رئیس پارک تهران اعلام کرد

فعالیت دانش‌بنیان پارک تهران به‌دلیل اجاره‌بها متوقف نشده/اعطای جایزه فناوری یونسکو از سال ۱۴۰۲

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه اجاره‌بهای شرکت‌های دانش‌بنیان بر اساس نظر کارشناسان رسمی دادگستری تعیین می‌شود، گفت: تاکنون هیچ شرکتی به دلیل افزایش اجاره‌بها فعالیتش متوقف نشده است.

به گزارش ایسنا، دکتر علی اسدی در نشست خبری امروز سه‌شنبه به مناسبت هفته پژوهش و فناوری با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام «سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین»، افزود: از سوی دیگر با توجه به شعار دانشگاه تهران با مضمون جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرینی با رویکرد مسؤولیت اجتماعی، برای تحقق این برنامه‌ها، همه دستگاه‌ها و نهادها باید گام‌های مثبت بردارند و پارک دانشگاه‌ تهران به عنوان یکی از ارکان دانشگاه فعالیت‌هایی در راستای حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان دارد.

وی یکی از برنامه‌های پارک دانشگاه تهران را توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری ذکر کرد و ادامه داد: برای تحقق آن ریل‌گذاری کرده‌ایم. 

اسدی از ایجاد پردیس‌های علم و فناوری خبر داد و یادآور شد: پردیس شهید چمران در استان البرز و دیگری پردیس علم و فناوری علیمحمدی  در جنب فرهنگسرای بهمن برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور راه‌اندازی شده است. 

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اظهار کرد: تا سال ۱۴۰۰ تعداد ۹ شعبه پارک برای استقرار واحدهای فناور راه‌اندازی شده است که این تعداد شعبه به ۱۵ شعبه افزایش یافته است.

افزایش فضای کار دانش‌بنیان 

اسدی با اشاره به اقدامات پارک برای توسعه فضای فیزیکی شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: با همکاری سازمان فنی‌وحرفه‌ای فضای فیزیکی این شرکت‌ها در پارک دانشگاه تهران از سال ۱۴۰۱ دو برابر شده است.

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه تهران، املاک مجاور این دانشگاه را از میدان انقلاب تا بلوار کشاورز خریداری کرده است و بنا بر دستور رئیس دانشگاه تهران، این اراضی در اختیار شرکت‌های فناور قرار می‌گیرد که بخشی از این اراضی مناسب‌سازی برای استقرار شرکت‌ها شده است.

ایجاد شبکه سرمایه‌گذاری 

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از برنامه‌ریزی برای ایجاد شبکه سرمایه‌گذاری در این پارک خبر داد و یادآور شد: برای این منظور نشست‌هایی برای پیوند سرمایه‌گذاران و سرمایه‌پذیران برگزار کرده‌ایم.

وی در این باره توضیح داد: شرکت‌های دانش‌بنیان توانایی تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان را ندارند، لذا اداره تجاری‌سازی برای ارائه خدمات تجاری‌سازی راه‌اندازی شده است و شبکه سرمایه‌گذاری به شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری بر روی توسعه محصول کمک خواهد کرد.

اسدی ادامه داد: علاوه بر آن زمینه‌ای را برای همکاری سرمایه‌گذاران ایرانی مقیم خارج در قالب این شبکه فراهم کرده‌ایم.

اجاره‌بها

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در خصوص افزایش اجاره بهای شرکت‌های دانش‌بنیان، توضیح داد: اجاره‌بها بر اساس نظر کارشناسان رسمی دادگستری و آیین‌نامه‌ها و میزان تورم تعیین می‌شود.

وی یادآور شد: میانگین اجاره‌بها ۲۰ تا ۲۵ درصد بوده و افزایش اجاره‌بهای ما بین ۲۰ تا ۲۵ درصد بوده است، ضمن آنکه اجاره‌بهای پایه ما نیز بسیار پایین است.

اسدی تاکید کرد: تاکنون هیچ شرکتی به دلیل افزایش اجاره‌بها فعالیتش متوقف نشده است.

توسعه ناحیه نوآوری

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ادامه داد: طبق قرارداد منعقد شده میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شهرداری تهران و دانشگاه تهران، ناحیه نوآوری ایجاد می‌شود.

دیپلماسی علم و فناوری

اسدی، توسعه دیپلماسی علم و فناوری را از دیگر برنامه‌های پارک دانشگاه تهران نام برد و یادآور شد: بسیاری از شرکت‌های فناور محصولاتی به تولید رسانده‌اند که توان ارائه به بازارهای بین‌المللی را دارند؛ از این رو جلسه‌ای را با سفیر ونزوئلا برگزار کرده‌ایم.

 وی افزود: این مذاکرات در راستای ایجاد شعبه پارک دانشگاه تهران در این کشور بوده است.

توسعه دانش‌بنیان‌ها در مناطق آزاد

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مناطق آزاد را مناطق مستعد برای توسعه صادرات دانست و گفت: همکاری ما با سازمان مناطق آزاد به منظور ایجاد زمینه‌ای برای صادرات محصولات دانش‌بنیان و واردات مواد اولیه خواهد بود.

اعطای جایزه فناوری یونسکو

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از اعطای جایزه فناوری و نوآوری یونسکو خبر داد و گفت: دبیرخانه این جایزه در دانشگاه تهران راه‌اندازی شده است و احکام اعطای این جایزه از سوی رئیس دانشگاه تهران ابلاغ خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد که این جایزه در آذر ماه سال آینده به فناوران و نوآوران اعطا شود.

اسدی اضافه کرد: این جایزه در سال اول ملی است و هر دو سال یک بار اعطا خواهد شد.

دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان

اسدی با اشاره به ارائه یارانه تجاری‌سازی با همکاری وزارت علوم، گفت: این یارانه به سرمایه‌گذاران و شرکت‌های تولید فناوری اعطا خواهد شد.

وی به توانمندی‌های شرکت ‌های مستقر در این پارک اشاره کرد و گفت: در ۸ ماه سال جاری ۲ هزار میلیارد تومان محصول فناورانه از سوی این شرکت‌ها به فروش رسیده، ضمن آنکه ۳۵۰ هزار دلار فروش ارزی داشته‌اند.

به گفته وی در این پارک ۲۵۰ شرکت مستقر هستند و ۴۰۰ شرکت دیگر آمادگی خود را برای استقرار در این پارک اعلام کرده‌اند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401092214734
  • خبرنگار : 30057