نمایندگان عضو هیات تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه از جمله روحالله متفکرآزاد و سیدمحمدرضا میرتاجالدینی نمایندگان مردم تبریز، اسکو و آذرشهر، علی علیزاده نماینده مردم مراغه، جعفر راستی نماینده مردم شبستر، سید سلمان ذاکر نماینده ارومیه، سمیه رفیعی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، پرویز اوسطی نماینده مردم قروه و علی اکبر علیزاده نماینده مردم برمه و دامغان در این بازدید حضور داشتند.
به گزارش ایسنا، پس از طی فرآیندهای اولیه تحقیق و تفحص از اسناد موجود، اکنون روند تحقیق و تفحص به بازدید میدانی رسیده و قرار است در سفر سه روزه به شمالغرب کشور، از پروژههای طرح احیای دریاچه ارومیه بازدید کنند و تحقیقات میدانی و دیدارهایی در آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی داشته باشند.
بر اساس این گزارش، محورهای تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه شامل موارد زیر است:
۱- عملکرد مالی و اجرایی ستاد دریاچه ارومیه از بدو تاسیس تا حال چگونه بوده است؟
۲- میزان اعتبارات در اختیار ستاد احیای دریاچه ارومیه در طول فعالیت چگونه بوده است؟
۳- بررسی چگونگی هزینه کرد اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه از اول تا به حال و همچنین دریافتی های مدیران آن مجموعه
۴- بررسی چگونگی و نحوه اختصاص اعتبارات در اختیار این ستاد در استان ها و شهرستان های مختلف
۵- بررسی کلیه قراردادهای مالی و اجرایی ستاد دریاچه ارومیه با شرکت ها، اشخاص و پیمانکاران در طول دوران فعالیتشان
گفتنی است، حوضه آبریز دریاچه ارومیه با مساحت ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومترمربع یکی از شش حوضه آبریز اصلی کشور است که روند خشکیدن و کاهش تراز آبی دریاچه ارومیه از اواخر دهه ۷۰ آغاز و سالانه ارتفاع آن حدود ۴۰ سانتی متر کاهش یافته است و امسال با کاهش ۳۹ درصدی تا به امروز، وضعیت نامناسبی را تجربه میکند که بهرهبرداری از طرحهای انتقال آب به دریاچه از قبیل انتقال پساب تصفیه شده تبریز، ارومیه و... و انتقال آب از تونل ۳۶ کیلومتری کانی سیب، میتواند بارقههای امید برای احیای دریاچه ارومیه را زنده نگه دارد.
انتهای پیام