحرانی را داشته باشند.
به گفته وی؛ در مرحله نخست آگاهی و شناخت در خصوص بلایای طبیعی ضروی است و در مرحله بعد هم باید آمادگی لازم برای پیشگیری و مقابله و پاسخ به این بحرانها و بلاهای طبیعی را داشته باشیم.
وی زلزله و سیلهای مخرب را مهمترین بلاهای طبیعی رخ داده در خراسان جنوبی ذکر و اظهار کرد: ایران جزو ۱۰ کشور نخست بحران خیز دنیاست.
معاون استاندار با اشاره به برگزاری مانورهای مختلف زلزله و ایمنی در برابر آن در راستای آمادگی شهروندان در پاسخدهی مناسب به بحرانها، گفت: باید آمادگی لازم را برای مقابله با بحرانهای مختلف را داشته باشیم که در این خصوص آموزش های مستمر نقش مؤثری دارند.
عباس زاده اظهار کرد: ۲۲ آذر امسال زلزلهای به بزرگی ۵.۴ ریشتر در شهرستان بشرویه به وقوع پیوست و پس از آنهم پس لرزهها ادامه داشت تا اینکه سوم دی ماه مجدد زلزله ۵.۱ ریشتری این منطقه را لرزاند به طوری که ساکنان ۱۰ روستا از این زمین لرزه متأثر شدند.
وی افزود: در شهرستان بشرویه بیش از هزار و ۴۵۰ واحد مسکونی روستایی غیرمقام داریم که خطری جدی است و در زلزله اخیر مهمترین آسیب وارده به واحدهای مسکونی بود که دغدغه جدی برای مردم ایجاد کرد.
به گفته وی؛ براساس پایشی که صورت گرفته بیش از ۸۰۰ واحد مسکونی بر اثر زلزله بشرویه آسیب جدی دیده و قابل سکونت نیست، اگر چه تعداد واحدهای مسکونی تخریبی پایین است اما به دلیل ترک خودگی حجم زیادی از واحدها غیرقابل سکونت شده است.
معاون استاندار با اشاره به اینکه ایران بر روی کمربند زلزله جهان قرار دارد و ۲ گسل مهم جنوب به شرق و غرب دشت لوت از خراسان جنوبی عبور میکند، بیان کرد: با این موقعیت، این استان شدیداً در معرض خطر بزرگ و جدی زلزله قرار دارد.
وی از بازسازی و مقام سازی واحدهای مسکونی به عنوان یکی از اقدامات و راهکاهای مهم و مؤثر در برابر زلزله نام برد و گفت: دولت در این خصوص با پرداخت تسهیلات مختلف به خصوص در بخش روستایی توجه ویژهای دارد؛ بیمه واحدهای مسکونی و تولیدی از دیگر راهکار های مؤثر در کاهش خسارت زلزله به شهروندان در زمان بحران است.
عباسزاده با بیان اینکه به محض وقوع زلزله در بشرویه همه واحدهای امدادی در صحنه میدانی حضور پیدا کردند، بیان کرد: اثر روانی ترس از پس لرزههای بعدی و احتمال ریزش بناها به خصوص واحدهای خشت و گلی در مردم شهرستان بشرویه همچنان وجود دارد به همین خاطر در چادرها و کمپهای اسکان موقت سکونت دارند.
معاون استاندار با بیان اینکه استقبال مردم بشرویه از مقاوم سازی واحدهای مسکونی کمتر از ۳۰ درصد است، عنوان کرد: ۷۰ درصد واحدهای مسکونی مردم نامقام است و در این بحران جوابگوی اسکان مردم نیست.
عباسزاده ادامه داد: پس از این بحران باید به صورت ویژه مقاومسازی واحدهای مسکونی در دستورکار مردم منطقه قرار گیرد تا این مسئله در شهرستان برای همیشه رفع شود، لذا درخواست ما از مردم این است که حتماً در این خصوص ورود جدی داشته باشند چرا که حادثه خبر نمیکند.
وی با تأکید بر ضرورت فعال سازی سیستمهای هشدار دهنده در بحرانها، گفت: در استان ظرفیتهای مختلفی از جمله نیرو های مردمی، موکب داران، نیروهای نظامی و انتظامی، بسیجیان و نیروهای امدادی برای مقابله با بحرانها وجود دارد.
معاون استاندار با ذکر اینکه فرمانداران، مدیران بحران شهرستانها هستند، بیان کرد: اصرار بر حضور فرماندران در محل خدمت است و فرمانداران و شهرداران به عنوان رؤسا و اعضای اصلی ستاد مدیریت بحران ملزم به اسکان در محل خدمت هستند و این قانون در خراسان جنوبی اجرایی میشود و مشکلی نداریم.
انتهای پیام