امام جمعه ساوه: جامعه از وحدت حوزه و دانشگاه بهره می برد

امام جمعه ساوه گفت: هر نوع اتحاد و همبستگی دانشگاهیان و حوزویان به سرعت و با وسعت به جامعه سرایت می‌کند و زمینه ساز یکپارچکی و اتحاد ملت می‌شود.

حجت‌الاسلام جعفر رحیمی جمعه ۲۵ آذرماه ۱۴۰۱ در خطبه های نماز جمعه ساوه در مصلی امام علی (ع) اظهار کرد: خوش خلقی در تربیت الهی و زندگی فاطمی از اهمیت خاصی برخوردار است و خوش خلقی سرمایه بی‌هزینه‌ای است که با بودنش، زندگی آرام و گوارا و در نبودنش، زندگی پر از تنش و تلخی است.

وی صداقت را دومین ویژگی در زندگی فاطمی دانست و افزود: یکی از اصلی ترین پایه‌های زندگی مشترک، اعتماد متقابل است و اعتماد متقابل یعنی این که زن و شوهر در رفتار و گفتار به یکدیگر اطمینان داشته و نسبت به هم شک و تردید نداشته باشند و مسئله دروغ یکی از اصلی ترین عواملی است که می‌تواند اعتماد متقابل را از بین ببرد.

خطیب جمعه ساوه به ۲۷ آذر، یادآور عروج آیت الله دکتر مفتح اشاره کرده و افزود: اگر چه در راه وحدت حوزه و دانشگاه تلاش‌های بسیاری صورت گرفته، اما کارشکنی‌های متعددی نیز در راه مقابله با این هدف شکل گرفته است. بدون شک هستند کسانی که می‌خواهند بار دیگر بین این دو مرکز ارزشمند و میان این دو قشر مهم و تاثیرگذار جدایی افکنند. کسانی که دشمنان نظام اسلامی را می‌شناسند نباید اجازه دهند که غبار کدورت، فضای آکنده از مهر و جو سالم علمی کشور را تیره و بیمار سازد.

وی تصریح کرد: روز وحدت حوزه و دانشگاه فرصت خوبی برای طرح مجدد و عالمانه این موضوع و آسیب‌شناسی و آفت‌زدایی از این شجره طیبه و تحکیم یکی از بزرگترین آرمان‌های انقلاب اسلامی است. هر نوع اتحاد و همبستگی دانشگاهیان و حوزویان به سرعت و با وسعت به جامعه سرایت می‌کند و زمینه ساز یکپارچکی و اتحاد ملت می‌شود و در مقابل، بروز ناپیوستگی و چند دستگی در میان این دو مرکز بزرگ به جامعه اسلامی راه می‌یابد و آثار خطرناک و مخوفی بر جای می‌نهد. در نهایت اینکه وحدت در هر زمان و مکان و در هر موضوع و در هر جریان و گروه در همه ابعاد و جلوه‌ها بسیار ممدوح و پسندیده است و به بروز آثار مفید و سازنده و ثمرات ارزشمند منتهی می‌شود.

حجت‌الاسلام رحیمی همچنین با اشاره به فرارسیدن روز حمل و نقل اظهار کرد: حمل و نقل از سرمایه‌های بزرگ یک کشور است. کشوری که حمل و نقل ضعیف داشته باشد از نظر اقتصاد بسیار ضعیف می‌شود. باید دست بوس فعالان حمل و نقل کشور باشیم، که در سرمای زمستان و گرمای تابستان، باز هم با عشق کار خود را انجام می‌دهند.

وی افزود: در تاریخ تحولات صنعت حمل و نقل در کشور، روزهای سرنوشت سازی بوده‌اند که نقشی تعیین کننده در انسجام شبکه حمل‌ونقل داشته‌اند و ۲۶ آذرماه سال ۱۳۶۱، از چنین روزهایی است. در این روز و در بحبوحه جنگ تحمیلی، حدود ۱۰۰ کشتی حامل کالا در بنادر جنوبی کشور، در انتظار تخلیه بار بود و بروز بحران ناشی از اتمام ذخیره کالاهای اساسی در کشور، تهدید کشتی‌های منتظر از سوی عراق و نیز شمول بیمه‌های جنگی، نگرانی هایی را برای مسئولان فراهم آورده بود. در همین روزها، رهبر کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) در پیامی تاریخی، کامیونداران کشور را به مشارکت در تخلیه هر چه سریع تر کشتی‌ها فراخواندند.

خطیب جمعه ساوه در خصوص سفر رئیس جمهور چین به عربستان سعودی نیز گفت: این سفر به نوعی یک سفر در راستای ضعف نقش آمریکا در منطقه تلقی می‌شود زیرا از یک سو چین که بزرگترین رقیب اقتصادی آمریکا است وارد حیاط خلوت آمریکا شده و از دیگر سو، بن سلمان فعلا دل خوشی از جو بایدن و آمریکا ندارد و هر دو در صدد نشان دادن ضرب شست سیاسی و اقتصادی به آمریکا هستند و این چیزی است که آمریکا را به‌شدت عصبانی کرده است. نشانه این عصبانیت انفجار هتلِ محل اسکان تجار چینی در کابل است که در صدد وارد کردن ضربه به چین است.

وی به تناقض گفتاری و رفتاری کسانی است که در سالهای قبل گسترش روابط ایران و چین را مساوی با مستعمره‌شدن ایران معرفی می‌کردند و اکنون گسترش روابط عربستان و کشورهای خلیج فارس را نشان هوشمندی این کشورها در گسترش روابط با دنیا می دانند، گفت: آنها گسترش روابط عربستان با چین را بخاطر تحریم‌های غرب علیه ایران می‌دانند که باعث شده است چین از گسترش روابط با ایران چشم‌پوشی کند و این درحالی است که در همین سفر اخیر ۱۶ نقطه تفاهم و همکاری با چین تعریف شد که به کم‌اثرشدن تحریم منجر خواهد شد.

امام جمعه ساوه افزود: باید سفر رییس جمهور چین را با نگاه کلان و راهبردی در سطح مواجهه و رقابت و درگیری آمریکا و چین تحلیل کنیم و در دام تحلیل‌های غربگرایان نیفتیم. البته موضع اخیر چین درباره ایران را نیز یک نقطه سیاه و نمره منفی در کارنامه او ثبت کرده‌ایم و به تناسب با قاطعیت با او برخورد کرده‌ایم. طبیعی است نوع مواجهه ما با مواضع چین براساس احترام متقابل تداوم‌یافته و گسترش خواهد یافت. چنانچه در سفر معاون نخست وزیر چین و هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی این کشور به تهران شاهد توافقات مهم برای تحقق تفاهم ۲۵ساله ایران و چین بودیم.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۵ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401092516810
  • خبرنگار : 50212