وهاب ادیبی ظهر امروز (۳ دیماه) در جلسه انعقاد تفاهمنامه اجرای طرح ملی دانشآموزی نجات آب (داناب) مابین شرکت آب منطقهای استان و ادارهکل آموزش و پرورش استان، اظهار کرد: با توجه به شرایط موجود امیدواریم طرحهایی همچون داناب در راستای نجات آب استان، موثر باشد.
وی افزود: حدود ۵۰ هزار دانشآموز دوره اول متوسطه در سطح استان مشغول به تحصیل هستند و از این تعداد اگر به طور متوسط ۴ نفر عضو خانواده را در نظر بگیریم، به نوعی با این تفاهمنامه ۲۰۰ هزار نفر و یا یک پنجم جمعیت استان، در آموزش مصرف بهینه آب قرار خواهند گرفت.
این مسئول با اشاره به نقش آموزشوپرورش و اهمیت تفاهمنامه داناب، تصریح کرد: در مصرف و مدیریت آب، ارتقاء سطح آگاهی دانشآموزان در ارتقاء سطح آگاهی و نگرش خانوادهها موثر خواهد بود و استفاده صحیح آب بیش از پیش مورد توجه قرار خواهد گرفت.
ادیبی با بیان اینکه بارندگی در سطح استان نداریم، سطح آبهای زیر زمینی کاهش پیدا کرده است و شاهد مصرف بی رویه آب هستیم، عنوان کرد: در مسئله آب درگیر بحران شدهایم و باید نجات آب را اولویت قرار دهیم.
وی متذکر شد: با توجه به بستر موجود در آموزشوپرورش و همکاریهایی که در این زمینه صورت میگیرد، آموزشهایی که به دانشآموزان در زمینه آب و نجات آب منتقل میشود میتواند تا حد قابل توجهی موثر واقع شود.
ادیبی با تاکید بر اینکه آموزش مدیریت منابع آب در کشاورزی حائز اهمیت است، تشریح کرد: بخش اعظم مصرف آب در کشور ما در حوزه کشاورزی استفاده میشود. در آموزش به دانشآموزان باید دانشآموزان روستایی در اولویت قرار گیرند؛ چراکه دانشآموز روستایی وارد مباحث کشاوزی و آب چشمهها میشود.
معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزشوپرورش استان زنجان خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم در حوزه آب موفق عمل کنیم، چرا که نجات و حفط آب یک مسئله حیاتی و وظیفه ملی است.
در ادامه مدیر حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای زنجان با بیان اینکه کشور ما امروز در شرایط ویژهای قرار دارد که جلوگیری از هدررفت آب و افزایش بهرهوری در همه بخشها اجتنابناپذیر است، تصریح کرد: برای مقابله با تهدیدهای پیشرو باید تدابیر ویژهای اتخاذ کرد و نباید با مشاهده بارندگیها، موضوع کمآبی فراموش شود.
محمود سرمستی افزود: متاسفانه بیش از ۹۰ درصد آب استان در بخش کشاورزی مصرف میشود که با ۱۰ درصد مصرف کمتر در این بخش همه آحاد جامعه و بخشهای مختلف صنعت، شرب و خدمات شاهد رفع مشکل کمآبی خواهند بود.
مدیر حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای زنجان، ادامه داد: کشاورزان و بهرهبرداران اگر در مصرف آب صرفهجویی کرده و رعایت اصلاح الگوی کشت را در نظر داشته باشند، نسل آینده را در تامین آب پایدار یاری خواهند کرد.
سرمستی با بیان اینکه کشور ما امروز در شرایط ویژهای قرار دارد که جلوگیری از هدررفت آب و افزایش بهرهوری در همه بخشها اجتنابناپذیر است، تصریح کرد: برای مقابله با تهدیدهای پیشرو باید تدابیر ویژهای اتخاذ کرد و نباید با مشاهده بارندگیها، موضوع کمآبی فراموش شود.
وی افزود: متاسفانه بیش از ۹۰ درصد آب استان در بخش کشاورزی مصرف میشود که با ۱۰ درصد مصرف کمتر در این بخش همه آحاد جامعه و بخشهای مختلف صنعت، شرب و خدمات شاهد رفع مشکل کمآبی خواهند بود.
انتهای پیام