به نقل از ویفروم، بهطور کلی ۲۳۸ هزار مرگ زودرس در اتحادیه اروپا طی سال ۲۰۲۰ با قرار گرفتن در معرض ذرات معلق مرتبط بوده است. قانون جدید کمیسیون اروپا قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ مرگومیر ناشی از آلودگی هوا را تا ۵۵ درصد کاهش دهد.
اگر در یکی از مراکز شهری اروپا زندگی میکنید، به احتمال ۹۶ درصد تنفس کنونی شما حاوی آلودگی ذرات ریز بیش از حد توصیه شده سازمان بهداشت جهانی (WHO) است. دادههای سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد که این مورد منعکس کننده وضعیت جهانی است، به طوری که ۹۹ درصد از جمعیت کره زمین میزان بالایی از آلایندهها را تنفس میکنند.
بر اساس گزارش آژانس محیط زیست اروپا (EEA) کیفیت هوا در سال ۲۰۲۲، علیرغم بهبودهای دو دهه گذشته، در بسیاری از نقاط اروپا ضعیف است.
این گزارش نشان میدهد، حدود ۹۶ درصد از ساکنان شهری در کشورهای اتحادیه اروپا در معرض سطوح ذرات ریز بیش از دستورالعملهای سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۰ قرار گرفتند، در حالی که هوای تنفس شده تا ۷۱ درصد حاوی مقادیر بیش از حد ذرات معلق بود. از هر ۱۰ شهرنشین ۹ نفر نیز در معرض آنچه سازمان بهداشت جهانی به عنوان سطوح خطرناک دیگر آلایندهها، مانند ازن و اکسید نیتروژن طبقهبندی میکند، قرار گرفتند.
این گزارش نشان میدهد که تنفس هوای حاوی سموم، بزرگترین خطر بهداشت محیطی در اروپاست. قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا میتواند باعث افزایش بیماریهای تهدید کننده زندگی از جمله بیماریهای تنفسی و قلبیوعروقی شود. بیماری قلبی و سکته مغزی دو عامل شایع مرگ زودرس ناشی از آلودگی هوا هستند.
اقدام برای کاهش آلودگی در مناطق شهری اروپا منجر به کاهش ۴۵ درصدی مرگومیرهای زودرس ناشی از تنفس هوای سمی بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۰ شد. با نرخ فعلی بهبود کیفیت هوا و کاهش مرگومیرهای زودرس ناشی از آلودگی هوا، هدف برنامه اقدام صفر آلودگی در سال ۲۰۳۰ برای کاهش ۵۵ درصدی در مقایسه با سال ۲۰۰۵ تا سال ۲۰۲۶ محقق خواهد شد.
هوای آلوده برای محیطزیست نیز مضر است؛ ازن سطح زمین به پوشش گیاهی آسیب میرساند و تنوع زیستی را کاهش میدهد. سایر اثرات زیانبار زیستمحیطی ناشی از آلودگی هوا شامل اسیدی شدن و آسیب به اکوسیستمها است زیرا پوشش گیاهی در معرض آلایندههایی مانند مونوکسید نیتروژن، دی اکسید نیتروژن و آمونیاک قرار میگیرد.
انتهای پیام