به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه راشا تودی، یک مقام عالیرتبه وزارت امور خارجه آلمان روز شنبه به رسانه آمریکایی "وویس آو امریکا" تاکید کرد، برلین نمیتواند این کار را به تنهایی انجام دهد.
توبیاس لیندنر، مقام ارشد پارلمانی وزارت امور خارجه آلمان در مصاحبه با وویس آو امریکا گفت، موشکهای پاتریوت بخشی از "سیستم دفاع دستهجمعی" ائتلاف ناتو محسوب میشوند.
این مقام توضیح داد که برلین دارای موشکهای پاتریوتی که بتواند به سادگی به یک طرف ثالث همچون اوکراین تحویل دهد، نبوده و آلمان به جایش پیشنهاد تقویت امنیت لهستان از طریق ارسال سامانههای دفاعی به جناح شرقی ناتو را داد.
ماریوش بلاشاک، وزیر دفاع لهستان چندی پیش اواخر ماه نوامبر ایده ارسال سامانههای موشکی آمریکایی پاتریوت به صورت مستقیم به غرب اوکراین را مطرح کرد. این وزیر در آن زمان استدلال کرد: این اقدام هم به محافظت از اوکراین در برابر خاموشیهای ناشی از حملات روسیه علیه زیرساختش و هم به افزایش امنیت در مرز شرقی ما منجر میشود.
کریستین لامبرشت، وزیر دفاع آلمان با رد این ایده استدلال کرد که موشکهای پاتریوت همچنین بخشی از شبکه دفاعی ناتو محسوب میشوند.
او در اواخر ماه نوامبر تصریح کرد: آنها برای استقرار در خاک ناتو در نظر گرفته شدهاند.
لامبرشت اضافه کرد، هرگونه به کارگیری این موشکها خارج از بلوک ناتو نیازمند بحثهایی در سطح ناتوست.
وزیر دفاع لهستان چند روز پیش گفت که از از شنیدن تصمیم آلمان و رد شدن این پیشنهاد "مایوس" شده است و اضافه کرد، لهستان حالا همراستا با طرح اولیه عمل کرده و به اجرای ادغام پاتریوتها در سیستم فرماندهی خود خواهد پرداخت. این وزیر لهستانی همچنین از اینکه حرف در مورد پاتریوتها علنی شده و آلمان نتوانسته مذاکره در مورد آنها را محرمانه نگه دارد، ابراز تاسف کرد.
برلین بعد از آن پیشنهاد تقویت دفاع موشکی در لهستان را داد که در ماه نوامبر یک موشک در بخشی از خاک لهستان سقوط کرده و باعث کشته شدن دو تن شد. هر چند مقامات اوکراینی و برخی رسانههای غربی خیلی سریع روسیه را مقصر این حادثه خواندند، آندژی دودا، رئیس جمهور لهستان بعدا اظهار کرد، این موشک احتمالا توسط سیستمهای دفاع هوایی اوکراین شلیک و از مسیر خود منحرف شده است.
انتهای پیام