اعتراضات در مغولستان؛ معترضان در دمای ۲۱ درجه زیر صفر به کاخ ریاست جمهوری حمله کردند

هزاران نفر از مردم مغولستان در دمای زیر صفر در پایتخت این کشور علیه فساد در صنعت زغال سنگ این کشور و افزایش تورم دست به اعتراض زدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، معترضان که بیشترشان جوانان بودند روز دوشنبه در میدان "سوخباتار" اولان باتور، پایتخت در دمای منفی ۲۱ درجه سانتیگراد دست به اعتراض زدند و خواستار "عدالت علیه مقام‌های فاسد و انحلال پارلمان" بودند.

بر روی یک پلاکارد اعتراضی جمله "به ما کمک کنید، کشورمان در حال فروپاشی است" نوشته شده بود.

دو چوپان که برای پیوستن به اعتراضات به پایتخت آمده بودند، گفتند: خوب انجام ندادن کاری، درست نیست. فکر می‌کنم درستش این است که جوانان خشمگین باشند. من می‌خواهم دولت، سارقان را تنبیه و مجازات کند.

یک دانشجو نیز که در این اعتراضات حضور داشت، گفت: به نظر می‌رسد آنها قول‌هایی که داده بودند را فراموش کردند. آنها به ما قول زندگی بهتر داده بودند. آنها قرار بود اوضاع را بهتر کنند. اما هیچ کاری نکردند فقط پول ما را می‌برند و شکم‌های خودشان را پر می‌کنند.

پلیس ساعت ۹ شب به وقت محلی به جمعیت تاکید کرد تا متفرق شوند چون اوضاع داشت متشنج می‌شد و یکسری درگیری با معترضان رخ داد.

معترضان از بابت اقتصاد بیمار کشور و تورم ۱۵.۲ درصدی در پی حمله روسیه به اوکراین خسته و ناراضی هستند.

اما خشم و نارضایتی عمومی همچنین به دلیل افشای ارتباطات برخی از قانونگذاران با صنعت زغال سنگ مغولستان و سرقت میلیارد دلاری این سنگ‌های رسوبی به وجود آمده است.

اواسط نوامبر ۲۰۲۲، اداره مقابله با فساد مغولستان اعلام کرد بیش از ۳۰ مقام دولتی از جمله مدیرعامل کمپانی دولتی زغال سنگ " Erdenes Tavan Tolgo" بابت اختلاس تحت بازجویی قرار گرفته است.

این کمپانی کنترل انبارهایی را برعهده دارد که حاوی ۷.۵ میلیارد تن زغال سنگ کک است که ماده حیاتی در روند فولاد سازی است و عامل اصلی عایدی بودجه دولتی است.

این قانونگذاران همچنین از حق مالکیت خود بر معادن زغال سنگ و کمپانی‌های حمل و نقل استفاده کرده تا این سوخت فسیلی را از طریق مرز به چین صادر کنند و از عایدات و منافع غیرقانونی آن بهره‌مند شوند.

یکی از قانونگذاران مغولستان در نشست خبری در پارلمان در نوامبر ۲۰۲۲ گفته بود: ۶.۴ میلیون تن زغال سنگ توسط مقام‌های گمرکی کشور ثبت نشده اما توسط گمرکات چین از ۲۰۱۳ ثبت شده‌اند.

افشاکنندگان همچنین گفته‌اند که مقام‌های فاسد گمرکی کامیون‌های پر شده از زغال سنگ را به عنوان کالاهای وارداتی ثبت نکردند بلکه آنها را خودروهای مسافری معمولی ثبت می‌کنند.

مغولستان ۸۶ درصد از صادراتش را به چین می‌فرستد که زغال سنگ بیش از نیمی از مجموع کل این صادرات است و زیرساخت‌های خود را به امید فروش بیشتر به این همسایه جنوبی خود دارد ارتقا می‌دهد.

استخراج معدن بیش از یک چهارم از تولید ناخالص داخلی مغولستان را تشکیل می‌دهد.

سفارت آمریکا در اولان باتور اعلام کرد، این تجمع گسترده در پایتخت مغولستان یک روز پس از آن برگزار شد که چند صد هزار معترض در اولان باتور تجمع کردند. معترضان سپس تلاش کردند تا به محل اقامت رسمی رئیس جمهوری و نخست وزیر بروند اما پشت موانع پلیس متوقف شدند.

این کشور محصور بین چین و روسیه با بی ثباتی سیاسی از زمان تبدیل شدن به یک حکومت دموکراتیک دست و پنجه نرم می‌کند. نخستین قانون اساسی این کشور در ۱۹۹۲ و پس از چندین دهه حکمرانی کمونیستی تصویب شد.

"خورلسوخ اوخنا" رئیس جمهوری کنونی مغولستان مجبور شد تا سال گذشته میلادی بعنوان نخست وزیر کناره گیری کند، پس از آنکه اعتراضات شکل گرفت و خشم عمومی بابت نوع عملکرد دولت نسبت به یک بیمار کرونایی و نوزادش اتفاق افتاد.

وی چند ماه بعد در پی کسب ۷۰ درصد آرا به عنوان رئیس جمهوری مغولستان انتخاب شد.

شورش گسترده روز دوشنبه در پایتخت این کشور زمانی رخ داد که معترضان به کاخ دولتی یورش برده و به ماموران اجرای قانون حمله کردند. اعتراضات سه روز است که در این کشور آسیایی شکل گرفته و در حالیست که مقام‌های مغولستان در حال تحقیق درباره سرقت گسترده زغال سنگ صادراتی هستند.

تصاویر منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که معترضان در دسته‌های بزرگ در مقابل کاخ دولتی در اولان باتور هستند و خواستار شفاف سازی تحقیقات رسوایی زغال سنگ و اعلام اسامی مظنونان به صورت علنی هستند.

معترضان همچنین پلاکاردهایی در دست داشتند که رویشان "آینده ما را ندزدید" و "اجازه بدهید زندگی زیبا و عادلانه در مغولستان داشته باشیم" نوشته شده بود.

از طرفی درخت کریسمسی که در مقابل ساختمان نصب شده بود، در جریان این شورش به آتش کشیده شد که البته تصاویر منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی تایید نشده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ آذر ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401091509878
  • خبرنگار : 71129