به گزارش ایسنا، ماریا زاخارووا در پستی در صفحه خود در «تلگرام» نوشت: «آنچه اتفاق افتاد فقط یک "سریال درام" به کارگردانی سیاستمداران آلمانی بود که دموکراسی و لیبرالیسم را در کشور خود ستایش میکنند و در عین حال از کودتا در کشورهای دیگر مانند اوکراین حمایت میکنند و از همین سناریو در کشور خود میترسند».
زاخارووا همچنین پرسید که آیا تسلط افراط گرایان راستگرا بر نهادهای دولتی و قانونگذاری در آلمان یک کودتا محسوب می شود؟ اگر پاسخ مثبت است، پس چرا حداقل سه وزیر خارجه آلمان به طور مستقیم و علنی از کودتا علیه دموکراسی در اوکراین در سال ۲۰۱۴ حمایت کردند؟
بنا بر گزارش رسانههای آلمان، گروهی ۲۵ نفره متشکل از عناصر راستافراطی و نظامیان سابق با تشکیل سازمانی قصد حمله به ساختمان پارلمان آلمان و سرنگونی دولت را داشتند.
حدود ۳۰۰۰ نیروی پلیس آلمان به صورت همزمان در چندین ایالت این کشور در این عملیات مشارکت داشتند که تاکنون به بازداشت ۲۵ عضو یا حامی یک گروه تروریست راستگرا منجر شده است، گروهی که با جنبش «شهروندان رایش» مرتبط است.
جنبش رایشبورگر یا «شهروندان رایش» تحت رهبری فردی ۷۱ ساله با نام «شاهزاده هاینریش سیزدهم»، یک جنبش افراطی کوچک است که وجاهت قانونی آلمان مدرن پس از جنگ جهانی دوم را باور ندارد.
هاینریش سیزدهم شاهزاده رویس (زاده ۴ دسامبر ۱۹۵۱ در بودینگن) یک نجیب زاده آلمانی و از اعضای خاندان شاهزاده رویس است. او به عنوان یک کارآفرین املاک و مستغلات در فرانکفورت آم ماین زندگی میکند.
بیش از ۱۳۰ محل سکونت، محل کار و دیگر اماکن مشکوک در این عملیات در دست بازرسی است.
به گزارش روزنامه اشپیگل آلمان، افراطگرایان باور داشتند که برخی از نیروهای امنیتی با آنها اعلام همبستگی کرده و کودتا خواهند کرد.
دادستان فدرال آلمان اعلام کرد: این گروه قصد داشتند یک دولت نظامی موقت تشکیل داده و با مذاکره با قدرتهای پیروز در جنگ جهانی دوم، یک نظم جدید در آلمان پدید آورند.
همچنین بر اساس اطلاعات به دست آمده، اعضای این گروه قصد داشتند با کمک یک گروه مسلح کوچک، به ساختمان بوندستاگ (پارلمان آلمان) حمله کنند. بسیاری از بازداشتشدگان کارکنان ارتش آلمان هستند.
انتهای پیام