رئیس اتاق اصناف مشهد:

بخشی‌نگری ادارات و سازمان‌ها در صدور مجوزها، مانع ایجاد شهرک‌های صنفی–صنعتی شده است

رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: صدور مجوزها و تسهیل صدور آن‌ها توسط ارگان‌های ذیربط از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا ایجاد شهرک‌های صنفی – صنعتی توسط این اتاق و اتحادیه‌های مرتبط سال‌های متمادی است که در دست اقدام است که به دلیل بخشی‌نگری ادارات و سازمان‌های ذیربط در صدور مجوزها و اخذ مجوزهای متعدد تا کنون در این زمینه به نتیجه‌ای دست نیافته‌ایم.

هادی مخملی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص ایجاد شهرک‌های صنفی در مشهد و میزان اشتغالزایی واحدهای صنفی اظهار کرد: در شهرک‌های صنفی – صنعتی در بحث مکان یابی و لکه گذاری‌ها پیشنهاداتی از سوی اتاق اصناف به ارگان‌های ذیربط ارائه شده است که در قالب شهرک‌های در دست برنامه‌ریزی و مکان‌یابی قرار می‌گیرد، از این تعداد می‌توان به شهرک‌های کیف و کفش، پوشاک، طلا و جواهر، برق، پتوفروشان،کالای خواب و... اشاره کرد.

وی افزود: صدور مجوزها و تسهیل صدور آن‌ها توسط ارگان‌های ذیربط از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا ایجاد شهرک‌های صنفی – صنعتی توسط این اتاق و اتحادیه‌های مرتبط سال‌های متمادی است که در دست اقدام است که به دلیل بخشی‌نگری ادارات و سازمان‌های ذیربط در صدور مجوزها و اخذ مجوزهای متعدد تا کنون در این زمینه به نتیجه‌ای دست نیافته‌ایم. این امر نیازمند توجه جدی از طریق دستگاه‌های استانی و ملی است.

رئیس اتاق اصناف مشهد درباره تعداد پروانه کسب صادر شده طی ۸ ماه ابتدای سال جاری و میزان اشتغالزایی در این مدت توسط واحدهای صنفی در مشهد بیان کرد: تعداد کل واحدهای صنفی دارای پروانه کسب در شهرستان مشهد ۱۰۵ هزار و ۱۴۰ مورد بوده است که طی سال جاری با ۳ درصد افرایش صدور پروانه کسب نسبت به سال ۱۴۰۰ مواجه بوده‌ایم. همچنین به طور کلی تا پایان آبان ماه ۸۳ درصد پروانه کسب صادر شده، ۱۶ درصد منقضی و یک درصد غیرفعال در نماگر آماری قابل مشاهده است.لازم به ذکر است جمع کل پروانه‌های صادره از ابتدای سال تا پایان آبان ماه در فعالیت توزیعی ۵۲ هزار و ۶۶۲ فقره، در فعالیت تولیدی ۱۷ هزار و ۵۲۲ فقره، در فعالیت خدمات فنی ۱۳ هزار و ۱۶۳ فقره و در فعالیت خدماتی ۱۷ هزار و ۶۸۴ فقره است. بنابراین بالاترین پروانه کسب صادرشده تا پایان آبان ماه ۱۴۰۱ در حوزه فعالیت‌های توزیعی با ۵۲ درصد و پایین ترین پروانه کسب صادره در همین سال مربوطه به فعالیت تولیدی با ۱۳ درصد است.

مخملی تصریح کرد: در بحث صدور مجوز تلاش اتاق اصناف به عنوان عامل اولیه‌ای شناخته می‌شود. بر اساس قانون نظام صنفی و بخشنامه‌های مربوط به تسهیل در صدور مجوز به بهترین شکل ممکن نقش خود را ایفا نموده است و در بخش کارگاه‌ها، کارفرمایان و متصدیان واحدهای صنفی با به کارگیری نیروهای جدید و حفظ نیروهای دارای سابقه کار قبلی درجهت اشتغال پایدار همراه بااشتغالزایی و کارآفرینی که مورد تاکید اتاق اصناف بوده گام‌های مؤثری برداشته شده است. در حال حاضر در شهرستان مشهد با ۱۲۰ هزار واحد صنفی پروانه دار به طور میانگین برای ۳۰۰ هزار نفر اشتغال ایجاد شده است، برخی از واحدهای صنفی چون واحدهای خرد هستند بعضا با یک تا دو نیروی کارفعالیت می‌کنند و برخی دیگر با بیش از ۲۰۰ نفر نیرو در واحد صنفی خود مشغول به کار هستند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ آذر ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401092013078
  • خبرنگار : 50356