سیروس پناهی در گفتوگو با ایسنا، درباره هرس درختان در فصل زمستان، اظهار کرد: اوج سرما در اواخر آذرماه و اوایل دیماه رخ میدهد و باغداران برای جلوگیری از خطر سرمای زمستانه باید هرس درختان خود را در اواخر دیماه و بهمنماه انجام دهند.
وی افزود: انجام هرس، خصوصا هرس جوانسازی موجب ایجاد زخم در درخت میشود و با این کار درخت به راحتی در معرض خطر سرمازدگی قرار میگیرد و ایجاد زخم موجب حساسیت درخت به سرمازدگی شود؛ پس بهتر است برای جلوگیری از سرمازدگی و سایر تنشهای محیطی، هرس درختان در بهمنماه که خطر سرمازدگی کم است، انجام شود.
این مسئول تصریح کرد: سال گذشته نیز شاهد بودیم درختانی که در فصل پاییز هرس شده بودند بعد از بارش برف اکثرا دچار آسیب شدند ولی درختانی که در فصل پاییز هرس نشده بودند هیچ مشکلی نداشتند.
کارشناس مسئول باغبانی جهادکشاورزی شهرستان طارم خاطرنشان کرد: با توجه به وجود بیماریهای قارچی همچون ورتیسیلیومی در سطح شهرستان، باغداران حتما بعد از انجام هرس ابزارآلات هرس را ضدعفونی کنند زیرا اگر درختی دچار این بیماریها شود میتواند از طریق ابزارآلات منتقل شود و ضدعفونی ابزار هر چند ساعت یکبار خصوصا در باغات آلوده ضروری است.
انتهای پیام