به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، فضانوردان ماموریت "شنژو۱۴"(Shenzhou ۱۴) چین، ایستگاه فضایی "تیانگونگ"(Tiangong) را ترک کردند و به زمین بازگشتند. کپسول بازگشت در روز یکشنبه چهارم دسامبر حدود ساعت هفت صبح به وقت منطقه زمانی شرقی، در منطقه فرود دانگفنگ واقع در صحرای گوبی در منطقه خودمختار مغولستان داخلی به زمین نشست. این فرود حدود ۹ ساعت پس از جدا شدن کپسول از ایستگاه فضایی تیانگونگ چین بود که به تازگی تکمیل شده است.
این بازگشت ایمن، پایان یک ماموریت شش ماهه است که طی آن "چن دونگ"(Chen Dong)، "لیو یانگ"(Liu Yang) و "کای ژوزه"(Cai Xuzhe)، فضانوردان چین بر ورود ماژولهای دوم و سوم به تیانگونگ نظارت کردند و سه پیادهروی فضایی را برای بررسی و آزمایش امکانات جدید انجام دادند.
این سه فضانورد مدت کوتاهی پس از فرود، طی یک مخابره رادیویی اعلام کردند که حال آنها خوب است و این پیام با تشویق کارکنان "مرکز کنترل پرواز هوافضای پکن" (BACC) مورد استقبال قرار گرفت.
خدمه این ماموریت پیش از حرکت، نقش خود را در این ماموریت ایفا کردند. در این ماموریت، ماژولهای جدید "ونتیان"(Wentian) و "منگتیان"(Mengtian) به ماژول "تیانهه" (Tianhe) اضافه شدند و به خدمه شنژو۱۴ و شنژو۱۵ که به تازگی وارد شده بودند، امکان دادند تا پنج روز را با هم در آنجا سپری کنند. این نخستین باری بود که چین شش فضانورد را به طور همزمان در فضا داشت.
چن، لیو و کای، میزبان یک سخنرانی علمی زنده و تعاملی نیز بودند و تصاویر خیرهکنندهای را از زمین و ماه در طول نیم سالی که در مدار بودند، به زمین فرستادند. همچنین، آنها در پنج مانور ملاقات و اتصال، دو جداسازی فضاپیما و دو جابهجایی ماژول شرکت کردند که طی آن، ماژولهای ونتیان و منگتیان را به درگاههای دائمی خود انتقال دادند.
شنژو۱۴ در پنجم ژوئن امسال پرتاب شد و ۶.۵ ساعت بعد به ماژول تیانهه رسید. خدمه در حال حاضر، یک ایستگاه فضایی کامل و کاملا عملیاتی را به جا گذاشتهاند که دارای سه ماژول و T شکل است.
این ماموریت با ماموریت شنژو۱۳ مطابقت دارد که با سپری کردن ۱۸۲ روز، تاکنون طولانیترین ماموریت چین بوده است. چن دونگ، فرمانده ماموریت نیز رکورد جدیدی از ماندن در فضا را برای چین ثبت کرد و به نخستین فضانورد این کشور تبدیل شد که بیش از ۲۰۰ روز را در مدار سپری کرده است. چن قبلا طی ماموریت شنژو۱۱ در سال ۲۰۱۶، ۳۳ روز را در آزمایشگاه فضایی آزمایشی "تیانگونگ۲" گذراند که نمونه اولیه ماژولهای بزرگتر تیانگونگ بود.
شنژو۱۴، سومین مأموریت خدمه به تیانگونگ به شمار میرود و در ابتدا فقط شامل ماژول تیانهه بود که در آوریل ۲۰۲۱ راهاندازی شد. نخستین بازدید خدمه از تیانهه، در ماموریت شنژو۱۲ بود که در ژوئن ۲۰۲۱ انجام شد و ۹۲ روز بعد فرود آمد.
ماموریت تازه آغازشده شنژو۱۵ نیز حدود شش ماه زمان خواهد برد که توسط فضاپیمای "تیانژو۵"(TIanzhou ۵) انجام میشود. فضاپیمای این ماموریت در حال حاضر در "مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان"(JSLC) است. شنژو۱۶ نیز مونتاژ و آزمایش شده است و در حالت آمادهباش به سر میبرد تا در صورت نیاز به پرتاب اضطراری به تیانگونگ، مورد استفاده قرار بگیرد.
ایستگاه تکمیل شده تیانگونگ که در حال حاضر شنژو۱۵ و تیانژو۵ به آن متصل شدهاند، حدود ۲۰ درصد از اندازه "ایستگاه فضایی بینالمللی"(ISS) را دارد.
این کشور قصد دارد ایستگاه فضایی تیانگونگ را برای حداقل یک دهه به طور دائم فعال نگه دارد و در سالهای آینده شاهد پرتاب ماموریتهای تجاری، فضانوردان بینالمللی و حتی بازدید گردشگران از این ایستگاه مداری باشد.
انتهای پیام