حجت الاسلام والمسلمین مجید نجفی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه یکی از وظایف خطیر حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی که با همکاری سازمان دامپزشکی انجام میگیرد، نظارت بر گوشت ( دام و طیور) در کشتارگاههای داخل و خارج از کشور است، تشریح کرد: بحث نظارت بهداشتی بر گوشتها در داخل و خارج از کشور برعهده سازمان دامپزشکی است اما در حوزه نظارت شرعی، روحانیون متخصص انجام وظیفه میکنند.
وی افزود: طبق قانون نظارت شرعی بر ذبح و صید مصوب سال ۱۳۸۷ کلیه کشتارگاههای دام و طیور را موظف به بکارگیری ناظر بهداشتی و شرعی در محل کشتارگاه کرده و در کنار این، نظارت شرعی باید طبق مواد قانونی در مراکز عرضه و بسته بندی و محل صید انجام بگیرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ناظرین ذبح شرعی در حکم ضابطین قضایی در کشتارگاهها هستند، تاکید کرد: در کشتارگاههای داخل و خارج از کشور علاوه بر نظارت دقیق بر ذبح شرعی و حلال باید اجزا و موارد حرام از حیوان جدا شود تا خدای ناکرده در سفره مردم حرام نباشد و در کنار این امر باید طهارت حیوان ذبح شده هم مورد تائید ناظر باشد.
نجفی با اشاره به فعالیت ۲۵ روحانی در قالب ناظر ذبح شرعی و ۹۸ ذابح آموزش دیده در کنار ناظرین بهداشتی در کشتارگاههای استان، افزود: از اولین مرحله ذبح حیوان، استخوان گیری، بسته بندی تا عرضه به بازار جهت مصرف مردم بر وضعیت گوشت نظارت میشود.
وی خاطرنشان کرد: حتی در مورد گوشتهای منجمد وارداتی و پروتئینی وارد شده در کشور از سایر کشورها، دفتر نماینده محترم ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی کاملا بر روند حلال بودن و طهارت گوشتهای وارداتی ( اعم از گوشت و مرغ و ماهی ) نظارت دارد.
وی در ادامه در خصوص مسائل شرعی مربوط به ژلاتین خوراکی نیز گفت: ماده ژلاتین از چرم و یا استخوان حیوان گرفته میشود و عمده کاربرد آن در بخش خوراکی، دارویی و صنعتی است و در کشور ما نیز به دلیل پایین بودن تولید و استحصال ژلاتین و بالا بودن مصرف در کاربردهای گوناگون و عمدتا در مواد غذایی. مقداری از ژلاتین مصرفی کشور به صورت وارداتی از سایر کشورها است.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزود: در پروسه اخذ ماده ژلاتین حتی در خارج از کشور نیز حتماً باید ناظران بهداشتی و شرعی حضور داشته باشند و آن را از نظر حلیت و بهداشت تائید کنند و علامت و تائید کد حلال در روی بسته بندی نشانگر این امر مهم است.
وی تاکید کرد: توصیه ما به مردم هم در زمینه بهداشت و هم در زمینه حلیت، تولید و تهیه کالا از مراکز معتبر و با تائیدیه و داشتن علامت استاندار است و از مصرف کالاهای فاقد علامت استاندارد و مواد گوشتی وارداتی فاقد علامت و کد حلال پرهیز کنند.
نجفی در خصوص فعالیتهای دفتر نماینده ولی فقیه دروزارت جهاد کشاورزی، تشریح کرد: یکی از واحدهای بسیار ارزشمند که در نهاد جهاد سازندگی اوایل انقلاب و بعد از ادغام در وزارت جهادکشاورزی در کنار جهادگران و کارشناسان بخش کشاورزی ایفای نقش کرده است، دفتر نماینده محترم ولی فقیه است.
وی افزود: این دفتر ابتدا در نهاد مقدس جهاد سازندگی و با معرفی نماینده امام(ره) شروع به کار کرد و بعد از ادغام نیز دفتر نمایندگی به یک شرح وظایف خاصی تا به امروز در بدنه وزارت جهاد کشاورزی به کار خود ادامه میدهد.
وی در خصوص وظایف حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی، گفت: نخستین وظیفه این نهاد، القای روحیه جهادی و تبیین فرمایشات مقام معظم رهبری و امام راحل در بدنه وزارت جهادکشاورزی است زیرا رسیدن به امنیت غذایی بدون داشتن روحیه جهادی و مدیریت جهادی امکان پذیر نیست.
نجفی با اشاره به گستردگی فعالیتهای وزارت جهادکشاورزی و زیرمجموعهها و سازمانهای تابعه آن، افزود: یکی از کارهای حوزه نمایندگی ولی فقیه که در قالب برنامههای تحولی حوزه است، برنامه ریزی و اجرای کارهای فرهنگی، عقیدتی، آموزشی، مشاوره و ... برای کارکنان و خانوادههای محترم آنها بوده که استقبال بسیار خوبی نیز از این برنامهها انجام میگیرد.
وی با بیان اینکه یکی از فعالیتهای حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان جهادکشاورزی، تبلیغ زکات است، ادامه داد: روحانیون شاغل در سازمان جهاد کشاورزی و همچنین کارشناسان این سازمان در قالب پهنه بندی و عضویت در شورای زکات روستا، طبق تفاهم نامه منعقد شده با دبیرخانه زکات استان در بحث تبلیغ و ترویج زکات نقش موثری ایفا کرده و چنانچه سال قبل درآمد زکات رشد چشمگیری داشته است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از کارهای اساسی حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی که به زمان تشکیل جهاد سازندگی بازمیگردد، نماینده حاکم شرع در امور اراضی و زمینهای واگذار شده برای طرحهای کشاورزی و پروندههای کشت موقت و اصلاحات اراضی است.
انتهای پیام