رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس:

محصولات پارک علم و فناوری خلیج‌فارس کیفی‌سازی شوند

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس گفت: محصولات تولیدی شرکت‌های این پارک باید استانداردهای لازم برای عرضه در بازار صنایع نفتی را داشته باشند، در این راستا برنامه‌ریزی‌های لازم انجام می‌شود.

ابوالحسن رزمی‌نیا شنبه ۱۹ آذر در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: از سال ۱۳۸۰ مراکز رشد در ایران آغاز به کار کردند و پس حدود هفت سال یکی از این مراکز در استان بوشهر پا به میدان گذاشت؛ در طول این سالها ۵۰۰ شرکت در استان از این طریق به بلوغ رسیده‌اند که اگر چه آمار بدی نیست اما این استان ظرفیت‌های بسیار بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری استان بوشهر ۶ مرکز رشد دارد، اضافه کرد: این مراکز رشد در شهرهای گناوه، دشتستان، دشتی، تنگستان و بوشهر فعال هستند، همچنین برای هفتمین مرکز هم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در تدارک تفاهم نامه قرار دارد.

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس با بیان اینکه به موازات مراکز رشد و فناوری، موظف هستیم پنج خانه‌ خلاق را در استان بوشهر ایجاد کنیم، تصریح کرد: پارک‌ها در چهار حوزه خدمات استقرار، خدمات تخصصی مشاوره‌ای و آموزش‌های تخصصی، خدمات تجاری سازی و حوزه بازار و تسهیلات بانکی، شرکت‌ها را همراهی می‌کنند.

رزمی‌نیا با بیان اینکه فضای در اختیار پارک علم و فناوری استان بوشهر ۲۲ هکتار است، عنوان کرد: هم اکنون ۱۵۳ شرکت فناورانه، ۴۸ شرکت دانش بنیان و ۷ شرکت صنایع خلاق در این استان، فعال هستند؛ در تلاش هستیم تعداد شرکت‌های دانش بنیان را تا پایان امسال به ۵۵ و شرکت‌های خلاق را به ۱۰ برسانیم.

۲۶ شرکت فناورانه در استان بوشهر ثبت شده است

وی با تاکید بر اینکه امسال به دنبال ارتقا سطح کیفی شرکت‌ها هستیم، گفت: امسال ۲۶ شرکت فناورانه در استان بوشهر ثبت شده است که امیدواریم این رقم تا پایان سال به ۳۶ شرکت افزایش پیدا کند.

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس خاطر نشان کرد: پارک علم و فناوری خلیج فارس امسال متعهد به ایجاد ۴۸۶ شغل در سال جاری بود که خوشبختانه تاکنون، ۵۰۰ شغل در سامانه رصد بدون پرداخت تسهیلات کمکی پرداخت شده است.

رزمی‌نیا با بیان اینکه بیش از ۱۵ درصد شرکت‌ها و واحدهای مستقر در پارک به‌طور مستقیم مربوط به صنایع دریایی است، گفت: چهار شرکت در صنایع فنی دریایی و پنج شرکت در صنایع زیست فن آورانه دریایی فعال می‌کنند. همچنین با شروع به کار شرکت زیست فن آورانه دلوار در شهرستان تنگستان، جهش عمده ای در زیست فن آوری دریایی در سطح استان رخ خواهد داد.

این مقام مسئول در خصوص پردیس فناوری تخصصی هسته‌ای تصریح کرد: پارک علم و فناوری خلیج فارس متولی این موضوع بود که قرار است با حضور مهندس اسلامی به‌سر انجام برسد.

عمده‌ترین بازارهای شرکت‌های پارک علم و فناوری‌، پارس جنوبی است

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس با تاکید بر اینکه عمده‌ترین بازارهای شرکت‌های پارک علم و فناوری‌، منطقه پارس جنوبی است، گفت: یکی از بسترهای تحقق برنامه‌ها، رویداد تانا (توسعه اکوسیستم نوآوری استان) در اسفندماه اجرا خواهد شد. بنا است بسیاری از قراردهای فنی در این رویداد امضا شد که احتمالا بخش عمده‌ای از طرف‌های قراردادها در استان بوشهر مربوط به حوزه‌های نفت، گاز و پتروشیمی خواهد بود.

رزمی‌نیا با بیان اینکه بیشترین تعامل ما با حوزه‌های نفت، گاز و پتروشیمی بوده است، تصریح کرد: اواخر بهمن پارسال پارک علم و فناوری خلیج فارس به عنوان مدیر راهبردی استقرار منطقه علم و فناوری منصوب شد. موافقت‌های اولیه دبیرخانه شورای عطف با ایجاد این منطقه ویژه در استان بوشهر سال گذشته ابلاغ شد. خرداد ماه سال جاری در کمیته کار و کمیته کارشناسی موضوع بررسی مصوب شد از آن زمان تاکنون منتظر هستیم تا کلیات این موضوع در کمیسیون ماده ۵ مصوب شود.

وی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ ذیل تبصره ۱۴ از محل هدفمندی یارانه‌هامبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان به استان‌هایی که موافت اصولی دارند مانند یزد، تبریز و مشهد می‌توانند این منابع را جذب کنند. استان بوشهر نیز با باید هر چه زودتر موافقت اصولی را به تصویب کمیسیون ماده ۵ برسانیم.

علت نداشتن رتبه قابل توجه پارک علم و فناوری خلیج فارس!

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس در پاسخ به سوال یک خبرنگار در خصوص علت نداشتن رتبه قابل توجه پارک علم و فناوری خلیج فارس، گفت: بخشی از تقصیر بر عهده رسانه‌ها است، بسیاری از عملکردهای ما خوب دیده و گزارش نمی‌شود. حداقل در پنج ماهه مسئولیت من در پارک علم و فناوری خلیج فارس اطلاعاتی برای رتبه‌بندی از وزارت خانه از ما درخواست نشده است! 

به گفته رزمی‌نیا، پارک علم و فناوری خلیج فارس در حوزه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی الزاما قطب تولید محصولات هایمپک نیست، بالاخره سابقه پارک‌های پردیس، مشهد و خراسان رضوی بیشتر از بوشهر است اما در طول سالهای اخیر حجم فروش محصولات به شرکت‌های پتروشیمی با وجود آنکه تا سال ۹۷ زیر ۱۰ میلیارد تومان بوده اما امسال به بالای ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است. اگر چه این میزان برای صنایع نفتی به اندازه تار موی در یک سر است اما رشد اتفاق افتاده است.

وی با تاکید بر اینکه محصولات شرکت‌های پارک علم و فناوری خلیج فارس باید استانداردهای لازم برای عرضه در بازار صنایع نفتی را داشته باشند، ادامه داد: در تلاش هستیم با برنامه‌ریزی نسبت به توانمندسازی، کیفی سازی محصولات برای ورود به شرکت‌های نفتی به فاکتورهای مورد نظر برسیم.

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس گفت: امسال از محل بند ب ماده ۳۴ حداقل ۴۷ میلیارد تومان سهم حوزه زیرساختی  پارک علم و فناوری خلیج فارس است که تا امروز ۲۰ میلیارد آن را سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان بوشهر به تقویت زیرساخت‌ها و آمادسازی مجموعه نیایش اختصاص داده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1401091912623
  • خبرنگار : 50448

برچسب‌ها