مدیر امور فناروی و طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز:

تنها ۱۰ درصد پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی نیازمحور است

مدیر امور فناروی و طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز اعلام کرد که سالانه ۱۵۰۰ پایان نامه تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه دفاع می‌شود اما تنها ۱۰ درصد از آنها تقاضامحور و براساس نیازهای داخلی است.

دکتر مهدی اسکروچی شنبه ۱۹ آذر در جمع خبرنگاران بیان کرد: با وجود کم بودن بودجه‌ها، دستاوردهای تحقیقاتی در دانشگاه شیراز بالا است، اما معتقدم ما یک اشکال داریم و آن اینکه عناوین پایان نامه‌ها بر اساس نیازهای بین‌المللی تعریف می‌شود، زیرا برای انتشار در نشریات بین‌المللی باید چنین عناوینی مد نظر باشد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز ادامه داد: در این خصوص هدف ما این است که تعداد پایان نامه‌های کاربردی و تقاضا محور بیشتر شود و درصد بیشتری از رساله‌ها برای رفع مشکلات داخلی هم باشند،  به نحوی که چالش‌ها و نیازهای دستگاههای اجرایی و صنایع فارس، بیشتر با دانشگاهها مطرح شود و پایان نامه‌ها به آن سمت برود.

اسکروچی عنوان کرد: ما اگر زنجیره ارزش پژوهش و فناوری را اینگونه مدیریت کنیم شرکت‌های دانش بنیانی که از دل اینها بیرون می‌آید، هم کارساز خواهند بود. 

این پژوهشگر گفت: بودجه‌هایی که دانشگاه دارد، در حد تنفس است که بتواند خود را زنده نگه دارد و به همین دلیل برای توسعه پژوهش‌ها باید به دنبال تفاهم نامه‌هایی با ارگان‌ها بود.

او خاطرنشان کرد: براساس ظرفیت قانون جهش تولید که اجازه می‌دهد صنایع کشور به جای پرداخت مالیات آن را صرف پژوهش کنند، انتظار داریم سهم پژوهش‌ها در ارگان‌ها افزایش یابد.

مدیر امور سرمایه گذاری و بازاریابی پژوهشی دانشگاه شیراز نیز گفت: به دنبال این هستیم که تمام ظرفیت‌های دانشگاه بکار گرفته شود و در این خصوص از سازمان‌ها و نهادهای استان دعوت می‌کنم که قوانین پایه‌ای در بحث تعاملات پژوهشی را مطالعه کنند.

دکتر حسین محمدی افزود: با توجه به اهمیت کاربردی شدن پژوهش‌ها در دانشگاه شیراز واقعا سعی شده که اولویت‌های پژوهشی به نیازهای جامعه و کشور داده و  این موضوع از بحث شعارگونه خارج شود. 

این استاد دانشگاه شیراز عنوان کرد: در بحث تفاهم نامه‌های پژوهشی هم دانشگاه به دنبال این است که تفاهم نامه‌های واقعی و اجرایی منعقد کند. 

مدیر مرکز نوآوری و کارافرینی امور دانشگاه شیراز گفت: هدف ما تربیت فارغ التحصیلانی است که به نحوی کارآفرین باشند که نه تنها بعد دانشگاه به دنبال کار نگردند، بلکه تعدادی را هم بکار گیرند.

دکتر سجاد تقوایی افزود: در این خصوص امسال ۹ فرخوان داشته‌ایم ، ۳۰ تیم استارتاپی را  نیز داریم حمایت می کنیم و  به زودی دو قرار دارد.سرمایه گذاری های خطر پذیر نیز منعقد می‌شود.

او عنوان کرد: ۱۵ شرکت دانش بنیان داریم که اساتید دانشگاه شیراز مدیریت آن را بر عهده دارند، ۴۰ شرکت فناور هم داریم که اساتید فارغ التحصیلان را بکار گرفتهپاند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز عنوان کرد: دو خلا بزرگ در اقتصاد دانش بنیان وجود دارد. شرکت‌های دانش بنیان سهم شان از اقتصاد کشور کم است‌ و متمرکز به مسایل اصلی کشور نیستند.مثلا ما ۲۰۰ شرکت دانش بنیان در استان داریم که تنها دو شرکت کشاورزی است.

مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز نیز گفت: هدف ما این است که  بتوانیم دستگاه‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی را استاندارد کنیم، در این خصوص هم  تفاهم نامه ‌ای با اداره استاندارد منعقد کرده‌ایم.  

دکتر جواد کریمی عنوان کرد: قصد داریم  شبکه آزمایشگاهی استانی شکل دهیم و نیازمند همکاری استانداری هستیم.  همچنین مرکز تعمیر تجهیزات دانشگاهی راه می‌افتد و از انجا که تعداد دستگاه‌های خراب و نیازمند تعمیر دانشگاه شیراز بسیار بالاست قصد داریم از اساتید و دانشجویان به منظور تعمیر این دستگاهها بهره ببریم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ آذر ۱۴۰۱ / ۱۷:۳۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401091912756
  • خبرنگار :