کاهش ۶۰ درصدی احتمال ورود سیلاب‌ها و سیل به روستاهای زنجان

مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: ۴۳ نوع بلایای طبیعی در جهان رخ می‌دهد که از این تعداد ۳۱ مورد در کشور و ۱۸ مورد آن در استان زنجان اتفاق می‌افتد.

صفی‌اله کرامتی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه روز ۵ دی سالروز زلزله بم، روز ملّی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی نام‌گذاری شده است، اظهار کرد: هدف از یادآوری و بزرگداشت این روز، جلب نظر و توجه عمومی به مخاطرات ناشی از وقوع پدیده‌های طبیعی، شناسایی عوامل پیشگیری، کاهش خسارات ناشی از مخاطرات و گسترش فرهنگ ایمنی در جامعه است.

وی با تاکید بر اینکه زلزله بم یکی از دلخراش‌ترین زلزله‌ها بود و زلزله‌های پس از آن خسارت‌های جانی کمتری داشت، تصریح کرد: شناخت پدیده زلزله و سایر سوانح طبیعی و ارائه الگوهای مناسب برای رفتار جمعی و فردی مردم قبل و بعد از این سوانح می‌تواند اثرات مخرب آنها را کاهش دهد. هر چقدر ساختمان نوسازی شوند، در زمان وقوع حوادث کشته‌ها و تلفات کمتری خواهیم داشت.

کرامتی با بیان اینکه ۴۴ درصد از استان زنجان در خطر بالا زلزله، ۴۸ درصد در خطر متوسط و ۸ درصد در خطر پایین قرار دارد، ادامه داد: استان زنجان روی گسل است و گسل‌های مختلفی آن را از داخل و پیرامون تهدید می‌کند. در دانشگاه زنجان و دانشگاه علوم پایه مطالعات خوبی در این زمینه صورت می‌گیرد و باعث شده است که اطلاعات خوبی در خصوص زلزله داشته باشیم.

وی افزود: خوشبختانه در سال‌جاری در سطح استان زنجان دستگاه‌های شتاب‌نگار نصب شدند. دستگاه‌های شتاب‌نگار برخط در استان زنجان فعال بوده و در حال اجرا است. دستگاه‌های شتاب‌نگار کمک بزرگی در رصد زلزله‌های سطح استان هستند. ۳۶ دستگاه شتاب‌نگار در سطح استان داریم که ۶ دستگاه آن در طارم است.

کرامتی در ادامه با اشاره به اینکه امسال اعتبارات خوبی برای استان زنجان پیش‌بینی شده است تا در زمینه سیلاب‌ها کمترین چالش‌ها را داشته باشیم، بیان کرد: هر چقدر حریم رودخانه‌ها و مسیرها را حفط کنیم و ورود به بستر رودخانه و دست‌اندازی به طبیعت را کاهش دهیم در صورت مواجه با بارش‌های سیل آسا با کمترین مشکل رو به رو خواهیم بود.

مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان با بیان اینکه خوشبخانه در استان زنجان اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری اقدامات بسیار خوبی در تمام شهرستان‌ها و استان انجام دادند و ۶۰ درصد از احتمال ورود سیلاب‌ها و سیل به روستاها کاهش داده شده است، عنوان کرد: در سنوات گذشته در تمام بارش‌ها، مواجه برخی شهرها با سیل را شاهد بودیم اما این اتفاق در حال حاضر به ندرت اتفاق می‌افتد. 

این مسئول با اشاره به اهمیت نوسازی و احیا بافت‌های فرسوده، اضافه کرد: مقاوم سازی ۱۳۰۰ واحد مسکونی در حال احداث عقد قرارداد شده است. ۱۲۰ هکتار در زنجان بافت فرسوده داریم و برنامه‌های خوبی در این خصوص در دست اقدام است؛ اگر بناهای فرسوده در شهر زنجان و سایر شهرها احیا و نوسازی شود، در زمان زلزله و وقوع مخاطرات مشکل قابل توجهی نخواهیم داشت. تسهیلات خوبی در این زمینه در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد و انتطار داریم مردم همکاری و همیاری کنند تا بافت‌های کهنه نوسازی شوند.

کرامتی خاطرنشان کرد: ۴۳ نوع بلایای طبیعی در جهان رخ می‌دهد که از این تعداد ۳۱ مورد در کشور و ۱۸ مورد آن در استان زنجان اتفاق می‌افتد و به تبع آن برنامه‌ریزی‌ها و پیشگیری در خصوص این حوادث صورت می‌گیرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۵ دی ۱۴۰۱ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401100502758
  • خبرنگار : 50513