دکتر حسین میرمحمد صادقی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق بازرگانی ایران، عصر امروز(دوم دی) در این مراسم از اهمیت تعامل دو حوزه علم و عمل و همراهی عاملین و عالمین یاد کرد و گفت: ارتباط این دو بخش نقش موثری در توسعه و پیشرفت کشور، جهت دادن به آموزشها و تجاری سازی ایدهها دارد.
وی از دلایل عدم تعامل صنعت و دانشگاه در سالیان گذشته یاد کرد و ادامه داد: شاید مهمترین دلیل این بوده که بند ناف صنعت و دانشگاه به دولت متصل بوده و این امر باعث شده نه دانشگاه به دنبال تجاری سازی ایدهها باشد تا بتواند از قبل آن بودجه تامین کند و نه صنعت امیدی داشته که از ظرفیت دانشگاه برای حل معضلات خود استفاده کند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران با بیان اینکه اکنون وضعیت تعامل صنعت و دانشگاه بهبود یافته و عملیاتی بودن پایاننامهها و رسالهها به یکی از شاخصهای آییننامه ارتقا اساتید تبدیل شده، گفت: امیدواریم با ادامه این مسیر تعامل صنعت و دانشگاه به کمک حل مشکلات اقتصادی کشور بیاید.
میرمحمد صادقی به این موضوع هم اشاره کرد که در دورههای گذشته نیز همایشهایی در زمینه تعامل صنعت و دانشگاه برگزار شده، اما دلیل موفقیت هفت دوره همایش اخیر ورود اتاق بازرگانی بوده است.
وی معتقد است، ترکیب فعلی همایش تعامل صنعت و دانشگاه بواسطه حضور اتاق بازرگانی، موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران و دانشگاه به عنوان سه ضلع اصلی، خود نمادی برای تعامل صنعت و دانشگاه است.
میرمحمد صادقی همچنین از رویکرد همایش تعامل صنعت و دانشگاه هم یاد کرد که این دوره رویکرد آن متناسب با شعار سال دانشبنیان است و افزود: به علاوه هر همایش به مسائل روز استانی که میزبانی آن را بر عهده دارد نیز توجه خواهد کرد.
با «بورسیه شغلی در صنعت» مشکل بیکاری را حل میکنیم
به گزارش ایسنا، دکتر احمدی رئیس دانشگاه رازی نیز از اجرای طرح « بورسیه شغلی در صنعت» در این دانشگاه خبر داد و گفت: تعهد میدهیم اگر با ما همکاری شود و این طرح را کلید بزنیم، مشکل اشتغال استان را برطرف کنیم.
وی آنچه که برای تعامل صنعت و دانشگاه به آن نیاز داریم را طرح بورسیه شغلی در صنایع دانست و خاطرنشان کرد: در قالب این طرح دانشجویان خصوصا افرادی که رتبه برتر دارند توسط صنایع بزرگ و مادر استان بورسیه خواهند شد.
رئیس دانشگاه رازی از جزئیات این طرح نیز یاد کرد و ادامه داد: در قالب بورسیه شغلی در صنعت، دانشجو دو روز در هفته به واحدهای صنعتی میرود، از سربازی معاف میشود، بیمه شده و بر اساس حقوق پایه کار به اندازه دو روز در هفته و هشت روز در ماه دریافتی خواهد داشت.
وی اظهار کرد: نتیجه این طرح آن است که دانشجویان مشکلات صنایع را برای دانشگاه و اساتید میآورند تا به آن پرداخته شود، علم دانشگاه را به صنعت میبرند و خود نیز حین تحصیل آچار به دست شده و مهارت آموزی میکنند.
احمدی کمک به اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری را از مزایای این طرح دانست که در استانی مانند کرمانشاه با این نرخ بیکاری، بسیار حائز اهمیت است.
وی خواستار همراهی بخشهای مختلف استان برای اجرایی شدن طرح بورسیه شغلی در صنعت شد.
احمدی همچنین از آمادگی دانشگاه رازی برای اینکه برای هریک از کارگروههای استانداری یک نفر از اساتید متخصص و صاحبنظر دانشگاه رازی بدون هزینه و حق رای حضور داشته باشند، خبر داد.
ارسال ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش
دکتر بیژن رضایی دبیر کمیته علمی همایش نیز با بیان اینکه شش دوره گذشته همایش تعامل صنعت و دانشگاه در استانهای دیگر کشور برگزار شد، گفت: اکنون کرمانشاه میزبان همایش هفتم است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۰۰ مقاله به همایش ارسال شده، عنوان کرد: ۸۰ درصد مقالات ارسالی پذیرفته شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه رازی یادآور شد: ۵۱ داور نیز از سراسر کشور داوری مقالات را بر عهده داشتند.
رضایی با بیان اینکه این همایش صرفا علمی نبوده، اظهار کرد: در حاشیه این همایش سه پنل و ۱۲ سخنرانی، دو کارگاه آموزشی، رونمایی از سایت تعامل صنعت و دانشگاه، انعقاد چند تفاهمنامه همکاری و ... در نظر گرفته شده تا کارها به سمت عملیاتی شدن پیش برود.
وی معتقد است، این دوره از همایش هم بواسطه کیفیت و هم تعدد مقالات و هم محورهای متنوع نسبت به دورههای گذشته تفاوتهای قابل توجهی دارد.
این همایش با همکاری اتاق بازرگانی کرمانشاه و دانشگاه رازی برگزار شده است.
انتهای پیام