عصمت نصیری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه اقدامات پیشگیری از معلولیت مقدم بر درمان است، عنوان کرد: طبق آمار اداره ثبت احوال این شهرستان ۱۲ هزار و ۵۱۲ کودک ۳ تا ۶ وجود دارد که در شش ماهه اول سالجاری بیش از ۷ ھزار و پانصد کودک غربالگری بینایی شده و طی ھمین مدت بیش از یک هزار نوزاد نیز غربالگری شنوایی شدند.
وی با اشاره به استقرار دو دستگاه بیناییسنجی در مراکز مثبت زندگی تحت نظارت بهزیستی، بیان کرد: معاینه چشمی کودکان با استفاده از E چارت انجام میشود، مگر در مواقعی که کودکان ۳ ساله همکاری نداشته باشند و یا در روستاهای دور و صعبالعبور که این امر با دستگاه بیناییسنجی انجام میشود.
این مسئول ضمن درخواست از مردم جهت انجام معاینه چشمی فرزندان خود، تصریح کرد: گاهی اوقات کودکان از سردرد، خستگی چشم، درد در ناحیه چشم و حتی وضوح پایین تصاویر رنج میبرند و نسبت به آن شکایت دارند که در صورت برخورد با هر یک از این علائم، بهتر است کودک خود را برای معاینه نزد متخصص ببرند تا از هرگونه عاملی که باعث آمبلیوپی میشود پیشگیری کنند.
نصیری یادآور شد: تنبلی چشم هرچه دیرتر تشخیص داده شود درمان دشوارتر میشود و میزان بهبودی کمتر خواهد بود به طوری که اگر درمان در سنین ۱۰ تا ۱۲ سالگی آغاز شود دید کامل نخواهد شد و پس از ۱۲ سالگی نیز اثری در بهبود دید چشم ندارد.
رئیس بهزیستی خدابنده در خصوص شنوایی نوزادان نیز، بیان کرد: توصیه میشود خانوادهها به سلامت شنوایی نوزادان توجه بیشتری نشان داده است؛ چرا که اختلالات شنوایی نوزاد حتما باید قبل از ۳ ماهگی تشخیص داده شود و همچنین مراحل درمانی تا قبل از رسیدن به ۶ ماهگی انجام شود.
انتهای پیام