به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، آثار تاریخی که قرار است از «دانشگاه کمبریج» واقع در انگلستان به نیجریه بازگردانده شوند، اغلب از جنس فلز ساخته شدهاند ولی در بخشهایی از آنها از تکههای عاج و چوب نیز استفاده شده است. این آثار تاریخی در جریان لشکرکشی نیروهای بریتانیا به «شهر بنین» در سال ۱۸۹۷ میلادی غارت شدند.
سخنگوی دانشگاه کمبریج بیان کرد: «کمیسیون خیریه بریتانیا استرداد ۱۱۶ اثر تاریخی معروف به برنزهای بنین از موزه باستانشناسی و مردمشناسی دانشگاه کمبریج به کمیسیون ملی موزهها و بناهای یادبود نیجریه را تایید کرده است.»
نیروهای بریتانیا در جریان حمله سال ۱۸۹۷ میلادی به «شهر بنین»، کاخ این شهر را به آتش کشیدند و شاه این قلمرو را نیز تبعید کردند. هزاران اثر تاریخی و سایر اشیائی که به نام برنزهای بنین شناخته میشوند از این مکان خارج شدند و در لندن فروخته شدند. این آثار تاریخی در نهایت از موزههای سراسر بریتانیا، اروپا و ایالات متحده آمریکا سردرآوردند و درخواست برای استرداد آنها از اواسط قرن بیستم آغاز شد.
چند ماه قبل نیز وزیر گردشگری نیجریه از «موزه بریتانیا» خواسته بود که اقدام مؤسسه اسمیتسونین در بازگرداندن ۲۹ برنز بنین به نیجریه را سرلوحه قرار دهد.
اخیرا «موزه هورنیمان» واقع در لندن نیز ۶ اثر تاریخی که از بنین غارت شده بودند را به نیجریه بازگرداند.
دولت نیجریه قصد دارد برنزهای بازگردانده شده را در موزه «هنر غرب آفریقا» نگهداری کند. این موزه در سال ۲۰۲۵ افتتاح خواهد شد.
انتهای پیام