جعفر احمدی اظهار کرد: باید در جهت تسهیل گری و بسترسازی شرکتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی برنامهریزیهای مدونی صورت گیرد تا شرایطی فراهم شود که این شرکتها کشاورزی سنتی استان را به کشاورزی هوشمند و دانشپایه تبدیل کنند.
بنا بر اعلام روابط عمومی پارک علموفناوری، وی افزود: عدم تمکن مالی بهرهبرداران حوزه کشاورزی و کوچک بودن زمینهای زراعی باعثشده که استفاده از سیستمهای هوشمند و حرکت به سمت کشاورزی دانشبنیان برای کشاورز صرفه اقتصادی نداشته باشد.
احمدی ادامه داد: یکی دیگر از علل ورود نکردن شرکتهای دانشبنیان این است که بسترهای مناسب برای پذیرش این شرکتها در بخش کشاورزی ایجاد نشده است، اما راهاندازی پردیس فناوری و نوآوری کشاورزی در استان قزوین میتواند، بستر مناسبی بر ارتقای کمی و کیفی شرکتهای فعال حوزه کشاورزی مهیا کند.
وی بابیان اینکه حفظ منابع آبوخاک وظیفه ذاتی شهروندان است، افزود: برای اینکه در تأمین غذا، تجارت و اشتغال در حوزه کشاورزی سرآمد باشیم، لازم است بهرهوری خود را در این حوزه بالا ببریم و این امر جز تحقق دانشبنیان سازی کشاورزی صورت نمیگیرد.
احمدی در پایان گفت: با توجه به محدودیت آبوخاک در کشور، متأسفانه ۳ تا ۴ برابر بیشتر ازآنچه مجاز هستیم از منابع آب استفاده میکنیم.
گفتنی است الزامات دانشبنیان سازی بخش کشاورزی، افزایش بهرهوری محصولات کشاورزی، استفاده از فناوریهای نوین در کشاورزی، چالشهای شرکتهای دانشبنیان کشاورزی، کشاورزی کم آب بَر، تولید و اشتغال پایدار و حفاظت از باغستانهای سنتی از محورهای این همایش ملی است.
انتهای پیام