عطا حسنپور، بیست و نهم آذرماه در جمع خبرنگاران، با اشاره به در پیش بودن شب یلدا، اظهار کرد: با گذشت سالیان دراز هنوز مردم افسانه امیل و ممیل و ششله و چارچار زمستان را میدانند و در کوی و برزن روستاها و مناطق قدیمی نوجوانان با آویزان کردن شال پشتبام خانه همسایه، هدیه دریافت میکنند و این آئین بخشی از میراث لرستان است.
وی افزود: از آنجایی که شب یلدا در لرستان هنوز هم با آداب و آیین خاصی به سبک و سیاق قدیمی برگزار میشود، شبی اساطیری و بخشی از تاریخ و میراث استان است.
حسنپور ادامه داد: یکی دیگر از سنتهای این شب در لرستان سرو و تهیه غذا و شام مخصوص این شب است و همچنین تنقلات ویژه لرستان که قدیمیترین آن شامل گندمشیر یعنی گندمی که مدتی در شیر خیسانده شده و برای شب یلدا برشته و سرو میشود، پسته وحشی نیز یکی از آجیلهای مخصوص این شب است که در طبیعت لرستان نیز وجود دارد و همراه با آجیل شب یلدا در لرستان مصرف میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان اضافه کرد: انار نیز بهعلت رنگ قرمز و نماد گرمابخش بودن در شب یلدای لرستان جایگاه ویژهای دارد و بهویژه اینکه نقش انار در یافتههای باستانشناسی این استان کشف شده و آنچه از گچبریها نمایان است این میوه از دوره ساسانی در لرستان کشت میشده و یکی از میراث استان است.
وی اظهار کرد: در لرستان مردم با فرا رسیدن شب یلدا افسانه اساطیری امیل و ممیل و پیرزن یا همان ننه سرما را تکرار میکنند و هنوز اسطورهها و تاریخ در استان نفس میکشند و ما زنده به همین اسطورهها هستیم و تکرار همین اساطیر به یک شب چنین قدمت، هویت و اصالتی میبخشد.
حسنپور گفت: لرستانیها و مردم ایران از لحاظ باستانی بودن این شب، یلدا را ارج مینهند چراکه پیشینه تاریخی این شب نماد زایش، ایزد مهر و تاریخ ایرانیان است.
انتهای پیام