صفرزاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: پیرو گزارشات مردمی مبنی بر مشاهده ۴ قلاده یوزپلنگ آسیایی در کریدور میاندشت توران، اکیپی از محیط بانان دو استان خراسان شمالی و سمنان (محیط بانان مناطق میاندشت، خوش ییلاق، و یگان شهرستان های جاجرم، گرمه و میامی) نسبت به پایش و آموزش جوامع محلی کریدور اقدام و موفق شدند نمایه های تازه این چهار قلاده یوزپلنگ را ثبت کنند.
وی افزود: هفته قبل نیز پیرو گزارش مردمی مبنی بر مشاهده یک قلاده یوز در شمال میاندشت بلافاصله اکیپی به محل اعزام و ردپای این گونه را نیز ثبت و شناسایی کردند.
صفرزاده گفت: کریدور میاندشت توران یکی از مناطق مهم به لحاظ تردد و حضور گونه یوزپلنگ آسیایی است و تلاش برای حفاظت این منطقه در دستور کار محیط بانان استان های سمنان، خراسان شمالی و رضوی قرار خواهد داشت.
حبیب الله لشکری معاون فنی پیشین اداره کل محیط زیست خراسان شمالی نیز چندی پیش در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: اجرای طرح کریدور میاندشت-توران یکی از نیازهای جدی حفظ یوزپلنگ آسیایی است.
وی با اشاره به اینکه منطقه توران در استان سمنان و میاندشت در خراسان شمالی زیستگاه گونه یوزپلنگ آسیایی است، اظهار کرد: مکانی میان این مناطق و خراسان رضوی واقع است که یوزپلنگ آسیایی در آنجا نیز تردد دارد.
وی افزود: علاوه بر گونه یوزپلنگ آسیایی این منطقه دارای ارزش زیستی است که در آن گونه های حیوانی همچون کل، بز و قوچ نیز زندگی می کنند و ما به دنبال آن هستیم تا این مکان را ارتقا داده و تبدیل به منطقه حفاظت شده کنیم.
لشکری ادامه داد: با تبدیل این مکان به منطقه حفاظت شده، کریدور تردد یوزپلنگ آسیایی در میاندشت-جاجرم ایجاد می شود که زمینه های مراقبت و حفاظت از این گونه بیشتر فراهم خواهد شد.
وی تصریح کرد: البته هنوز مطالعات این طرح انجام نشده اما پیشنهاد آن به سازمان حفاظت محیط زیست ارائه شده است.
این مقام مسئول گفت: در واقع یوزپلنگ آسیایی با توله و یا بدون توله بین پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم و منطقه حفاظت شده توران در استان سمنان در حال تردد و گذر است و به دنبال آن هستیم تا فضای امنی را برای این گونه منحصر به فرد ایجاد کنیم.
انتهای پیام