پناهی در نشست خبری هفتمین "رویداد فن بازار ملی سلامت" مطرح کرد

به دنبال ارتقای جایگاه ایران در عرصه فناوری هستیم/اهمیت آموزش در عرصه فناوری سلامت

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره ارتقای جایگاه ایران در عرصه فناوری، توضیح داد: سال ۲۰۲۰، ما در جایگاه ۷۵ دنیا قرار داشتیم که با ارتقای ۱۵ پله‌ای به جایگاه ۶۰ در سال گذشته میلادی رسیدیم. در سال جاری، جایگاه ۵۳ را به دست آورده‌ایم. در نظر داریم که جایگاه ۳۵ را به دست بیاوریم‌. به طور قطع استفاده از فناوری نوین سبب تسریع ارتقای جایگاه می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر یونس پناهی در نشست خبری هفتمین "رویداد فن بازار ملی سلامت" که صبح امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، توضیح داد: این رویداد در روزهای یکشنبه و دوشنبه، ۱۱ و ۱۲ دی ماه برگزار می‌شود. فن‌بازار ملی سلامت با شعار "تحقق شعار سال" برگزار می‌شود. در نظر داریم برای شرکت‌های دانش‌بنیان که در  راستای تحقق شعار سال فعالیت می‌کنند، یک نشست تخصصی برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه رویداد افتتاحیه با حضور مقامات برگزار می‌شود، توضیح داد: مراسم افتتاحیه ۲ ساعت طول می‌کشد و از غرفه‌ها بازدید می‌شود.

دکتر پناهی درباره برگزاری نشست‌های تخصصی در این رویداد، توضیح داد: سه نشست تخصصی با موضوع‌های "حکمرانی اثربخش در توسعه فناوری"، "فناوری نوین در پزشکی" و "مالکیت فکری در حوزه سلامت"  است. همچنین برنامه‌های فرهنگی و آموزشی در این فن‌بازار برگزار می‌شود. 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه اساتید مربوطه در  نشست‌های تخصصی شرکت می‌کنند، اظهار کرد: مسائلی مانند هوش مصنوعی، متاورس و کارگاه‌هایی در حوزه کسب و کار برای دانشجویان برگزار می‌کنیم. تلاش می‌کنیم که دانشجویان علاوه بر فناوران و معاونان دانشگاه‌ها در این رویداد حضور داشته باشند و درباره مسائلی مانند جوانی جمعیت، خودکفایی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت‌وگو کنند.

دکتر پناهی ادامه داد:  برگزاری استیج گردشگری سلامت از دیگر برنامه‌های ما در این رویداد است. درنظر داریم از حضور نمایندگان مجلس که در حوزه فناوری سلامت تجربه دارند، بهره‌مند شویم. همچنین بهره‌مندی از ظرفیت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از دیگر برنامه‌ها است. برای اولین بار، در ارتباط با مالکیت فکری از حضور قوه قضاییه استفاده می‌کنیم؛ چرا که مالکیت فکری یک دغدغه فکری به حساب می‌آید.

وی افزود: در روز اول این رویداد، نشست تخصصی با معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در راستای تحقق شعار سال برگزار می‌شود. اگر دانشکده‌ها در راستای برنامه‌های خود مشکلاتی داشته باشند، مشکلات خود را بیان می‌کنند. رییس سازمان غذا و دارو در این جلسه شرکت می‌کند.

وی با بیان اینکه آموزش در عرصه فناوری سلامت، مهم به حساب می‌آید، تصریح کرد: درنظر داریم از دوستانی که در حوزه شبیه‌سازها در حوزه آموزش تجربه دارند، بهره‌ ببریم. معاونت آموزشی وزارت بهداشت از این طرح استقبال کرده است.

وی با بیان اینکه تمام دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در این این فن‌بازار حضور دارند،  توضیح داد: ما از ظرفیت تمام کشور استفاده می‌کنیم و تمام دانشگاه‌ها در این رویداد حضور دارند. 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت افزود: حدود ۸ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت می‌کنند که ۱۲۸ مورد در حوزه سلامت هستند که معادل  ۲۵ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان است.  بر اساس قانون جدید، یک پارک علم و فناوری می‌تواند در هر استان احداث شود، به طور مثال، پارک علم و فناوی شیراز در پایان هفته افتتاح می‌شود. 

وی درباره سیاست‌های وزارت بهداشت درخصوص شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: یکی از سیاست‌های جدی ما این است که شرکت‌های دانش‌بنیان به صورت هدفمند کار کنند و به سراغ دارو و تجهیراتی بروند که ارزش اقتصادی داشته باشد. اگرچه دانش و  مستند علمی یک مبنا است، اما باید طرح اولیه بایو ارزش اقتصادی داشته باشد. ۱۱ پارک علم و فناوری داریم که ۲۶۶۲ شرکت در آن مستقر هستند. ۶۴۷ محصول تجاری در این پارک‌ها تولید می‌شود. روند اختراعات بایو باید رو به بالا باشد، در غیر این‌صورت نمی‌توانیم شعار سال را محقق کنیم. شتاب، بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه آیین‌نامه شرکت‌های دانش‌بنیان تغییر کرده است، توضیح داد: درصد قابل توجهی از بودجه را به سمت شرکت‌های دانش‌بنیان سوق داده‌ایم. به عبارت دیگر، به جای توجه به پژوهش محض به سمت حوزه‌های فناورانه گام برداشته‌ایم. به طور مثال، عنوان جشنواره رازی تغییر کرده است، طرح‌های فناورانه در جشنواره سال جاری اغلب جایزه‌ها را از آن خود کرده‌اند. همچنین پایان‌نامه‌های دانشجویی در حوزه امور فناورانه در کانون توجه قرار گرفته‌اند و هر پایان‌نامه ۱۰۰ میلیون تومان دریافت می‌کند. دانشجویان مورد توجه ما هستند.

پناهی درباره بهره‌گرفتن از نخبگان گفت: بیش از ۵۰۰ نفر از نخبگان به ما به صورت مستقیم مشاوره می‌دهند. 

وی درباره بودجه امور فناورانه گفت: بخشی از بودجه را به صورت مستقیم و بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی دریافت می‌کنیم. همچنین بودجه دریافتی از تولید ناخالص ملی بر اساس قانون حدود ۲ درصد است که تنها ۰.۴ درصد آن محقق شده است. 

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۵ دی ۱۴۰۱ / ۱۲:۴۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401100502755
  • خبرنگار : 71664