به گزارش ایسنا، کنفدراسیون فوتبال آسیا آیین نامه صدور مجوز حرفهای برای تیمهای حاضر در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا و AFC کاپ را برای فصل ۲۴ - ۲۰۲۳ که از تابستان سال آینده شروع میشود اعلام کرد. این آییننامه به زودی توسط کمیته صدور مجوز حرفهای فوتبال ایران هم اجرا خواهد شد.
کمیته صدور مجوز حرفهای فوتبال ایران سال گذشته به علت صدور مجوز صوری برای تیمهای استقلال، پرسپولیس و گلگهر سیرجان محروم و تعلیق شده بود و این سه تیم هم نتوانستند در لیگ قهرمانان آسیا شرکت کنند. سایر تیمهای ایران به جز فولاد و سپاهان هم نتوانستند پروانه حرفهای خود را به دست آورند اما با پیگیریهای انجام شده، کمیته صدور مجوز حرفهای ایران در آستانه لغو تعلیق قرار دارد و کارگروه صدور مجوز حرفهای و کمیته مسابقات AFC رفع تعلیق ایران را تایید کردهاند و در صورت تایید این مساله در کمیته اجرایی، تیمهای داوطلب برای کسب پروانه حرفهای میتوانند به فدراسیون فوتبال مراجعه کنند.
با توجه به این که مسابقات AFC یک سال به تعویق افتاده، هنوز نمایندگان ایران در فصل آینده مشخص نشدهاند اما استقلال و نساجی به عنوان قهرمان فصل گذشته لیگ برتر و جام حذفی، دو تیمی هستند که احتمالا سال آینده به کنفدراسیون فوتبال آسیا معرفی شوند.
طبیعتا همه تیمهای ایرانی برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا باید مجوز حرفهای خود را اخذ کنند که با توجه به ساختار فوتبال ایران کار بسیار سختی است.
در این گزارش به مرور بخشهایی از آییننامه کنفدراسیون فوتبال آسیا پرداختیم که امروز منتشر شده است:
در ماده ۱۵ این آییننامه درخواست فوقالعاده AFC در سه استاندارد B ،A و C درجهبندی شده است به شرح زیر است:
A: الزامی است و در صورت فقدان، مجوز صادر نمیشود.
B: رعایت نشدن این مساله منجر به جریمه میشود.
C: پیشنهادی است.
از الزامات جالب توجه AFC برای تیمهای حاضر در لیگ قهرمانان آسیا که تیمهای ایرانی ملزم به اجرای آنها هستند باید به موارد زیر اشاره کرد:
- استادیومهای ثبت شده (شاخص A)
متقاضی مجوز باید یک استادیوم برای بازی در مسابقات باشگاهی AFC داشته باشد. این ورزشگاه میتواند تحت مالکیت باشگاه باشد یا قرارداد کتبی برای استفاده از ورزشگاه در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا تهیه شود. همچنین این ورزشگاهها باید مجوز حرفهای را دریافت کرده باشند.
همچنین در آییننامه بر ارائه پروانه ایمنی و برنامه خروج تماشاگران از ورزشگاه تاکید شده که ارائه این مدارک الزامی است و در غیر این صورت پروانه این استادیومها صادر نمیشود.
- سرمربی تیم اصلی (شاخص A)
متقاضی مجوز باید یک مربی با مدرک مربیگری معتبر منصوب کند. مربی تیم باید مدرک پرولایسنس AFC را داشته باشد.
- مدارک قانونی (شاخص A)
۱. متقاضی مجوز باید مدارک زیر را ارائه دهد:
یک کپی از اساسنامه فعلی شرکت، سند ثبت عمومی (مانند ثبت تجاری) که نشان میدهد متقاضی مجوز یک شخص حقوقی است که حاوی حداقل اطلاعاتی مانند نام ثبت شده، فهرست امضاکنندگان مجاز و ... است.
- برنامههای توسعه جوانان (شاخص A)
یک برنامه سه تا هفت ساله دارای اهداف، فلسفه بازی جوانان و فلسفه رشد جوانان، پرسنل فنی، پزشکی، اداری، زیرساختهای موجود برای بخش جوانان، برنامههای آموزشی، حمایت پزشکی از بازیکنان جوان و ... باشد.
از نکات جالب توجه این که هر فوتبالیست جوان باید از از آموزش اجباری مدرسه مطابق با قوانین ملی تبعیت کند و همه فوتبالیستها تحصیلات غیرفوتبالی خود را ادامه دهند.
- تیمهای جوانان (شاخص A)
متقاضی مجوز حرفهای حداقل باید دو تیم جوانان در گروههای سنی مختلف در محدوده سنی ۱۵ تا ۲۱ سال، حداقل یک تیم جوانان در محدوده سنی ۱۰ تا ۱۴ سال، حداقل یک تیم زیر ۱۰ سال داشته باشد که هر تیم جوانان به جز زیر ۱۰ سال باید در مسابقات رسمی یا برنامههایی که در سطح ملی، منطقهای یا محلی اجرا میشوند و توسط AFC به رسمیت شناخته میشوند، شرکت کند. مراقبتهای پزشکی و آموزشی از دیگر الزامات AFC است که تیمها باید این مسائل را رعایت نکنند.
- تیم زنان (شاخص C)
این کنفدراسیون همچنین به تیمهای داوطلب برای مجوز حرفهای پیشنهاد کرده تیم زنان هم داشته باشند اما نبود تیم زنان منجر به محرومیت یا جریمه نمیشود.
انتهای پیام