نگاهی به اولین‌های جام جهانی /۲/

جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲، بیست‌ودومین دوره جام جهانی بود که از ۲۰ نوامبر تا ۱۸ دسامبر ۲۰۲۲ (۲۹ آبان تا ۲۷ آذر ۱۴۰۱) در قطر برگزار شد و اولین جام جهانی بود که کشوری از جهان عرب آن را میزبانی کرد همچنین پس از جام جهانی ۲۰۰۲، این دومین باری بود که جام جهانی در آسیا برگزار شد.

به نقل از گل، در این جام جهانی اولین‌های بر ذهن علاقه‌مندان نقش بستند که در ذیل به آنان اشاره شده است.

امباپه اولین بازیکن زیر ۲۴ سال که ۸ گل در جام جهانی به ثمر رساند

کیلیان امباپه در بیشتر زمان نیمه اول مقابل لهستان غوغا کرد اما نتوانست در یک سوم هجومی کار چندانی انجام دهد، حتی پس از اینکه در چندین موقعیت از متی کش بهتر بود و درست در آستانه نیمه اول، به اولیویه ژیرو یک پاس عمقی عالی داد و مهاجم آث میلان با ضربه ماهرانه و حساب شده‌ای توپ را به گل تبدیل کرد و به این ترتیب تبدیل به بهترین گلزن بین‌المللی فرانسه شد.

وی که در دقیقه ۷۴ سپس در وقت‌های تلف شده دو گل زد، با گل دوم جوان‌ترین بازیکنی شد که به پنج گل مرحله حذفی جام جهانی از زمان پله در سال ۱۹۵۸ رسید همچنین اولین فرانسوی بود که در چندین جام جهانی چهار گل به ثمر رساند.

ژردان شکیری اولین بازیکن سوئیسی که در سه تورنمنت متوالی جام جهانی گلزنی کرد

ضربه پای چپ شکیری به سوئیس کمک کرد تا دروازه حریف صربستان را باز کند و به صلیب سرخی‌ها کمک کرد تا به مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی صعود کنند. با آن ضربه، وی اولین بازیکن سوئیسی شد که در سه تورنمنت متوالی جام جهانی گلزنی و در این روند با مسی و رونالدو برابری کرد.

گونسالو راموس اولین بازیکن پرتغالی که در اولین شروع خود در جام جهانی هت تریک کرد

بازیکن ۲۱ ساله ماه گذشته اولین بازی ملی خود را انجام داد و ۳۳ دقیقه سابقه بازی بین‌المللی داشت، قبل از اینکه برای جایگزینی چهره نمادین تاریخ پرتغال، کریستیانو رونالدوی اسطوره، فراخوانده شود.

۶۷ دقیقه بعد، در بزرگ‌ترین صحنه فوتبال بین‌المللی، در یک بازی حساس مقابل سوئیس، نام راموس سه بار در برگه امتیازات ثبت شد و اولین بازیکن پرتغالی شد که در اولین بازی خود در جام جهانی هت تریک کرد.

حرکت راموس در بین خطوط، مهارت او در دویدن بین فضاها و شتاب کوبنده‌اش ویژگی‌های کلیدی‌ هستند که به وی کمک می‌کنند تا به کابوس یک مدافع تبدیل شود. وی در مقابل سوئیس ثابت کرد که چشمی هم به دروازه دارد و دل شیری برای ابراز وجود در بزرگترین رویدادها.

یاسین بونو از مراکش، اولین دروازه‌بان آفریقایی  که در جام جهانی یک پنالتی را مهار کرد

در حالی که اسپانیا متحمل شکست دیگری در ضربات پنالتی شد، شادی‌هایی که با بونو دنبال شد به‌نظر می‌رسید که شیرهای اطلس خود جام را برده‌اند! اما وقتی آنان تنها چهارمین تیم آفریقایی هستند که در تاریخ جام جهانی به مرحله یک چهارم نهایی رسیده‌اند، این مناسبت یک جشن بزرگ را تضمین می‌کند.

پیش‌بینی و چابکی وی برای نجات ضربات نقطه‌ای در سطح جهانی بود زیرا او تا پایان منتظر ماند و هر بار مسیر درست را حدس زد.

پس از بیش از ۳۳۰ دقیقه فوتبال در این مسابقات، بونو از هیچ حریفی شکست نخورده بود. تنها گلی که او دریافت کرد توسط یکی از هم تیمی‌هایش مقابل کانادا به ثمر رسید بنابراین وی اولین دروازه‌بان آفریقایی بود که در ضربات پنالتی جام جهانی موفق به مهار پنالتی شد و مراکش اولین کشور آفریقایی بود که در ضربات پنالتی این مسابقات پیروز شد.

مراکش اولین تیم آفریقایی که به نیمه نهایی جام جهانی فوتبال راه یافت

اسپانیا قهرمان سابق جهان، کرواسی و بلژیک تیم‌های دوم و سوم دوره ۲۰۱۸ هستند، در حالی که پرتغال قهرمان یورو ۲۰۱۶ است همچنین به داشتن یکی از بهترین‌هایی که تا به حال این ورزش را بازی می‌کرده، می‌بالد. با این حال، حتی یک بار هم نتوانستند پس از بیش از ۵۰۰ دقیقه فوتبال با انرژی بالا، دفاع مراکش را به‌طور تجمعی بشکنند.

پرتغال سعی کرد و تمام تلاش خود را کرد. آن‌ها در چند نوبت به‌طرز عذاب‌آوری نزدیک شدند حتی در مراحل پایانی بازی تا وقت‌های اضافی را تحمیل کنند اما تیم رام نشدنی مراکش ایستادگی کرد. در دقیقه ۹۰، فرار رونالدو در قلب خط دفاعی با ضربه محکم او همراه شد که بونو باز هم پرتغالی‌ها را ناکام گذاشت. دقایقی بعد، په په نزدیک شد اما ضربه سر او از بالای دروازه به بیرون رفت.

مراکش روز چهارشنبه به مصاف فرانسه، مدافع عنوان قهرمانی رفت. آنان بدون اینکه چیزی برای از دست دادن داشته باشند وارد زمین شدند اما فقط تاریخ بیشتری برای ساختن داشتند. این بار برای آفریقا!

دنی آلوز اولین بازیکن ۳۹ ساله‌ای که برای برزیل در جام جهانی بازی کرد

رکوردها شکسته شدند. این ضرب‌المثل قدیمی بار دیگر توسط دنی آلوز، ملی پوش برزیلی، هنگامی که در سوم دسامبر مقابل کامرون به میدان رفت، به اثبات رسید.

هم‌تیمی و مدافع هم‌تیمی او تیاگو سیلوا با ۳۸ سال و ۶۷ روز سن در برابر صربستان در بازی افتتاحیه، رکورد مسن‌ترین برزیلی بازی در جام جهانی فوتبال را به نام خود ثبت کرد. در عرض یک هفته، آلوز رکورد را تحت‌الشعاع قرار داد و با بازی در روز سوم مسابقه در ۳۹ سالگی، نقطه عطف جدیدی را رقم زد.

قبل از قطر، این رکورد در اختیار جالما سانتوس، یک مدافع دیگر بود که در سال ۱۹۶۶ با ۳۷ سال و ۱۳۸ روز به مصاف مجارستان رفت.

تیته در دادن بازوبند به آلوز تردیدی نداشت و از این رو وی همچنین به مسن‌ترین کاپیتانی تبدیل شد که سلکائو را در جام جهانی هدایت کرد.

این صد و بیست و ششمین حضور او در ترکیب برزیل بود و وی را به دومین بازیکن با بیشترین بازی‌های ملی تبدیل کرد که از دیگر مدافع کناری افسانه‌ای روبرتو کارلوس پیشی گرفت.

در سال ۲۰۲۱، آلوز به برزیل کمک کرد تا از مدال طلای المپیک خود در توکیو دفاع کند. خیلی‌ها نمی‌دانند، با این موفقیت، بازیکن سابق بارسلونا با ۳۸ سال سن، مسن‌ترین فوتبالیستی شد که طلا را کسب کرده است. سن به راستی برای آلوز یک عدد است!

راندال کولو موانی اولین بازیکن تعویضی که در یک دقیقه برای فرانسه در جام جهانی گلزنی کرد

۴۴ ثانیه این تمام چیزی بود که رندال کولو موانی برای خود یک فصل در کتاب‌های تاریخ حک کرد.

این اولین تماس او بود، اولین گل بین‌المللی و ضربه، وی را به اولین بازیکن تعویضی فرانسوی تبدیل کرد که در کمتر از یک دقیقه در یک بازی جام جهانی در دقیقه ۷۹ بازی نیمه‌نهایی مقابل مراکش وارد دروازه شد. با این حال، معمار اصلی گل کسی جز کیلیان امباپه نبود.

جالب اینجاست که این سومین گل سریع برای یک بازیکن تعویضی در تاریخ جام جهانی بود، تنها پس از ریچارد مورالس در سال ۲۰۰۲ (۱۶ ثانیه) و ابه سند در سال ۱۹۹۸ (۲۶ ثانیه).

کولو موانی متولد باندی است، همان حومه پاریسی که امباپه اهل آن است، در بوندسلیگا با آینتراخت فرانکفورت بازی می‌کند. وی شروعی درخشان در این فصل با هشت گل و ۱۱ پاس گل در ۲۳ بازی داشته است و جای تعجب نداشت که دیدیه دشان او را به‌عنوان جایگزین کریستوفر نکونکو پیش از سایر گزینه‌های محبوب‌تر انتخاب کرد.

لیونل مسی اولین بازیکنی  که در هر دوره از جام جهانی گلزنی کرده است

لیونل مسی روز یکشنبه به جاودانگی فوتبال دست یافت. مسی پس از قهرمانی در جام جهانی فوتبال و با شکست دادن تیم قدرتمند فرانسه می‌تواند جایگاه خود را در قله تاریخ فوتبال به‌دست آورد.

وی با هفت گل و سه پاس گل در هفت بازی، توپ طلا را به خاطر بهترین بازیکن تورنمنت به‌دست آورد و با آن به اولین بازیکن تاریخ جام جهانی تبدیل شد که در مرحله گروهی، مرحله یک هشتم نهایی، یک چهارم نهایی، نیمه نهایی و فینال در یک دوره از مسابقات گلزنی کرده است.

مسی مقابل همه تیم‌های عربستان سعودی، مکزیک، استرالیا، هلند، کرواسی و فرانسه دروازه را پیدا کرده است. اوی به‌طور تقریبی به تنهایی آلبی سلسته را به جام جهانی رساند و در مقابل هر حریفی که با آن روبرو بودند گل زد و لهستان را در مرحله گروهی متوقف کرد.

مسی به‌طور مستقیم در ۲۱ گل در جام جهانی برای آرژانتین (۱۳ گل، هشت پاس گل) نقش داشته که بی‌تردید بیشتر  از هر بازیکنی برای هر کشوری در فینال‌ها (از سال ۱۹۶۶) چنین رکوردی را به ثبت رسانده است.

علاوه بر این، دومین ضربه مسی در برابر فرانسه، بیست و ششمین ضربه وی در تورنمنت‌های بین‌المللی مهم برای آرژانتین (۱۳ جام جهانی، ۱۳ کوپا آمریکا) بود که بیش‌ از هر بازیکن تاریخ آمریکای جنوبی در طول دو رقابت بوده است و از رونالدو نازاریو برزیلی (۲۵) پیشی گرفت.

زمانی که امیر قطر در مراسم اهدای جایزه بر تن مسی لباس سنتی می‌پوشاند، این به نوعی تاجگذاری برای کاپیتان آرژانتینی پس از فتح جهان بود. تا زمانی که انسان‌ها می‌توانند نفس بکشند یا چشم‌ها می‌توانند ببینند، عمر فوتبالی او طولانی است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۰ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401093020560
  • خبرنگار : 50308