حدود بیست روز پیش حادثهای تکان دهنده به تیتر اخبار خبرگزاریها و شبکه های اجتماعی قم و کشور مبدل شد و آن هم، مسموم شدن 18 دانش آموز دختر یکی از هنرستان های قم بود. خبر به حدی تکان دهنده بود که بسیاری از مردم را مجاب به ادامه سیر اخبار مرتبط به هنرستان کرد ولی در ادامه اخبار متعددی که به پیوست خبر اصلی مخابره می شد خبر از خفیف بودن این مساله و خوب بودن حال همه دانش آموزان می داد ولی بازهم عامل اصلی این مساله مشخص نبود.
مسئولان در مصاحبه های اولیه عنوان می کردند که آزمایش های سم شناسی به سرعت انجام می شود و دلیل اصلی این مساله نیز به سمع و نظر مردم می رسد ولی از صبح بعد حادثه که خبرنگاران ایسنای قم با حضور در بیمارستان ولی عصر و گفتگو با والدین دانش آموزان مسموم از ماهیت ماجرا سوال پرسیدند تا گفتگوهای رسمی و غیر رسمی با مسئولان امر شاید به جرات بتوان گفت که بیش از ده نقل قول از حادثه شنیده شد که شناخت ماهیت این ماجرا رابرای ما تقریبا غیر ممکن می نمود. تنها مساله مهم، نتیجه آزمایش سم شناسی و شناخت ماهیت مساله بود که آن هم قرار بود که تا جمعه گذشته مشخص شود که بازهم نتیجه ای مخابره نشد.
رخ دادن این اتفاق برای بار دوم در میانه هفته دیگر برای کسی قابل هضم نبود. ابتدا اینکه وقتی هنوز مساله مشخص نشده چرا اجازه بازگشایی مدرسه داده شده و اگر دلیل برای مسئولان مشخص شده که نمی خواستند رسمی شود چرا از آن جلوگیری نشده است. در این بین عدم پاسخگویی شفاف به ماهیت اصلی و دلیل اصلی مساله یک انتظار تمام نشدنی می نموند. در این بین مدیران درمانی تنها کسانی بودند که حداقل می توانستند به ما بگویند که حال کنونی دانش آموزان قمی چه گونه است.
دکتر مجید محبی، معاون درمان قم در گفتوگو با ایسنا درخصوص مسمومیت دانش آموزان هنرستان نور استان قم بیان کرد: چیزی که ما از معاینه دانش آموزان به دست آوردیم یک مسمومیت استنشاقی بوده ولی عاملش را مدیرانی که در این بخش مسئولیت دارند بایستی پاسخ بدهند. لذا معاینات دانش آموزان و بررسیهای انجام شده نشان دهنده یک گاز استنشاقی در حد خیلی خفیف و گذرا بود که آنها را گرفتار کرد و در هر دو مرتبه هم یک نوع گاز بود.
وی افزود: زمانی که با مرکز ما تماس گرفته شد کلیه کارهای درمانی اعم از اکسیژن تراپی و سرم تراپی و داروهای حمایتی انجام شد و شمار زیادی از دانش آموزان در همان ساعات اولیه بهبودی پیدا کردند و ترخیص شدند و تعدادی از دانش آموزان باقی ماندند که آن ها را هم در مراحل بعدی در معاینات مجدد و بررسیهای مجدد از سی تی اسکن مغز، نوار عصب عضله (EMG) و آزمایشات مختلف خون ادرار و هرآنچه لازم بود انجام شد و نتایج آن ها هم طبیعی بود و هیچ نکته غیر طبیعی در مشاهدات و معاینات بالینی مشاهده نشد.
محبی بااشاره به اینکه عمده دانش آموزان تا به امروز ترخیص شدند اظهار کرد: تا به امروز عمدتا ترخیص شدند و تنها حدود هشت نفر از دانش آموزان مسموم شده باقی ماندند که انشاله ظرف یکی دو روز آینده مرخص خواهند شد.
وی روند درمان و بهبودی این دانش آموزان را حاصل فعالیت گروهی یک تیم تخصصی و فوق تخصصی شامل فوق تخصص سم شناس، متخصص مسمومیتهای پزشکی، متخصص داخلی، متخصص نورولوژی و یک متخصص ICU و مراقبتهای ویژه برشمرد و گفت: این روند درمانی به صورت تیمی انجام می شد و گروه به شکل تیمی معاینه میکردند و هر درمانی لازم بود در این زمینه انجام شد. ضمن اینکه هیچ مشکل پایداری برای هیچ دانش آموزی ماندگار نشد و همه درمان شدند و مابقی تحت درمان تکمیلی هستند و ظرف یک الی دو روز آینده مرخص میشوند.
معاون درمان استان قم با بیان اینکه هنوز با گذشت دو هفته چالشی ماهیت و نام این گاز یافت نشده اظهار کرد: هنوز عامل این رویداد مشخص نیست ضمن اینکه نمونههایی به ما گفتند و از جاهای مختلف آمدند و یک سری نمونه هایی از محیط مدرسه و هوا گرفتند و در دست بررسی است. انشاله به ما هم بگویند که عامل آن چیست و این چه نوع گازی بوده که این مسمومیت را ایجاد کرده ولی احتمال می دهیم که یک گاز استنشاقی است.
اسپاسم عضلانی دانش آموزان! دلایل ایجاد و آینده سلامتی دانش آموزان؟
وی افزود: به هرحال در مسمومیت ها ممکن است برخی در اثر خوراکیها و یا استفاده از مواد مخدر و چیزهای دیگر باشد که در این مورد هیچکدام از اینها نبوده و مطمئن هستیم یک عامل استنشاقی است که باید پاسخ دهند که چه بوده و تحت چه عاملی مشکل ساز شده است.
محبی بااشاره به اسپاسم عضلانی دانش آموزان درگیر شده خاطرنشان کرد: این موضوع بستگی به عواملی در بدن خود دانش دارد، برای مثال یکی از دانش آموزان که مدت زیادی بستری بود طبق آزمایش انجام شده دریافتیم که پتاسیم خون وی کمتر از حالت طبیعی است که میتواند در اثر سو تغذیه یا مصرف کم میوه جات توسط این دانش آموز رخ دهد و این گونه افراد مستعد هستند که مشکلات عضلانی عصبی در آن ها شدید تر از بقیه باشد و این مسئله کاملا هم طبیعی است و یک عارضه بی حسی موضعی است که برطرف میشود و مسئله مهمی نیست که بخواهد عارضه حسی حرکتی پایداری در دانش آموزان را به دنبال داشته باشد.
محبی در آخر خطاب به والدین دانش آموزان، ضمن ابراز امیدواری در برطرف شدن این مشکل گفت: این موضوع هیچ عارضهای ایجاد نخواهد کرد و اثری باقی نخواهد ماند، چراکه این مسمومیت بسیار خفیف بوده و خوشبختانه به شدتی که منجر به حال وخیم، فوت و اثرات تخریب کننده مغزی، کلیه، کبد و یا قلب و ریه نبوده و اثر ماندگاری در بدن آن ها نخواهد گذاشت.
انتهای پیام