به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، «عمران خان» نخستوزیر برکنار شده پاکستان از زمان عزل از سمتش در جریان رایگیری پارلمانی ماه آوریل، کارزاری با درخواست برگزاری انتخابات زودهنگام به راه انداخته و همین مساله ناامنی سیاسی در پاکستان را شدت داده است.
حزب عمران خان کنترل دو پارلمان از چهار پارلمان ایالتی را بر عهده دارد. دو پارلمان دیگر توسط اپوزیسیون سیاسی اداره میشود که کنترلش در اختیار دولت شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان است که گفته انتخابات محلی و پارلمانی تا پیش از نوامبر ۲۰۲۳ برگزار نمیشود.
عمران خان در جریان سخنرانی در میان حامیانش در لاهور، شرق پاکستان گفت: ۲۳ دسامبر ۲۰۲۲ ما پارلمانهای ایالتی خیبر پختونخوا و پنجاب را منحل میکنیم.
پنجاب تحت کنترل حزب تحریک انصاف پاکستان عمران خان و پرجمعیتترین ایالت در این کشور است و نیمی از جمعیت ۲۲۰ میلیونی پاکستان را در خود دارد. انحلال پارلمان این ایالت میتواند یک بحران سیاسی جدید برای پاکستان رقم بزند.
از نظر تاریخی، انتخابات دولتهای ایالتی و فدرال در پاکستان در همان زمان برگزاری انتخابات پارلمانی آن هم هر پنج سال برگزار میشود. اگر دو پارلمان پیش از موعد منحل شوند، انتخاباتی جداگانه ظرف ۹۰ روز که میتواند به مشکلات حقوقی منجر شود، برای این پارلمان برگزار خواهد شد.
عمران خان که در جریان ترور نافرجام علیه وی در ماه گذشته میلادی مجروح شده، گفت: من دو دولت ایالتی را برای آینده کشورم قربانی میکنم. انتخابات برای این دو ایالت به معنای برگزاری رایگیری در ۶۶ درصد از کشور است و دولت فدرال شاید با این کار ما انتخابات پارلمانی را برگزار کند.
ساختار سیاسی پاکستان متشکل از قوه مقننهای متشکل از دو مجلس ملی و سناست. رئیس جمهور و نخستوزیر هر دو از سوی پارلمان برگزیده میشوند. در ساختار فدرال پاکستان، هر چهار ایالت این کشور هم پارلمانهای مخصوص به خود را دارا هستند و همزمان با انتخابات سراسری برای انتخاب نمایندگان پارلمان فدرال، مجالس ایالتی هم نمایندگان خود را خواهند داشت. در ایالتها انتخاب سروزیران که روسای دولتهای ایالتی هستند توسط مجالس خواهد بود.
انتهای پیام