مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس پنجشنبه ۱۷ آذر در مراسم اختتامیه جشنوارههای سراسری "سودای عشق" بسیج هنرمندان و جشنواره صنایع دستی "دستآفرینهای هنر ایرانی" از انعقاد تفاهمنامه ای بین این اداره کل و سازمان بسیح سازندگی، کمیته امداد و بهزیستی فارس در راستای رونق صنایع دستی و اهمیت اشتغال در این حوزه خبر داد.
موید محسننژاد با بیان اینکه تفاهمنامه یاد شده در راستای اعطای تسهیلات هدفمند به جامعه هنرمندان است، گفت: هدف از این اقدام اینست که هنرمندان تولیدات هدفمند برای بازارهای هدف داشته باشند و محصولاتی بفروشند که منجر به رونق اقتصاد هنر شود.
وی با اشاره به رویکردی که در وزارت میراث در بخشهای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وجود دارد، گفت: صنایع دستی یکی از سه رسالت این وزارتخانه است که با همکاری خوب بین بخشی شاهد برگزاری نخستین جشنواره هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور در فارس و شیراز هستیم.
محسنینژاد با اشاره به اینکه در این جشنواره ۱۷ غرفه و ۲۰ رشته صنایع دستی داشتیم، گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه ارتقا اشتغالزایی در حوزه صنایع دستی، احیا صنایع دستی و رشته های منسوخ شده و حمایت از صنعتگران بود و تلاش می شود بازار عرضه دائمی برای هنرمندان ایحاد کنیم.
او با اشاره به ایجاد دبیرخانه دائمی شهر جهانی صنایع دستی در شهرداری شیراز گفت: با افتتاح این دبیرخانه رسالتهایی ایجاد شد و کمک کردیم در حوزه خانه های صنایع دستی که محلی برای عرضه و فروش محصولات هنری است، کمک شود و تجهیزات و تسهیلاتی به این بخش تخصیص یابد البته رونق این خانه مشارکت و حمایت دیگر نهادها را نیاز دارد تا شاهد رونق صنایع دستی باشیم.
محسن نژاد گفت: رشته های کاشی هفت رنگ، دست بافته داری و غیرداری، نقاشی روی سفال و... به عنوان رشته های منتخب برای شرکت در نمایشگاه ملی و بین المللی تهران خواهند بود که در آینده نزدیک برگزار می شود.
او با اشاره به صدور حدود ۱۷۰۰ پروانه فعالیت و آموزش نزدیک به ۸۰۰ هنرجو در ۱۰ رشته هنری و حضور در ۲۲ جشنواره، گفت: از ۴۴ شهر جهانی ثبت شده در دنیا، ۱۱ شهر متعلق به ایران و این موضوع یک ظرفیت بیبدیل و نشاندهنده پتانسیل موجود است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس خاطرنشان کرد که از ۱۱ شهر جهانی ایران، شهرهای آباده به عنوان شهرجهانی منبت، شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی و فیروزآباد به عنوان شهر دست بافتههای داری و غیرداری، متعلق به فارس و یک ظرفیت مطلوب است.
محسننژاد از تلاش فارس برای برای ثبت روستای ملی در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی خبر داد و گفت: امسال استان فارس به عنوان نماینده ایران، شرکت کننده در نمایشگاه ایجاد شده در قطر همزمان با بازیهای جام جهانی فوتبال بود و محصولات عرضه شده در این نمایشگاه، بهت و حیرت بازدیدکنندگان و تحسین همگان را به دنبال داشت.
جانشین فرمانده سپاه فجر فارس در بسیج اقشار و مردمی نیز ضمن بیان اینکه پیام انقلاب اسلامی وقتی در قالب هنر به گوش جهانیان می رسد رساتر و تاثیرگذارتر است، گفت: نقش هنر اسلامی و هنر انقلابی در تجلی و تسری این اندیشه در جهان غیر قابل انکار است.
سرهنگ جاهدی با اشاره به اتفاقات اخیر در کشور گفت: اگر امروز در کشور دشمنان نظام و اتقلاب اسلامی در پی توطئه های کور هستند به این دلیل نگرانی آنان از همین نقطه طلایی فرهنگی است که در جای جای جهان مسیر رشد و گسترش را دنبال میکند و جایی برای فرهنگ لیبرالیسم و شیاطین نگذاشته است.
وی افزود: برخی می خواهند این تاثیر فرهنگ را وارونه نشان دهند که این خلاف واقعیت است و خورشید برافروخته شده تمام ظلمت ها را از بین می برد و به نقطه نهایی که حضور امام رمان است تجلی یابد.
جاهدی افزود: جامعه هنری باید مقابل صف بندی جبهه دشمن برای خود اندیشه ای داشته باشد و به ظرفیت های عظیمی که وجود دارد بیشتر پرداخته شود؛ اما این اندیشه به خوبی تسری نیافته است.
وی با اشاره به ظرفیت سومین حرم اهل بیت که مقام رهبری به آن اشاره کردند، اظهار داشت : تحقق این جایگاه نیاز به کار فاخر هنری و فرهنگی دارد اما در حد نماهنگ و ... مانده و تولید محتوا به میزان کافی انجام نشده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در تولید آثار فاخر چه در کشور چه در استان فارس و شهر شیراز برای معرفی مفاخر بزرگ خود، ضعیف عمل کردهایم و تنها به انجام کارهای نقطهای و جزیرهای اکتفا کردهایم، تاکید مقام معظم رهبری در خصوص بازنگری ساختار فرهنگی اشاره و اضافه کرد: باید همه ظرفیتها را کنار هم قرارداده و زیرساختهای مناسبی ایجاد کنیم که این با اندیشیدن و ایجاد هیئتهای اندیشهورز محقق میشود.
به گزارش ایسنا در این مراسم از برترینها در رشتههای سرود، نمایش، صنایع دستی و .... همچنین همکاران رسانهای فعال در انعکاس دست آوردها و اخبار، قدردانی شد.
انتهای پیام