بهروز مهرام ۲۳ آذرماه در مراسم تقدیر از فناوران و پژوهشگران برتر دانشگاه فردوسی که در دانشکده مهندسی این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به شرایط تحریم و دشواری برنامهریزی برای آینده، ابراز امیدواری کرد مدیریت نشر و علمسنجی دانشگاه حداقل در چهار محور بتواند گامهایی را بردارد و اظهار کرد: نخستین گام ارتقاء نشریههای علمی دانشگاه است.
وی افزود: نزدیک به ۵۰ نشریه علمی پژوهشی داریم، در حالیکه تنها سه، چهار مجله از این میان نمایههای بینالمللی دارند. البته سردبیران مجلات و کارشناسان نشریات با توجه و اشتیاق در این راه گام برمیدارند، اما به دلیل رعایت نکردن نکاتی که مورد توجه پایگاهها و مراجع هست، برخی نشریهها دچار تعلیق و از گردونه امتیازدهی خارج شدهاند.
مدیر کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی با اشاره به تشکیل کمیسیون نظارت بر ارتقاء نشریات دانشگاه در یک ماه گذشته گفت: این جلسات با حضور ۶ نفر از سردبیران مجلات برگزار میشود و تمامی شاخصههای وزارت علوم و... مورد ارزیابی قرار میگیرد و بناست تا اردیبهشت ۱۴۰۲ تمام مجلات دانشگاه به عنوان قدم اول، گامهای اصلی برای ورود به "DOI" را بردارند.
مهرام با بیان اینکه متأسفانه از معدود انتشاراتی هستیم که تا الان ورود به انتشار کتاب دیجیتال نداشتهایم، ادامه داد: گرانی کاغذ و کمبود آن موجب شده برخی دانشگاهها از جمله دانشگاه شیراز به انتشار کتاب دیجیتال اقدام کنند. در همین راستا کمیسیون سیاستگذاری انتشارات شکل و در اولین جلسه آن، جهات مختلف موضوع مورد بررسی قرار گرفت. به نظر میرسد در آینده نزدیک، انتشار کتابهای دانشگاهی را به صورت چاپی و دیجیتالی دنبال کنیم.
وی با اشاره به تجربه خوب دادههای پژوهشی در دانشگاههای مطرح دنیا افزود: بانک دادههای پژوهشی به عنوان یک لایحه به شورای پژوهشی دانشگاه تقدیم شد که پس از بررسی و تصویب در شورا قابل اجراست. این بانک میتواند اعتبار قابل توجهی برای دانشگاه در سطح ملی و منطقهای باشد.
مدیر کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی با اشاره به ساماندهی نسخ خطی و چاپ سنگی به عنوان محور چهارم بیان کرد: ما به عنوان قطب علمی شرق و شمال شرق کشور نزدیک به ۱۵ هزار نسخه کتاب خطی و چاپ سنگی داریم که اعتبار و آبرو برای دانشگاه فردوسی مشهد و فرهنگ دیرینه ماست.
مهرام گفت: در مورد نگهداری این کتب که در دانشکدههای الهیات، ادبیات و کتابخانه مرکزی قرار دارند، نگرانیهایی وجود دارد که باید وضعیت را بهبود بخشید. اندکی مشکلات مالی در این مسیر وجود دارد، اما امیدواریم بتوانیم جایگاه مناسبی را در سطح دانشگاه برای اینها ایجاد کنیم.
اصلاحاتی برای تسهیل در فرایند طرحهای بروندانشگاهی
همچنین مهدی پناهی، مدیر ارتباط با صنعت و جامعه در ادامه این مراسم با اشاره به برنامههای این مدیریت، به اهداف مهم کوتاهمدت اشاره و بیان کرد: تسهیل و ارتقاء فرآیندهای مرتبط با حوزه طرحهای برون دانشگاهی، تأثیر جدی و مهم بر صنایع منطقهای و حضور در کارگروهها، مراکز تصمیمگیری و شوراهای تخصصی، حضور مؤثر در سامانههای مرتبط با حوزههای فناوری (نان، سانع، ساجد و ستاد)، بهبود و تسهیل فرآیندهای مرتبط با فرصت مطالعاتی اعضای هیأت علمی در صنعت و جامعه، برنامهریزی جهت اجرای کارآموزی یکساله دانشجویان مقطع کارشناسی در رشتههای متقاضی، تشکیل منظم و مستمر کمیسیون فناوری دانشگاه با هدف سیاستگذاری و اولویتبندی و برنامهریزی فعالیتهای حوزه ارتباط با صنعت و جامعه از جمله این اهداف است.
وی در خصوص تسهیل و ارتقاء فرآیندهای مرتبط با حوزه طرحهای بروندانشگاهی عنوان کرد: اصلاحات در سه حوزه صورت میگیرد. نخست چارت سازمانی مدیریت ارتباط با صنعت و جامعه که در آن دو گروه «توسعه بازار و انتقال فناوری» و گروه «مدیریت پروژههای برون دانشگاهی» به علاوه اداره مهارتافزایی و توسعه کارآموزی نیز تأیید شد.
مدیر ارتباط با صنعت و جامعه ادامه داد: اصلاح دوم در فرآیند پرداختهای دروندانشگاهی و پرداخت ۱۰ درصد بالاسری طرحهای بروندانشگاهی به دانشکدهها و پژوهشکدهها در راستای تسهیل و ارتقاء سطح همکاریهای آنها با جامعه و صنعت، همچنین اصلاح شیوهنامه امتیازدهی به طرحهای بروندانشگاهی است.
انتهای پیام