انتقاد نخست وزیر صربستان از آمریکا

نخست وزیر صربستان به امتناع فرستاده آمریکا در حوزه بالکان در حمایت از استقرار یک یگان نیروی امنیتی صرب در کوزوو بر اساس قطعنامه ۱۲۴۴ شورای امنیت سازمان ملل واکنش تندی نشان داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یکشنبه شب الکساندر ووجیچ، رئیس جمهوری صربستان جلسه شورای امنیت ملی داشت و دولت کوزوو را به نقض توافق‌های موجود پس از آن متهم کرد که آلبین کورتی، نخست وزیر کوزوو به نیروهای صلح‌بان بین‌المللی تحت امر ناتو در کوزوو موسوم به KFOR تاکید کرد تا موانع جاده‌ای ایجاد شده توسط صرب‌های محلی را برچینند.

کورتی همچنین گفته بود اگر نیروهای صلح‌بان بین‌المللی تحت امر ناتو در کوزوو از این اقدام امتناع کنند، نیروهای امنیتی کوزوو خودشان وارد عمل می‌شوند.

ووجیچ در واکنش به این اظهارنظر وعده داد تا درخواستی رسمی به فرماندهی نیروهای صلح‌بان بین‌المللی تحت امر ناتو در کوزوو ارسال کند تا اجازه استقرار ارتش و پلیس صرب را در کوزوو به تاریخ ۱۵ دسامبر بگیرد.

آنا برنابیچ، وزیر خارجه صربستان در توئیتی نوشت: دیدم که دوستم گابریل اسکوبار، فرستاده آمریکا در امور منطقه‌ای بالکان یکی از آن سیاستمدارانی است که قاطعانه مخالف قطعنامه معتبر شورای امنیت سازمان ملل است. او نقش شورای امنیت را برعهده گرفت و قطعنامه ۱۲۴۴ شورای امنیت سازمان ملل را باطل کرد.

روز سه شنبه، اسکوبار به پریشتینا رفت و با آلبین کورتی دیدار داشت. او به خبرنگاران گفت که آمریکا از استقرار نیروهای صرب در کوزوو حمایت نمی‌کند.

همچنین انتظار می‌رود "میروسلاو لایکاک"، نماینده ویژه اتحادیه اروپا و یکی از مقام‌های وزارت خارجه آمریکا در مذاکرات بلگراد-پریشتینا امروز (چهارشنبه) به صربستان برود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ آذر ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401092315537
  • خبرنگار : 71129