به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه راشاتودی، ادوارد اسنودن، کارمند سابق نهادهای اطلاعاتی آمریکا در پستی که روز جمعه در توئیتر منتشر کرد به یک گزارش منتشر شده از سوی خبرگزاری آسوشیتدپرس درخصوص اینکه همه گیری کووید-۱۹ چطور باعث "عادی شدن جاسوسی علیه شهروندان شده" واکنش نشان داد.
اسنودن در این پست خود در توئیتر نوشت: "من قبلا در اوایل سال ۲۰۲۰ درباره این موضوع صحبت کردم و به من گفتند پارانوئید هستم. این کار تبدیل به سنت ما در زمانی که کسی به نتیجه قابل پیش بینی یک روند جدید خطرناک اما محبوب اشاره میکند شده است.
اشاره این کارمند مقاطعه کار سابق اطلاعاتی آمریکا به گزارشی است که اخیرا از سوی آسوشیتدپرس درباره اینکه چطور همه گیری کووید-۱۹ باعث "تسریع و عادی شدن" استفاده از ابزارهای ردیابی و تجسسی دولتی علیه شهروندان عادی و فعالان شده، منتشر شد.
اسنودن در این پستش لینکی به یک مصاحبه اش در آوریل ۲۰۲۰ با شین اسمیت، بنیانگذار رسانه "وایس" قرار داد. او در این مصاحبه پیش بینی کرده بود که تدابیر وضعیت اضطراری که برای مقابله با بحران کووید-۱۹ اتخاذ شدند، حالت دائمی پیدا کرده و از آنها برای نقض آزادی های مدنی استفاده خواهد شد.
در آن زمان نگرانی از همه گیری بیماری در اوج خود قرار داشت و بسیاری از دولتهای سراسر جهان از بابت استفاده از اپلیکیشنهای نظارتی پیشرفته برای ردیابی ابتلاها و قرنطینه مردمی که در معرض ویروس قرار داشته اند مورد تحسین قرار گرفتند.
اسنودن در این مصاحبه به اسمیت اظهار کرد: "زمانی که هر کدام از ما به جهت این روند نگاه کنیم باید به این که کجا قرار داشتیم فکر کنیم. و متاسفانه این نوع اختیارات مربوط به وضعیت اضطراری که از دل بحرانها زاده میشوند سابق بر این به شدت مورد سواستفاده قرار گرفتهاند. منظور من این است که در ادامه این راه زمانی که به این چیزها نگاه کنید جالبترین بخش آن که تاریک است، این است که این وضعیت اضطراری هرگز پایان نمییابد و عادی میشود."
در گزارش آسوشیتدپرس به این موضوع اشاره شد که مقامات آمریکایی در راستای سواستفاده هایشان از ابزار ردیابی تلفنهای همراه و دیگر فن آوریها برای متهم ساختن مردم به ارتکاب جرم، جلوگیری از سفر شهروندان، آزار دادن جوامع به حاشیه رانده شده و پیوند دادن داده های مربوط به سلامت شخصی به سیستمهای پلیسی و تجسسی استفاده کردهاند.
اسنودن بعد از آن معروف شد که به افشاگری درباره تاکتیکهای تجسسی داخی و جهانی مقامات دولت آمریکا که برآمده از دل یک بحران قبلی یعنی حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بودند پرداخت. اسنودن از بابت این که فن آوری های مرتبط با همه گیری هم اکنون مورد سواستفاده قرار میگیرند اظهار تاسف کرده و هشدار داد: حالا متوقف کردن این روند سخت تر خواهد بود.
اسنودن در مصاحبه سال ۲۰۲۰، استدلال کرد از آنجایی که همه از اتفاقات حال حاضر می ترسند، از فکر کردن به این موضوع که تصمیمات اتخاذ شده چگونه بر آینده تأثیر می گذارند غفلت میکنند.
او بیان کرد: "آنچه ساخته میشود صرف نظر از اینکه چگونه از آن استفاده شود، معماری سرکوب است." وی افزود: "همچنان که اقتدارگرایی گسترش مییابد، همچنان که قوانین وضعیت اضطراری اشاعه مییابند، همچنان که ما حقوق خود را قربانی میکنیم، ما در عین حال توانایی خود را برای درک این لغزش به سوی دنیایی کمتر لیبرال و کمتر آزاد قربانی میکنیم."
انتهای پیام