مهرداد ویس کرمی در گفت و گو با ایسنا در رابطه با اینکه در آستانه روز دانشجو مجلس با دو شیفت کردن جلسات علنی عملا امکان حضور نمایندگان در دانشگاه ها را به صفر رساند، تصریح کرد: روز دانشجو یکی از روزهای مهم است و دانشجویان در زمان انقلاب اسلامی و همچنین در دوران دفاع مقدس و انقلاب تاثیرگذار بودند.
وی افزود: فرماندهان دفاع مقدس که یا شهید شدند و یا اینکه در حال حاضر در قید حیات هستند دانشجو بودند، حال یا انصراف دادند و یا اینکه از دست ساواک از دانشگاه انصراف دادند، بنابراین برای مجلس و نظام و انقلاب بحث دانشگاه بسیار مهم است.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: مساله ای که وجود دارد این است که ما تا آخر سال زمان زیادی نداریم و مجلس دو برنامه اساسی هم پیش رو دارد. یکی برنامه هفتم است که باید حتما تصویب شود و با حجم بسیاری از مواد (بیش از ۲۰۰ ماده) روبرو هستیم که ممکن است بر روی هر ماده ای دهها پیشنهاد ارائه شود و چندین هزار پیشنهاد مطرح می شود که هر پیشنهاد در صحن علنی حداقل نیم ساعت کار میبرد تا به نتیجه برسد. دولت قرار است برنامه هفتم را تا آخر آذر تحویل مجلس بدهد و کمیسیون تلفیق مجلس نیز باید به صورت فشرده این طرح را به نتیجه برساند.
ویس کرمی در ادامه گفت: بحث دیگر بودجه ۱۴۰۲ است که جزو برنامه های واجب و ضروری است و باید سریع به نتیجه برسد که کار بودجه دولت با اما و اگر و سه دوازدهم و امثال آن در مجلس به بعد از عید نکشد. بنابراین این موضوعات باعث می شود که ما زمان زیادی برای بحث تا عید با توجه به این دو برنامه نزنیم، کما اینکه خود برنامه بودجه به تنهایی را نیز در یکی دو سال گذشته به زحمت تا قبل از عید تمام کردیم و حتی در بعضی سالها سه دوزادهم نیز شد، اما در این مجلس تقریبا به تعطیلات عید ختم شد.
وی یادآور شد: طرح هایی نیز داریم که شروع شده اند حال یا دوفوریتی بوده اند یا در اولویت قرار دارند و یا فوری بوده و ضرورت کشور هستند که اینها نیز باید تصویب شوند، لذا این باعث شد که حجم بسیاری از طرح ها و لوایح در نوبت قرار بگیرند، حتی دوفوریتی ها و اولویتی ها نیز دهها مورد محسوب می شوند و باعث شد که حتی هفته گذشته نیز قبل از اینکه نمایندگان به شهرستان های حوزه انتخابیه بروند، جلسات صحن مجلس در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد. به عنوان مثال طرح برقراری عدالت آموزشی که در کمیته آموزش و پژوهش پزشکی کمیسیون مجلس پیگیری می شود که حداقل ۴۰۰۰ پزشک سهمیه مناطق محروم منتظر تصویب این طرح هستند. به هر حال این طرح برای تامین پزشک مناطق محروم و همچنین برای تشویق پزشکان برای پورت شدن پزشکان مناطق محروم که یکی از مطالبات جدی مردم است، مهم است.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حضور در دانشگاه ها خیلی منافاتی ندارد، چراکه اصل مجلس تشکیل می شود و دانشگاه ها به صورت طبیعی می توانند از ظرفیت نمایندگان استفاده کنند چون معمولا حدود ۵۰-۶۰ نفر از نمایندگان در روزهای عادی به دنبال ماموریت های دیگر هستند و در مجلس حضور ندارند و نبود این تعداد نماینده روزانه در مجلس ایده آل محسوب می شود. یک دلیل هم این است که نباید بازدیدها صرفا منحصر به این چند روز باشد، بلکه در فرصت هایی که وقت نمایندگان آزادتر است مثل روزهای دوشنبه، چهارشنبه عصر و پنج شنبه و شنبه هفته آینده نیز مجلس صحن علنی ندارد. فقط روزهای یکشنبه و سه شنبه است که آن هم باید کمیسیون تشکیل می شد و اینگونه نبوده است که مجلس تعطیل باشد.
وی با بیان اینکه عملا تغییری در برنامه عادی مجلس اتفاق نیفتاده است، خاطرنشان کرد: فقط به جای جلسات کمیسیون ها که دو ساعت در بعدازظهر تشکیل می شدند مجلس صحن علنی گذاشته است تا طرح هایی که از کمیسیون عبور کردند و قشر زیادی از مردم نیز منتظر تصویب آنها هستند، مثل طرح های مرتبط با خودرو، پزشکان مناطق محروم و وام ازدواج که در دستورکار بررسی مجلس قرار دارند و هر کدام از ضروریات جامعه است به نتیجه برسند.
ویس کرمی با بیان اینکه تمام نمایندگان نیز به اقتضای کار در دانشگاه ها حاضر نمی شوند، گفت: بیشتر چهره های دانشگاهی هستند که در دانشگاه ها حضور می یابند و آن هم افراد خاص و اینگونه نیست که برای همه نمایندگان باشد که ما بگوییم اگر کل مجلس را آزاد کنیم کل دانشگاه ها را پوشش می دهند. هم دانشگاه ها معمولا از نمایندگان خاص و به دلایل گوناگون دعوت می کنند و هم خود نمایندگان نیز متمایل نیستند که در دانشگاه ها حاضر شوند.
رئیس کمیته آموزش و پژوهش پزشکی مجلس افزود: الان طرح ها و لوایحی در نوبت صحن مجلس قرار دارند که با تراکم آنها روبرو هستیم. مثلا ما در کمیسیون آموزش طرح پزشکان مناطق محروم برایمان خیلی مهم است که اگر به نتیجه برسد حداقل ۴۰۰۰ پزشک مستقیما و اگر پیشنهاداتی که ارائه کرده ایم ثبت شود شاید بیش از ۱۰ هزار پزشک منطقه محروم و مردم از آن بهره مند می شوند و مشکل جان و بهداشت مردم رفع خواهد شد. همچنین بحث معرفی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی را نیز در دستورکار داریم که اعلام وصول شد و یک روز وقت خواهد گرفت.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: جلسات روزهای سه شنبه نیز بیشتر نظارتی است و یک هفته نیز نمایندگان برای سرکشی به حوزه های انتخابیه می روند که به نظرم این یک هفته فرصت خوبی است که دانشگاه ها از این فرصت برای حضور نمایندگان بومی و حوزه انتخابیه بیشتر استفاده کنند که منحصر به تهران نیز نباشد.
انتهای پیام