وزنه‌برداری قهرمانی جهان ۲۰۲۲ - کلمبیا

عملکرد دور از انتظار ایران در قهرمانی جهان؛ ۷ وزنه‌بردار با یک مدال مجموع!

از هفت وزنه بردار مرد حاضر در قهرمانی جهان ۲۰۲۲ تنها یک نفر توانست مدال مجموع بگیرد و این در حالی است که تیم ایران برای کسب مدال به این مسابقات رفته بود.

به گزارش ایسنا، پرونده مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی جهان ۲۰۲۲ در بوگوتا کلمبیا بسته شد. این مسابقات اولین مرحله گزینشی المپیک پاریس بود، از این رو انتظار می‌رفت که رقابت سنگینی برای تمام وزنه‌برداران شرکت کننده باشد.

تیم وزنه برداری مردان ایران به صورت کیفی و با هفت وزنه بردار در این مسابقات شرکت کرد که حاصل کار نمایندگان ایران یک مدال طلا و ۳ نقره بود.

از میان هفت وزنه‌بردار ایران تنها رضا دهدار موفق به کسب مدال مجموع شد. کیانوش رستمی و مهدی کرمی تک مدال نقره یک ضرب گرفتند و علی داودی، حافظ قشقایی و آیت شریفی موفق به کسب مدال نشدند. مصطفی جوادی هم اوت شد و رکورد مجموع به ثبت نرساند.

اینکه ایران در قهرمانی جهان دست خالی نماند و به مدال رسید خوب است اما با توجه به اعزام کیفی تیم، انتظار کسب مدالهای مجموع بیشتری وجود داشت. 

پیش از اعزام تیم به قهرمانی جهان، سعید علی‌حسینی سرمربی تیم ملی عنوان کرد که وزنه‌برداران ایران اگر بتوانند وزنه هایی که در تمرینات زده‌اند را تکرار کنند، هر هفت نفر می‌توانند مدال بگیرند و می‌توان گفت در بحث کسب مدال مجموع که ارزش زیادی دارد، این مسئله تنها برای یک وزنه‌بردار ایران محقق شد و روی سکوی مجموع مسابقات رفت.
 

در ادامه نگاهی به عملکرد وزنه‌برداران مرد ایران در مسابقات قهرمانی جهان می‌اندازیم: 

*دسته ۶۷ کیلوگرم : عملکرد ضعیف حافظ قشقایی با شانزدهمی جهان 

حافظ قشقایی در دومین تجربه قهرمانی جهان خود با رکورد ۲۹۱ کیلوگرم در رده شانزدهم جهان قرار گرفت. این در حالی است که برای قشقایی کسب مدال دوضرب پیش بینی شده بود اما او تنها دو حرکت صحیح داشت.

قشقایی در رکوردگیری تیم ملی رکورد ۳۰۸ کیلوگرم را به ثبت رسانده بود رکورد ورودی او نیز ۳۱۰ کیلوگرم بود.  

جدول عملکرد قشقایی در قهرمانی جهان ۲۰۲۲: (اعداد قرمز وزنه هایی است که زده نشده اند.)

یک ضرب دوضرب مجموع
۱۲۶ ۱۶۵ ۲۹۱ کیلوگرم
۱۲۶ ۱۷۳
۱۲۶ ۱۷۳

*دسته ۸۱ کیلوگرم: نمایش دور از انتظار نایب قهرمان جهان

مصطفی جوادی در قهرمان جهان ۲۰۲۱  نایب قهرمان شده بود و انتظار می رفت که در این مسابقات هم بتواند از عنوان خودش دفاع کند و یا حداقل بدون مدال از قهرمانی جهان برنگردد اما جوادی با نمایشی که در کلمبیا داشت، نشان داد که از شرایط ایده‌آل خود دور است.

جوادی در حالی که قبل از بازی‌های کشورهای اسلامی در تمرینات رکورد جهان را شکسته بود، به مرور روند صعودی خود را از دست داد و در قهرمانی جهان اوت شد و موفق به ثبت رکورد مجموع نشد.  

او در رکوردگیری تیم ملی، رکورد مجموع ۳۵۵ کیلوگرم را ثبت کرد که با توجه به توانایی این وزنه بردار، رکورد بالایی برایش نبود و از همان رکورد گیری نشان داد با روزی های خوب خود فاصله دارد. جوادی در قهرمانی جهان ۲۰۲۱ رکورد مجموع ۳۶۷ کیلوگرم را ثبت کرده بود.

رکورد ورودی او در قهرمانی جهان ۳۶۵ کیلوگرم بود.  

جدول عملکرد جوادی در قهرمانی جهان ۲۰۲۲:

یک ضرب دوضرب مجموع 
۱۵۵ ۱۹۶ بدون رکورد
۱۶۱ ۱۹۷
۱۶۲ ۱۹۸


 

*دسته ۸۹ کیلوگرم: توقف کیانوش رستمی در یک قدمی مدال

کیانوش رستمی برای حضور در قهرمانی جهان به صورت مجزا از تیم ملی و به تنهایی در سالن وزنه برداری مجموعه آزادی تمرینات خود را دنبال کرد. او پس از غیبت یا نتیجه نگرفتن در ۴ دوره از مسابقات جهانی(قهرمانی جهان ۲۰۱۸ و ۲۰۲۱ شرکت نکرد و در مسابقات ۲۰۱۹ و ۲۰۱۷ اوت شد) دوباره به روی تخته قهرمانی جهان برگشت و در یک ضرب عملکرد خوبی از خود نشان داد و توانست مدال نقره را به دست بیاورد اما در دوضرب نتوانست به خوبی کار کند. او دو بار  با از دست دادن وزنه ۲۱۲ کیلوگرم شانس کسب مدال مجموع را از دست داد.

رستمی با رکورد مجموع ۳۸۰ کیلوگرم چهارم جهان شد و نشان داد که هنوز با شرایط ایده آل خود فاصله دارد.

رکورد ورودی رستمی ۳۹۰ کیلوگرم بود.  

جدول عملکرد رستمی در قهرمانی جهان ۲۰۲۲:

یک ضرب دوضرب  مجموع 
۱۷۰ ۲۰۶
۳۸۰ کیلوگرم
۱۷۴ ۲۱۲
۱۷۴ ۲۱۲


*دسته ۱۰۲ کیلوگرم: از غیبت حسرت‌بار معتمدی تا مدال‌آوری دهدار 

رقابت دسته ۱۰۲ کیلوگرم برای وزنه‌برداری ایران هم باعث افسوس شد و هم خوشحالی. رقابت دسته ۱۰۲ کیلوگرم به گونه‌ای بود که اگر رسول معتمدی در آن شرکت می کند، بجای یک مدال طلا، هر سه مدال طلای این وزن به ایران می رسید.  

معتمدی در قهرمانی جهان ۲۰۲۱ با رکورد ۳۹۷ کیلوگرم قهرمان شده بود در حالی که امسال رکورد مجموع فارس الباخ قطری که قهرمان شد، ۳۹۱ کیلوگرم بود. معتمدی در بازیهای کشورهای اسلامی به رکورد مجموع ۴۰۰ کیلوگرم هم رسیده بود. در صورتی که او را در یک رقابت غیر ضروری در لیگ و در آستانه قهرمانی جهان قرار نمی دادند و مصدوم نمی‌شد، می توانست از عنوان قهرمانی سال گذشته خود دفاع کند.  

با این حال رضا دهدار توانست با مهار وزنه ۱۷۷ کیلوگرم در یک ضرب مدال طلا بگیرد و در مجموع هم با رکورد ۳۹۰ کیلوگرم نایب قهرمان شود. دهدار هم در دوضرب وزنه های ۲۱۰ و ۲۱۱ کیلوگرم را انداخت و رکورد ۲۱۳ کیلوگرم را ثبت کرد که باعث شد مدالی در دوضرب نگیرد.

 دهدار مشابه رکورد ورودی خود یعنی ۳۹۰ کیلوگرم وزنه زد و در رکورد گیری تیم ملی نیز رکورد ۳۹۱ کیلوگرم را ثبت کرده بود.

جدول عملکرد دهدار در قهرمانی جهان ۲۰۲۲:

یک ضرب دوضرب  مجموع 
۱۶۸ ۲۱۰ ۳۹۰ کیلوگرم
۱۷۳ ۲۱۱
۱۷۷ ۲۱۳


*دسته ۱۰۹ کیلوگرم: مدال مجموع راحت از دست رفت


مهدی کرمی برای نخستین بار در قهرمانی جهان وزنه زد و در یکضرب عملکرد خوبی داشت و توانست مدال نقره را به دست آورد که اولین مدال قهرمانی جهان او محسوب می‌شود. این وزنه بردار در شرایطی که رقابت بسیار نزدیکی در دوضرب بو وجود داشت، دو بار وزنه ۲۱۶ کیلوگرم را که وزنه بسیار مهمی بود و او را به مدال مجموع می رساند، از دست داد.

در مورد انتخاب وزنه ها ی کرمی در حرکت دوضرب حرف و حدیث‌هایی وجود دارد و گفته می‌شود که اگر کادر فنی به جای وزنه ۲۱۶ کیلوگرم، وزنه سبک تری مانند ۲۱۴ کیلوگرم را برای او انتخاب می کرد، این وزنه بردار می‌توانست به مدال برنز مجموع برسد.

مهدی کرمی در نهایت با رکورد ۳۸۶ کیلوگرم نفر چهارم جهان شد و تا یک قدمی کسب مدال مجموع پیش رفت اما موفق به گرفتن آن نشد.  

کرمی در رکوردگیری تیم ملی رکورد ۳۹۵ کیلوگرم را به ثبت رسانده بود اما در قهرمانی جهان نتوانست آن را تکرار کند و رکورد ورودی او هم ۳۹۰ کیلو گرم بود که به رکورد ورودی خود هم نرسید.

جدول عملکرد کرمی در قهرمانی جهان ۲۰۲۲: 

یک ضرب دوضرب مجموع
۱۷۰ ۲۱۰ ۳۸۶ کیلوگرم
۱۷۴ ۲۱۶
۱۷۶ ۲۱۶

*دسته فوق سنگین: علی داودی از سنگین‌وزنها عقب افتاد

ایران در در دسته فوق سنگین دو نماینده داشت و علی داودی به دنبال این بود که بتواند اولین مدال بزرگسالان جهان خود را بگیرد. رقابت فوق سنگین پر مدعی بود هر چند وزنه برداران آمادگی مورد انتظار نداشتند اما باز هم رقابت جذابی را به نمایش گذاشتند. 

تالاخادزه وزنه بردار مطرح گرجستان بعد از مصدومیتی که داشت، نشان داد هنوز با شرایط آرمانی خود فاصله دارد اما با این حال اجازه نداد عنوان قهرمانی به فرد دیگری برسد و با رکورد مجموع ۴۶۶ کیلوگرم قهرمان جهان شد.

حضور نفراتی چون لالایان از ارمنستان و گور میناسیان از بحرین باعث شد که  کار داودی برای رسیدن به مدال جهانی سخت شود. او در دوضرب شانس کسب مدال داشت و تلاش کرد که با مهار وزنه ۲۵۲ کیلوگرم به مدال طلای دوضرب برسد اما ناموفق بود. داودی رکورد مجموع ۲۴۹ کیلوگرم را ثبت کرد و چهارم جهان شد. این وزنه بردار هر چند نسبت به المپیک توکیو هشت کیلوگرم افزایش رکورد داشت اما سطح رقابت در دسته فوق سنگین نشان داد که او برای گرفتن مدال جهانی و حتی المپیک به وزنه های بالاتری احتیاج دارد. چرا که رقیبان او رکورد مجموع بالای ۴۶۰ کیلوگرم را ثبت کردند.

رکورد ورودی داودی ۴۵۰ کیلوگرم بود که یک کیلوگرم کمتر از آن وزنه زد.

آیت شریفی دیگر نماینده ایران نیز در دوضرب نتوانست خوب کار کند و حتی همین مسئله باعث شد که پس از انجام آخرین حرکت دوضرب با چشمان اشکبار تخته مسابقات را ترک کند. این وزنه بردار با رکورد مجموع ۴۳۲ کیلوگرم هفتم جهان شد و این وزنه بردار هم برای قرار گرفتن در جمع مدعیان مدال به رکوردهای بالاتری احتیاج دارد.

رکورد ورودی شریفی ۴۴۰ کیلوگرم بود.

عملکرد داودی و شریفی در قهرمانی جهان ۲۰۲۲:

علی داودی یک ضرب  دوضرب مجموع 
۱۹۷ ۲۴۰ ۴۴۹  کیلوگرم
۲۰۲ ۲۴۷
۲۰۴ ۲۵۲
آیت شریفی ۱۹۰ ۲۳۰ ۴۳۲ کیلوگرم
۱۹۶ ۲۳۰
۲۰۱ ۲۳۶

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۶ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 1401092617333
  • خبرنگار : 71468