سید امیر سامع در نطق میان دستور شصت و نهمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان که امروز (یکشنبه، ۴ دیماه) برگزار شد، اظهار کرد: وضعیت اماکن عمومی شهر از حیث اتفاقات و رویدادهایی که در آن جاری است همواره موردنظر و نقد افراد و گروههای مختلف شهر است. یکی از این محورها چهارباغ است که هرگونه تصمیم درباره آن باید همراه با در نظر گرفتن ابعاد مختلف باشد.
وی گفت: چهارباغ میتواند محلی برای حضور امن خانوادهها، تجلی ارزشهای دینی، اخلاقی، هنری، معماری و ظرفیتهای علمی جوانان و مردم فرهیخته شهر اصفهان باشد.
عضو شورای شهر اصفهان افزود: مدرسه علمیه چهارباغ، مساجد، کتابخانه، بوستان، انهار، سینما، تئاتر، فروشگاهها و نمایشگاههای صنایعدستی و معماری دلنشین و فضای سبز خرم و چشمانداز دینی چهارباغ میراث تاریخی و طبیعی است که گذشتگان حکیم، عالم و هنرمند این شهر از خود بهجای گذاشتهاند.
وی ادامه داد: ضروری است دستگاههای مختلف با ارائه نقش فعال و مستمر در این مکان و سایر مکانهای عمومی شهر، زمینه حضور فعال دانشجویان، عالمان، هنرمندان و فناوران را برای ارائه رویدادها، همایشها و نمایشگاهها در روزهای مختلف هفته و مناسبتهای ملی و مذهبی فراهم کنند.
سامع تأکید کرد: چهارباغ ویترین افتخاری است که میراث ملی و دینی شهر و کشور را میتواند به رخ گردشگرانی بکشاند که هجمه رسانهای دشمنان نظام ایران و مردم مسلمان را در ذهن ایشان عقب مانده و یا متحجر معرفی کردهاند.
وی با بیان اینکه فضای چهارباغ، نمادها، علائم و نشانههای آن باید شایسته و در خور فضای فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی باشد، افزود: در این راستا دستگاههای مسئول ازجمله سازمان تبلیغات، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل میراث فرهنگی، اصناف، اداره اماکن، نیروی انتظامی، راه و شهرسازی و دستگاههای خدمت رسان و البته مدیریت شهری و دستگاهها و اداراتی که در این محور دارای ابنیه هستند لازم است نقش خود و مسئولیتشان را در این خصوص ایفا کنند.
عضو شورای شهر اصفهان گفت: چهارباغ همراه با بازارها، مجتمعهای تجاری و مغازهها و پارکینگها و اماکن اطراف آن نیازمند حضور مؤثر همه دستگاههای فعال و دارای وظیفه در این خصوص است.
وی خاطرنشان کرد: قطعاً حضور این دستگاهها و ایفای نقش آن در مباحث و رویدادهای فرهنگی و اجتماعی میتواند محور فعالی ایجاد کند، درحالیکه هرگونه اقدام ضربتی و تصمیمات اضطراری و موردی راه حل مناسب و راهگشا برای حل معضلات چهارباغ نخواهد بود.
سامع تصریح کرد: انتظار داریم مدیریت شهری دستگاههای مختلف و شهرداری در ایام پیشرو ازجمله شهادت حضرت فاطمه(س) و سایر رویدادهای ملی و مذهبی پیشرو تا پایان سال برنامههای قابل قبولی را در این محور اجرا کنند تا محور مناسبی برای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شهر باشد.
خط یک مترو نیازمند تعمیر است
محمد نور صالحی، رئیس شورای شهر اصفهان نیز در نطق پیش از دستور این جلسه با اشاره به اولویت شورا در خصوص توسعه حملونقل عمومی، گفت: ساماندهی و ایجاد شرایط مطلوب برای مردم در حوزه حملونقل در دستور کار مدیریت شهری است، در این راستا طرحها و لوایحی تصویب شده و در بودجه ۱۴۰۱، ۵۰۰ میلیارد تومان برای خرید و بازسازی اتوبوس پیشبینی شد که به همت شهرداری بیش از ۲ برابر تحقق یافته و قرار است در اصلاح بودجه این مورد لحاظ شود.
نور صالحی افزود: با اهتمام مدیران شهری، ۸۰۰ اتوبوس آماده به کار داریم و تا پایان سال این آمار به هزار دستگاه میرسد. همچنین ۱۸۵ اتوبوس قرار بود تا پایان سال تحویل داده شود که بخشی از آن به سال آینده موکول شده است.
وی با بیان اینکه توسعه مترو با وجود افزایش غیرقابل پیشبینی هزینهها در حال انجام است، گفت: خط ۲ متروی با قوت در حال تکمیل است و امیدواریم با همتی که وجود دارد بخشی از خط دو در آیندهای نزدیک راهاندازی شود.
رئیس شورای شهر اصفهان با بیان اینکه حدود ۱۰۰ هزار نفر در روز از مترو استفاده میکنند، افزود: این ناوگان پس از چند سال فعالیت نیاز به تعمیرات دورهای دارد که این موضوع برای اطمینان از امنیت تردد قطارهاست.
وی با اشاره به اینکه شورای پنجم، مصوبهای در خصوص خرید قطعات مترو داشته است که محقق نشد و این موضوع در دوره جاری شورا نیز بررسی شد، گفت: باوجود اینکه شورا موضوع را مصوب و هیئت انطباق فرمانداری آن را تائید کرد، اما نزدیک دو ماه است که بهرغم مکاتبات، هنوز این موضوع عملی نشده است. امیدواریم روزی برسد که سلایق شخصی بر روند انجام فعالیتها حاکم نباشد و آنچه فرآیند قانونی است عملی شود.
نور صالحی تصریح کرد: چندماه پیش اتفاقی مشابه در خصوص اوراق مشارکت مترو و اتوبوسرانی رخ داد، اما زمان گذشت و ارزش پول کاهش یافت. امیدواریم این اتفاق در خصوص تهیه قطعات مترو تکرار نشود.
به گفته وی، شرکت مترو و سازمان قطار شهری از سال ۱۳۹۶، به دنبال تجهیزات لازم برای تعمیرات دورهای مترو بودند و درصورتیکه تأمین نشود خدماترسانی به شهروندان دچار مشکل میشود.
رئیس شورای شهر اصفهان با تأکید بر اینکه به دنبال کاهش سرفاصله حرکت مترو هستیم، گفت: افزایش کیفیت خدمات اتوبوسرانی نیز در دستور کار قرار دارد و امیدواریم در این مسیر موفق شویم تا مردم کمتر از خودروهای شخصی استفاده کنند و با توسعه خدمات حملونقل عمومی در راستای کاهش آلودگی هوا نیز گام برداریم.
مسئولان از ظرفیت شوراها برای حل مشکلات کشور استفاده کنند
عباس حاجرسولیها، رئیس کمیسیون اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای شهر نیز در نطق میان دستور این جلسه، گفت: شوراها از ظرفیت بالایی برخوردار هستند که میتوانند بسیاری از مشکلات موجود را حل کنند و از این ظرفیت باید استفاده کرد.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به قوانین دست و پا گیر و لزوم برطرف کردن آن، گفت: طرح جامع ارتفاعات ۱۰ سال در شهر اجرا میشد، اما اکنون شرایط متفاوتی دارد که سبب نارضایتی مردم شده است.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به مشکل بیکاری و مسکن در اصفهان گفت: استاندار باید به میدان آمده و از ظرفیت دستگاهها و شورای شهر برای حل این مشکل که در اصفهان حاد است استفاده کند.
انتهای پیام