نخستین حکم دادگاه ویژه جرایم جنگی در کوزوو صادر شد

دادگاه ویژه کوزوو مستقر در هلند "صالح مصطفی" فرمانده سابق ارتش آزادی بخش کوزوو را به اتهام ارتکاب جرایم جنگی در خلال درگیری ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹ با صربستان به ۲۶ سال حبس محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، این نخستین حکم مربوط به جرایم جنگی ارائه شده است که در آن صالح مصطفی به قتل یک زندانی و شکنجه چند تن دیگر در محل حضور ارتش آزادی بخش کوزوو در "زلاش"، کوزوو در آوریل ۱۹۹۹ گناهکار شناخته شده است. وی در پرونده دیگری مربوط به سوءرفتار با سایر بازداشتی‌ها تبرئه شد.

صالح مصطفی که در ۲۰۲۰ در کوزوو دستگیر شد در هیچیک از جرایم مطرح شده خود را گناهکار نمی‌داند.

قاضی رسیدگی کننده به این پرونده، حکم صادره را یک نقطه عطف برای این دادگاه ویژه می‌داند و گفته که امیدوار است این حکم به سازش بیشتر جوامع کوزوو در آینده منجر شود.

تصمیم این دادگاه در زمانی است که تنش‌ها بین کوزوو و صربستان بالا گرفته و دولت بلگراد، پریشتینا را به اعمال تبعیض علیه اقلیت قومی صرب ساکن در این منطقه متهم کرده است.

تا به امروز، اکثریت سیاستمداران و فرماندهان نظامی بابت ارتکاب جرایم جنگی در خلال جنگ کوزوو و درگیری‌ها در یوگسلاوی سابق تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.

یکی از محکومان برجسته این درگیری‌ها، اسلوبودان میلوسویچ، رئیس جمهوری سابق جمهوری فدرال یوگسلاوی است که پیش از برگزاری دادگاه کیفری بین‌المللی در لاهه، مسئول رسیدگی به جنایات جنگی، در زندان درگذشت.

درگیری خونین در سال‌های ۱۹۹۸ و ۱۹۹۹ از سوی ارتش صربستان علیه جدایی طلبان آلبانیایی‌تبار بود. در مارس ۱۹۹۹، ناتو حملات هوایی گسترده‌ای علیه اهداف نظامی و زیرساخت‌های حساس در جمهوری فدرال یوگسلاوی انجام داد.

مداخله غرب در نهایت به جدایی منطقه از صربستان و اعلام استقلال کوزوو در ۲۰۰۸ منجر شد.

درحالیکه انگلیس، آمریکا و بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا استقلال کوزوو را به رسمیت می‌شناسند، روسیه به همراه چین، هند و چند کشور دیگر مخالف اعلام استقلال این منطقه هستند.

روز پنجشنبه نیز کوزوو رسما درخواست عضویت در اتحادیه اروپا را مطرح کرد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۶ آذر ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401092617207
  • خبرنگار : 71129

برچسب‌ها