شهناز آقاخانی در گفتوگو با ایسنا، درباره انجام مشاوره ژنتیک، اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلهایی که در مراکز مشاوره ژنتیک وجود دارد عدم اطلاع افراد از تفاوت مشاوره و آزمایش ژنتیکی با یکدیگر است. همچنین همه زوجها برای بارداری نیاز به انجام مشاوره ژنتیک دارند.
وی افزود: با انجام آزمایشهای ژنتیک درمان صورت نمیگیرد زیرا اغلب بیماریهای ژنتیکی درمان ندارند و هدف از انجام آزمایشهای ژنتیک تشخیص بیماری و پیشگیری از تولد نوزادانی است که سابقه بیماریهای خاص در خانواده آنها وجود دارد.
این مسئول تصریح کرد: اغلب زوجهایی که نسبت فامیلی داشته و مراجعه میکنند تصور میکنند که آزمایش ژنتیک باید برای آنها انجام شود در صورتی که اینگونه نیست و در این میان مشاور با توجه به اطلاعات و دانش خود این اقدام را تشخیص میدهد.
آقاخانی ادامه داد: زوجهای ازدواج فامیلی، افراد دارای بیماریهای ژنتیک در خانواده از قبیل عقب ماندگی ذهنی، بیماریهای متابولیک، عصبی و عضلانی، ناشنوایی، نابینایی و بیماریهای خونی همانند تالاسمی، هموفیلی و در نهایت زوجهای نگران در ارتباط با بارداری گروههای هدف مشاوره ژنتیک هستند.
معاون پیشگیری بهزیستی استان زنجان خاطرنشان کرد: زوجها با مراجعه حضوری به مراکز مشاوره ژنتیک با دریافت اطلاعات اولیه و بیوگرافی کامل مشاورههای لازم را دریافت میکنند و پس از تعیین ریسک خطر، در صورت نیاز آزمایشها را انجام می دهند.
انتهای پیام