رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای آذربایجان‌شرقی:

دین و فرهنگ عامل اصلی هویت ساز جامعه هستند

رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای آذربایجان‌شرقی با تاکید بر اینکه دین و فرهنگ عامل اصلی هویت‌ساز ملت ها به حساب می‌آیند، گفت: نمایشگاه "نقش مسلمانان در فناوری و نوآوری" غنچه‌ای پرافتخار از حاصل تلاش استادان و دانشجویان به حساب می‌آید.

احد بهشتی، چهارشنبه ۳۰ آذر ماه، در مراسم افتتاح نمایشگاه نقش مسلمانان در فناوری در دانشگاه فنی و حرفه ای استان افزود: به گواهی تاریخ، دین و فرهنگ عامل هویت ساز ملت‌ها بوده است، امروز بخش اعظمی از جوانان ما به دلایل مختلف نمی‌دانند که عصر طلایی اسلام با امامت حضرت امام جعفر صادق  آغاز شد.

وی ادامه داد: مسلمانان توانستند جلوه های بی‌نظیری از فناوری‌ها و نوآوری ها را به جهان عرضه کنند و مهم‌تر از آن شاید امروز جوانان نمی‌دانند که انقلاب اسلامی پرثمرترین بذری است که پس از قرن ها غفلت و کوتاهی و زیر خاکسترهای انعقاد و عقب ماندگی، جوانه زد تا با هدایت های امام راحل، دوباره مسلمانان به عرصه های علم و فناوری بازگردند.

وی در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان دو نیم‌کره مغز متفکر توسعه و پیشرفت تاکید کرد: باید دانست که این اقدامات بزرگ مربوطه در حقیقت احیای یک صنعت و شیوه کلاسیک اسلامی است که دانشمندان، عالمان و اندیشمندان مسلمانان برای آن تقویت شده‌اند.

بهشتی اصل، در خصوص بزرگان علم و اندیشه‌ی ایران از گذشته تاکنون بیان کرد: نام‌های ماندگاری همچون، جابربن‌حیان، ابوریحان بیرونی، خواجه نصیرالدین طوسی، ابوعلی سینا، شیخ بهایی و بی‌شمار عالم دیگر که علاوه بر سرآمدی که در علوم بی‌نظیر ریاضیات، فلسفه، نجوم، پزشکی، مکانیک و فیزیک، فعالیت های اجتماعی، سیاسی و اعتقادی در جامعه عصر خود داشته‌اند و در هر جایی که دین و فرهنگ در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند، عالمان و فرهیختگان بی‌نظیری به وجود آمده است.

وی ادامه داد: امروز مفتخریم که شاهد افتتاح نمایشگاه فاخر و ارزشمند "نقش مسلمانان در فناوری و نوآوری" در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای آذربایجان‌شرقی هستیم.

رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای آذربایجان‌شرقی خاطر نشان کرد: این نمایشگاه غنچه‌ای است پرافتخار از آثار پژوهشی استادان و دانشجویان پرافتخار دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای آذربایجان‌شرقی که با تفکرات فناورانه و نوآورانه خود و اکنون این آثار به بهانه هفته پژوهش و فناوری جهت ارج نهادن به مقام پژوهش گرد هم آمده‌اند.

وی با اشاره به اینکه پیشرفت یک کشور نیازمند به پژوهش است گفت: این امر به نحو احسنت در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای، با سخت کوشی استادان و علاقه‌مندی دانشجویان گرانقدر پیگیری می‌شود که این تلاش های فراوان باعث شده است تا این دانشگاه به یک مجموعه مولد در حوزه صنعت و تولید کشور شود.

وی در پایان تصریح کرد: امروز بر ما واجب است که با تفکر در آیات، ادامه دهنده مکتب علامه جعفری باشیم و با تکیه بر عقلانیت مبتنی بر تولید داخلی، فناوری‌مان را در جهان گسترش دهیم.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱ دی ۱۴۰۱ / ۰۰:۱۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1401100100004
  • خبرنگار : 50535

برچسب‌ها