مدیر پژوهشی دانشگاه فردوسی تشریح کرد

معیارهای انتخاب پژوهشگر برتر

مدیر پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص معیارهای انتخاب پژوهشگر برتر گفت: برخی شاخص‌های ارزیابی مانند تعداد مقالات و... در سال‌های گذشته معیار انتخاب پژوهشگر برتر بود که اکنون شاخص مرجعیت علمی به آن اضافه و برایش درصدهایی تعریف شده است.

دکتر محمدرضا حسین‌دخت امروز، ۲۳ آذر، در مراسم تقدیر از فناوران و پژوهشگران برتر دانشگاه فردوسی مشهد که در دانشکده مهندسی این دانشگاه برگزار شد، به ارائه برنامه‌های مدیریت پژوهشی پرداخت و اظهار کرد: افزایش حقوق دانشجویان پسادکتری، تنوع‌بخشی به شیوه‌های پذیرش دانشجوی پسادکتری شامل گروه‌های صنعتی، کاربردی، مرجعیت علمی، حمایت از منتخبان، ارتقاء مرجعیت علمی، هدفمندسازی آئین‌نامه پژوهه، حمایت از رساله‌های دکتری برنامه‌محور، حمایت و نظارت بر عملکرد قطب‌ها و واحدهای پژوهشی و توسعه سامانه اطلاعات علمی دانشگاه از جمله مهم‌ترین آن‌ است.

وی در خصوص برنامه حمایت از منتخبان ارتقاء مرجعیت علمی دانشگاه بیان کرد: در این زمینه برگزاری دوره‌های پسادکترا، پذیرش دستیار پژوهشی دانشجویی و اختصاص اعتبار خرید مواد و خدمات آزمایشگاهی در اولویت است.

مدیر پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به هدفمندسازی آیین‌نامه پژوهه در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: هدفمندسازی اعتبارات به منظور افزایش استنادات علمی، حمایت از پژوهش‌های تاثیرگذار اجتماعی، توجه ویژه به پروژه‌های محصول‌محور و تسهیل هزینه‌کرد اعتبارات پژوهه در این آیین‌نامه قرار دارد.

حسین‌دخت ادامه داد: حمایت و نظارت بر عملکرد واحدهای پژوهشی شامل ۲ گروه پژوهشی، ۱۰ قطب علمی، هشت پژوهشکده، ۲ مرکز پژوهشی و ۴۰ هسته پژوهشی بر ۲ حوزه ماموریت‌گرا کردن فعالیت‌های واحدهای پژوهشی و تامین اعتبارات از طریق عقد قراردادهای برون‌دانشگاهی متمرکز خواهد شد.

وی در خصوص اخذ برنامه‌های پژوهشی اعضاء هیات علمی بیان کرد: این کار با اهدافی همچون انسجام و هدفمند شدن پژوهش‌ها، رفع نیازها و چالش‌های منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی و کسب اعتبار در سطح ملی و بین‌المللی صورت می‌گیرد. همچنین دانشجویان تحصیلات تکمیلی، سازمان‌های تامین‌کننده اعتبار پژوهشی و مشتریان بالقوه تحقیقات دانشگاهی از جمله کاربران برنامه‌های پژوهشی تعریف شده‌اند.

مدیر پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص معیارهای انتخاب پژوهشگر برتر بیان کرد: ارزیابی‌ها در ۶ گروه تخصصی علوم پایه، مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، دامپزشکی، علوم اجتماعی و علوم انسانی صورت گرفته است. برخی شاخص‌های ارزیابی مانند تعداد مقالات و... در سال‌های گذشته هم بوده و اکنون شاخص مرجعیت علمی به آن اضافه و برایش درصدهایی تعریف شده است. همچنین ۲۵ درصد از امتیاز را به بخش کاربرد و ۷۵ درصد را به پژوهش اختصاص داده‌ایم.

در این مراسم پژوهشگران و فناوران برتر معرفی و تقدیر شدند که به شرح زیر است:

نوید رمضانیان، استادیار شیمی و پژوهشگر برتر در گروه علوم پایه

حمید اجتهادی، استاد زیست‌شناسی و پژوهشگر برتر در گروه علوم پایه

محسن کاهانی، استاد مهندسی کامپیوتر و پژوهشگر برتر در گروه مهندسی

سیدمحمود موسوی، استاد مهندسی شیمی و پژوهشگر برتر در گروه مهندسی

مهدی وریدی، دانشیار علوم و صنایع غذایی و پژوهشگر برتر در گروه کشاورزی

مجید عزیزی ارانی، استاد علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز و پژوهشگر برتر در گروه کشاورزی

محمد محسن‌زاده، استاد بهداشت مواد غذایی و آبزیان و پژوهشگر برتر در گروه دامپزشکی

امیر رشیدامیر، دانشیار فیزیولوژی ورزشی و و پژوهشگر برتر در گروه علوم اجتماعی 

مهدی فیضی، استادیار اقتصاد  و پژوهشگر برتر در گروه علوم اجتماعی،  

سیدمرتضی حسینی استاد فلسفه و حکمت اسلامی و پژوهشگر برتر در گروه علوم انسانی

روح‌الله اسلامی شعبجره، استادیار علوم سیاسی و پژوهشگر برتر در گروه علوم انسانی

حسین اعتمادفر، استادیار مهندسی عمران و فناور برتر در رده مهندسی معماری

فرنوش فلاح‌پور، استادیار کشاورزی و فناور برتر در گروه کشاورزی و منابع طبیعی 

حسین اکبری، دانشیار علوم اجتماعی و فناور برتر در گروه علوم اجتماعی

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ آذر ۱۴۰۱ / ۱۸:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401092316031
  • خبرنگار : 50548