این شخص را که شاهد دو تحول سیاسی بود بشناسید!

کتاب «تقی ارانی دانشمندی در برلین» نوشته یونس جلالی با ترجمه امیر میرحاج منتشر شد.

به گزارش ایسنا، در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: تقی ارانی، دانشمند و روشنفکر برجسته و شخصیتی محوری در ایران بین دو جنگ جهانی بود. او که شاهد دو تحول بزرگ سیاسی در قرن بیستم - ظهور پهلوی و فروپاشی جمهوری وایمار- بود، از علوم پایه به فعالیت‌های چپ و صلح‌طلبی روی‌آورد که منجر به دستگیری و مرگ او در زندان شد. نویسنده این کتاب، سفر او از تهران به برلین را دنبال می‌کند، جایی که در دهه ۱۹۲۰ با بزرگ‌ترین دانشمندان و متفکران آلمانی عصر خود از جمله ماکس پلانک، آلبرت اینشتین و فردریش روزن برخورد داشت و آثار مهمی در روان‌شناسی و فلسفه سیاسی منتشر کرد. زمانی که رضا شاه به دنبال ایجاد روابط حسنه با رایش سوم بود، تقی ارانی به همراه گروهی از فعالان چپ و حامیان طبقه کرگر دستگیر شد. زندگی و مرگ او دریچه‌ای منحصر به فرد برای مطالعه تاریخ فکری و سیاسی ایران مدرن است.

نوام چامسکی درباره کتاب نوشته است: «یک زندگی شگفت‌انگیز با روایتی درخشان که درس‌های ارزشمندی برای امروز دارد.»

 استفانی کرونین هم درباره کتاب عنوان کرده است: «این کتاب زوایای پنهان تقی ارانی و گروهش و همچنین تاریخ گسترده‌تر فکری و سیاسی ایران مدرن را روشن می‌سازد.»

کالین اتکینسون(استاد بازنشسته ریاضیات، امپریال کالج لندن) هم نوشته است: «کتاب حاضر ثمره سال‌ها تلاش است و پیچیدگی‌ها و سیاست‌های تاریخ ایران را از دریچه زندگی پرماجرای تقی ارانی بررسی می‌کند.»

کتاب «تقی ارانی دانشمندی در برلین» نوشته یونس جلالی با ترجمه امیر میرحاج در ۴۲۲ صفحه با شمارگان ۳۰۰ نسخه و با قیمت ۲۲۰ هزار تومان در بنگاه ترجمه و نشر «کتاب پارسه» منتشر شده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ آذر ۱۴۰۱ / ۰۳:۴۰
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1401092214441
  • خبرنگار : 71573