به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری راشا تودی، مقامات مجری قانون روسیه تاکید دارند که نیروهای اوکراینی قبلا از این نوع تسلیحات استفاده کرده و در اکتبر سال جاری میلادی باعث کشته شدن چهار غیرنظامی در شهر خرسون شدند.
براساس گزارش مجله فارن پالسی، اوکراین دستکم از اواخر سپتامبر سال جاری میلادی درخواست مهمات دوران جنگ سرد را که توسط آمریکا ذخیره شده، مطرح کرده است. مانند بسیاری از انواع دیگر مهمات خوشهای، مهمات ساخت آمریکا نیز میتوانند مهمات فرعی منفجر نشده باقی بگذارند و ممکن است غیرنظامیان به طور تصادفی با آنها برخورد کنند.
این تسلیحات طبق کنوانسیون ۲۰۰۸ درباره مهمات خوشهای ممنوع اعلام شدهاند؛ این کنوانسیون توسط اکثر اعضای اتحادیه اروپا امضا شده اما آمریکا، اوکراین یا روسیه جز امضاکنندگان آن نیستند.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز جمعه بدون اشاره مستقیم به درخواست کییف به خبرنگاران گفته بود: براساس سیاست آمریکا، ما نسبت به استفاده از این نوع مهمات نگران هستیم.
یکی دیگر از مقامات آمریکایی که خواست نامش فاش نشود به نشریه پولیتیکو گفت، درخواست اوکراین برای دریافت مهمات خوشهای تنها یکی از درخواستهای این کشور است که واشنگتن نیز در حال حاضر تمایلی به انجام آن ندارد و به همین خاطر به طور جدی آن را بررسی نمیکند. اما این بدان معنا نیست که آمریکا در آینده این گزینه را مد نظر قرار نخواهد داد.
طبق اعلام کنگره آمریکا، چنین مهماتی ممنوعیت صادراتی دارند. با این حال براساس گزارش نشریه پولیتیکو، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا یا حتی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور ممکن است این ممنوعیت را لغو کنند. مقامات آمریکا همچنان معتقدند که چنین اقدامی در حال حاضر لازم و ضروری نیست.
مقامات روسیه گزارش دادهاند که نیروهای اوکراینی قبلا از مهمات خوشهای ساخت شوروی استفاده کردهاند.
انتهای پیام