به گزارش ایسنا، سعید جلیلی در مراسم افتتاحیه عهدواره هنر و رسانه جنگل در آرامگاه میرزا کوچک جنگلی با اشاره به تلاش دشمنان برای پوشاندن هویت و تاریخ ملت، اظهار کرد: همانگونه که حافظه یک شخص نقش مهمی در تاثیر گذاری او دارد، اگر جامعه ای هم دچار فراموشی تاریخی شود، هویت و تاثیرگذاری خود را از دست خواهد داد. به همین خاطر، بزرگداشت میرزا کوچکخان بسیار ارزشمند است. امروز دشمنان تلاش میکنند تا یک ملت هویت و علقه خود به گذشته را از دست بدهد. چرا که در چنین شرایطیست که میتواند ملتی را از تاثیرگذاری محروم کند.
وی در ادامه با بیان اینکه افتخارات هر ملت جزء منابع قدرت و ثروت آن ملت است، افزود: نقطه مقابل او، تلاش برای حفظ حافظه تاریخی و افتخارات ملت است. همان میزان که دشمنان سعی دارند که به شکل سخت افزاری برخی از منابع شما را مورد هجوم قرار بدهند و به آنها دستاندازی کنند، به همان میزان در نرمافزار هم تلاش میکنند. یکی از مصادیق کفر، پوشاندن حقیقت و مایه حیات ملتهاست.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شناخت میرزا کوچکخان را شناخت تاریخ و دشمنان عنوان کرد و اظهار داشت: در آنجاست که ایستادگی، مقاومت و پیشرفت را میشناسید. امروز حیات میرزا کوچکخان روایت دشمنی ریشهدار دشمنان از برنامهریزی برای تقسیم کشور و غارت ملت تا هدف قراردادن آزادی را بیان میکند. دشمنی که تمام تلاش خود را برای هدف قراردادن آزادی و آزادیخواهان یک ملت انجام داده، نمی تواند شعار آزادی بدهد.
جلیلی در ادامه گفت: میرزا کوچکخان در زمانی که قدرتهای وقت، خود را در نقاط مختلف جهان از جمله ایران قدرت مایشاء میدانستند، قیام کرد و آرمان و ایمان را نشان داد. در زمان شهادت میرزا کوچکخان برخی با یک خیال واهی فکر کردند که این حرکت تمام شده، اما بذری را که میرزا کوچک صد سال پیش با شهادت خود کاشت، با انقلاب اسلامی رویید و نهال آن امروز یک درخت تنومند شده است که با میوه هایی که میدهد تمام تمدن قدرتهای استعماری را به چالش میکشد. ملت ما اجازه نداد این بذر در نطفه خفه شود. این بذر را حفظ کرد و با جوانان خود آبیاری کرد تا این نهال شکل گرفت و رشد کرد. امروز نهضتی شکل گرفته که فقط در این سرزمین نیست بلکه تکثیر می شود و الهامبخش شده است.
وی افزود: با همه اختلافاتی که قدرت های خارجی در آن زمان باهم داشتند، اما در یک نقطه با هم اتفاق پیدا میکردند که علیه میرزا کوچکخان اقدام کنند. چرا که میدانستند این بذر، یک تمدن جدید است که اگر کاشته شود بسیاری از منافع آنها را به خطر میاندازد.
جلیلی در پایان با تقدیر از کار بزرگ عهدواره هنر و رسانه جنگل، بیان داشت: آمدن هنر به کمک تاریخ، میتواند به ماندگاری حافظه تاریخی یک ملت کمک کند. کار بزرگی که شما از زبان علم و هنر با کارهای مبتکرانه انجام دادهاید میتواند به حفظ حافظه جامعه و تداوم این نهضت کمک و این حافظه را معرفی کند.
انتهای پیام