به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری جشنواره، سید عباس میرهاشمی، دبیرکل پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ضمن توصیف منطق تغییرات پیشبینی شده در این دوره از جشنواره بیان کرد: «سال گذشته در جریان برگزاری چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، به این جمعبندی رسیدیم که اینک پس از گذشت ۱۴ دوره، وقت آن رسیده است که مسیر طیشده را مورد ارزیابی و بازنگری قرار دهیم تا تداوم جشنواره در آینده برای هنر، هنرمند و جامعه مفیدتر باشد.»
او ادامه داد: «بر همین اساس، مطالعات و بررسیهای خود را حول جشنواره آغاز کردیم و با بسیاری از هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی به گفتوگو و تبادل نظر پرداختیم. در پایان، ساختار جدیدی پیشنهاد شد که مبتنیبر آن، دیوار موجود میان رشتهها کمرنگ و کوتاهتر میشود. مقرر شد در بخشهایی که گرایشهای هنری بهعنوان رشته نهادینه شدهاند، تغییراتی ایجاد و گرایشها را ذیل رشتهها مجتمع کنیم تا به این ترتیب، گرایشها در کنار یکدیگر قرار گرفته و ارزیابی شوند. بنابراین توجهمان بیش از اینکه به دیوار موجود میان رشتهها باشد، به مفاهیم آنها معطوف است. اکنون لازم است مباحث میانرشتهای که قادرند بیان مناسبتری را برای جامعه به ارمغان بیاورند، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند تا از این طریق، شاهد رشد مضاعف هنر و هنرمند و قرابت جشنواره به اهداف خود باشیم.»
میرهاشمی اضافه کرد: «در دوره پانزدهم باتوجه به تغییر دولت و جابجایی مدیران و سیاستگذاران عرصه تجسمی، امکان اعمال همه تغییرات موردنظر در جشنواره وجود نداشت؛ زیرا مدیران جدید باید در جریان این تغییرات قرار میگرفتند و با رویکرد تازه جشنواره همراه میشدند. از اینرو مقرر شد که تغییرات پیشبینی شده برای دورههای آینده مورد بررسی و ارزیابی نهایی قرار گیرند تا افق جشنواره تجسمی فجر روشنتر شود.»
او عنوان کرد: «امسال تلاش کردیم از طریق هماهنگی با مدیران و سیاستگذاران جشنواره، فرایند تغییرات را آغاز کنیم و گامهای اولیه را برداریم. بر این اساس، گرایشهایی که پیشتر بهعنوان رشته در جشنواره تجسمی فجر جا افتاده بودند را به جای خودشان بازگرداندیم؛ رشته حجم را ایجاد کردیم و گرایشهای مجسمهسازی، سفال و سرامیک و چیدمان را ذیل آن گنجاندیم. امیدوارم چنانچه مسیر تازه، مثبت ارزیابی شد، در دورههای آتی جشنواره نیز با قوت و جدیت بیشتری دنبال شود تا رشتهها و گرایشهای هنری در جایگاه حقیقی خود قرار گیرند و مورد ارزیابی واقع شوند.»
دبیرکل پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ضمن تاکید بر لزوم نقد رویکرد جدید جشنواره هنرهای تجسمی فجر بیان کرد: «ممکن است تغییرات پیشبینیشده در جشنواره با نقدهایی از سوی هنرمندان و منتقدان مواجه شود که جای بررسی و تامل دارد و ما از نقدها و نظرات کارشناسان در این زمینه استقبال میکنیم. جشنواره فجر باید دوره به دوره پختهتر شود و طرح چنین مباحثی میتواند موجب شود که جشنواره در مسیر صحیحتری گام بردارد.»
سید عباس میرهاشمی در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: «طبق برنامه هر ساله جشنواره تجسمی فجر و باتوجه به اینکه بسیاری از هنرمندان در این زمینه پیگیر هستند، باید بگویم که پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا به امروز براساس زمانبندی خود پیشرفته و مهلت ارسال اثر به دبیرخانه تمدید نخواهد شد. بنابراین هنرمندان تا ساعت ۱۷ روز ۲۹ آذرماه ۱۴۰۱ برای ثبتنام و ارسال آثار، مهلت خواهند داشت. امیدوارم در فرصت باقیمانده هنرمندانی که علاقهمند به حضور در جشنواره پانزدهم هستند، آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند تا ما بتوانیم طبق زمانبندی اعلامشده، مراحل داوری و انتخاب آثار را پیش ببریم و در نهایت، نمایشگاه شایستهای از آثار منتخب برپا کنیم.»
انتهای پیام